Accidente

Luni, 06 Iunie 2016 | Intern

Stăm din ce în ce mai prost: numărul accidentelor grave a crescut cu peste 12% în 2015, la aproape 30.000

În România au avut loc aproape 29.000 de accidente pe parcursul anului trecut, în urma cărora au încetat din viaţă aproape 1.900 de persoane, în creştere puternică faţă de 2015.
Marti, 05 Aprilie 2016 | Intern

Şoferii fără RCA au produs 1.600 de accidente în 2015, aproape dublu decât în urmă cu 5 ani

Şoferii care nu deţin o poliţă de asigurare obligatorie au provocat anul trecut aproape 1.600 de accidente, dublu comparativ cu 2010.
Vineri, 01 Aprilie 2016 | Intern

Crudul adevăr: în 2015, România a fost ţara cu cele mai multe decese rutiere din Uniunea Europeană

România a înregistrat anul trecut 95 de decese în accidente rutiere la un milion de locuitori, la egalitate cu Bulgaria, cu care împarte primul loc în topul celor mai periculoase ţări pentru şoferi.
Luni, 07 Decembrie 2015 | Tehnologie

Devine imposibil să fugi de la locul accidentului: o femeie face puşcărie după ce maşina a sunat la poliţie

O femeie a fugit de la locul unui accident, însă a fost arestată după ce maşina pe care o conducea a sunat singură la poliţie şi a raportat evenimentul.
Marti, 03 Noiembrie 2015 | Tehnologie

STUDIU: Mașinile autonome au mai multe accidente la milionul de kilometri decât cele clasice și tot sunt mai sigure

Un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan a studiat datele de accidente ale mașinilor autonome folosite în SUA până acum și a venit cu o concluzie interesantă: deși este de două ori mai probabil să aibă un accident, sunt mai sigure decât cele cu șofer.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Tehnologie

Mașinile fără șofer primesc o nouă tehnologie inovatoare: vor putea "vedea" ce se ascunde după colț

O companie din Australia a anunțat dezvoltarea unui senzor capabil să detecteze obstacole în condiții de vizibilitate zero. Acesta este gândit special pentru a le permite mașinilor autonome să evite accidentele.
Miercuri, 28 Octombrie 2015 | Intern

Studiu: 40% din accidentele din Bucureşti au loc în parcare

Aproape jumătate dintre accidentele înregistrate în Bucureşti au loc pe locurile de parcare. Numărul total al locurilor de parcare reprezintă însă doar un sfert din necesarul pentru Capitală.
Vineri, 23 Octombrie 2015 | General

Trecerea la ora de iarnă, un pericol real pentru viața școlarilor

O statistică dn Marea Britanie arată că trecerea la ora de iarnă aduce cu sine o creștere a numărului de accidente în care sunt implicați copiii care merg la școală.
Joi, 08 Octombrie 2015 | Siguranta

FIA lansează un scurt metraj de siguranță rutieră alături de Luc Besson: Salvați Copiii!

FIA vrea să tragă un semnal de alarmă în materie de siguranță rutieră și să prevină cele 500 de decese zilnice ale copiiilor pe șoselele lumii.
Joi, 19 Iunie 2014 | Reportaj

Mercedes-Benz Star Experience: degustare de soi nobil

Importatorul Mercedes-Benz în România a derulat în weekendul trecut un eveniment numit Star Experience, în care poţi să încerci noile tehnologii şi modele al mărcii. Am participat şi noi, iar rezultatul a fost o întâlnire de neuitat cu portofoliul AMG în formaţie aproape completă.
Miercuri, 30 Aprilie 2014 | Siguranta

Numărul deceselor pe şoselele din Europa s-a înjumătăţit faţă de anul 2001

Un raport al Consiliul European pentru Siguranţa Traficului arată că numărul deceselor pe şoselele din Bătrânul Continent a scăzut la jumătate faţă de anul 2001.
Luni, 31 Martie 2014 | Siguranta

Europa: Numărul victimelor accidentelor de circulaţie a scăzut cu 8% în 2013, dar 500 de oameni încă mor zilnic pe şosele

O analiză recentă arată că în 2013, în Europa, numărul victimelor rezultate din accidente de circulaţie a scăzut cu 8%. Chiar şi aşa, 500 de oameni mor zilnic pe şoselele europene.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 21 Ianuarie 2014 | Siguranta

Franţa vrea scăderea limitei de viteză pe drumurile secundare de la 90 la 80 km/h

Pentru a reduce serios numărul de accidente mortale din Franţa, autorităţile au anunţat că vor experimenta în acest an scăderea vitezei pe şoselele naţionale de la 90 la 80 km/h.
Marti, 05 Noiembrie 2013 | Siguranta

Studiu: copiii distrag atenţia şoferului mai rău decât telefonul mobil

Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Cercetare a Accidentelor al Universităţii Monash din Melbourne, un copil la bord tinde să distragă atenţia şoferului de 12 ori mai mult decât o face un telefon mobil.
Joi, 09 Mai 2013 | Tehnologie

Experţii MIT: ”Un accident cu maşina Google ar putea închide întregul program”

Experţii de la MIT avertizează că orice accident în care vor fi implicate autovehicule autonome va avea un impact sever asupra modului în care este văzută tehnologia.
Miercuri, 08 Mai 2013 | Intern

Victor Ponta: "Trebuie înăsprită legislaţia rutieră. Nu mi s-ar părea excesiv să confiscăm vehicule"

Victor Ponta, Premierul României, s-a declarat îngrijorat în privinţa numărului mare de accidente de pe şoselele ţării şi propune înăsprirea legislaţiei rutiere, informează HotNews.
Luni, 25 Februarie 2013 | Feature

Moda camerelor video montate pe bord: din Rusia în România, în luptă cu traficul

Ne-am obişnuit să vedem clipuri video venite din maşinile şoferilor ruşi. Surprind absolut orice: de la accidente la şoferi neîndemânatici şi meteoriţi care explodează neanunţaţi deasupra oraşelor. Dar de ce au toţi ruşii o cameră video în maşină?
Joi, 24 Ianuarie 2013 | Siguranta

Statistica recomandă autostrăzile: doar 6% dintre accidentele grave din Germania au loc pe Autobahn

Statisticile anului 2012 din Germania, ţara cu cea mai complexă infrastructură din Europa, arată că autostrăzile reduc drastic numărul anual de accidente. Chiar şi în condiţiile lipsei unei limite de viteză.
Joi, 22 Noiembrie 2012 | Siguranta

15 lucruri pe care nu le ştiai despre accidentele auto

Automarket publică astăzi o statistică neagră a accidentelor auto din lume şi din ţara noastră. Ele oglindesc cât de prost stă România la capitolul prevenirea tragediilor rutiere.
Miercuri, 07 Noiembrie 2012 | Intern

Hitler, Stalin şi Saddam Hussein, într-o campanie inteligentă pentru sensibilizarea şoferilor din România

O agenţie de publicitate din România a gândit trei postere cu impact puternic pentru a sensibiliza şoferii din ţara noastră. Pe cele trei afişe apar trei personaje negative ale istoriei: Hitler, Stalin şi Saddam.

Tag-uri similare

Nissan, Marea Britanie, SUA, Franta, studiu, tehnologie, siguranta, RCA, Bugatti Veyron, accidente
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru