Aplicație de la ASF: șoferii pot să verifice online clasa bonus-malus pentru mașinile asigurate prin RCA

de Petre Barac
Marti, 23.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat o aplicație online prin care asigurații pot să obțină informaţii despre încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA.

Autoritățile vor să aducă mai multă transparență în contractele de asigurare pentru polițele obligatorii RCA.

Pentru acest lucru, supraveghetorul pieței de asigurări a lansat un instrument online prin care asigurații pot să obțină informaţii despre încadrarea în clasa bonus-malus a autovehiculelor.

Căutarea se poate face simultan pentru cel mult 5 vehicule, iar criteriile de căutare sunt numărul de înmatriculare sau numărul de identificare a autovehiculului (seria de şasiu).

Rezultatele furnizate reprezintă încadrarea în clasa B/M pentru fiecare autoturism în parte, pentru data de referinţă aleasă, precum şi alte detalii privind poliţa RCA (compania de asigurare, durata contractului). Aplicaţia poate fi accesată pe site-ul asfromania.ro.

“Acest instrument oferă un plus de transparenţă în ceea ce priveşte detaliile contractelor RCA şi, de asemenea, informează în permanenţă asiguraţii cu privire la clasa de B/M în care sunt încadraţi.

Consider că aplicaţia pe care am lansat-o va fi foarte utilă consumatorilor, pentru că sistemul bonus-malus are un rol esențial în determinarea tarifului poliţelor auto obligatorii”, a declarat Leonardo Badea, Preşedintele ASF.

Conform noii legislaţii din domeniul asigurărilor, în situaţia în care un asigurat persoană fizică deţine mai multe vehicule, acesta beneficiază de aceeaşi clasă a sistemului B/M pentru toate vehiculele, respectiv cea mai favorabilă asiguratului. În cazul persoanelor juridice, sistemul B/M se aplică pentru fiecare vehicul în parte.

Via Economica.net

Comentarii (5)

  • Site-ul este blocat de curiosi :)
    4 0
  • Nu este blocat, doar nefunctional sau functional cu intermitente.
    5 0
  • Nu e nici o aplicatie pe site.
    Organizare de ciocolata tipic romaneasca.
    1 0
  • Undeva mic in meniul din stanga:
    https://asfromania.ro/consumatori/informare-bonus-malus

    Bafta!
    1 0
  • merge aplicatia ... !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru