Devine imposibil să fugi de la locul accidentului: o femeie face puşcărie după ce maşina a sunat la poliţie

de Daniel Popescu
Luni, 07.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O femeie a fugit de la locul unui accident, însă a fost arestată după ce maşina pe care o conducea a sunat singură la poliţie şi a raportat evenimentul.

Noile tehnologii pe care constructorii auto le implementează pe maşinile de serie vor îngreuna din ce în ce mai mult posibilitatea ca autorii unor accidente să fugă de la locul faptei.

Ultima dovadă în acest sens o avem din statul american Florida, acolo unde o femeie în vârstă de 57 de ani a lovit un camion şi o furgonetă înainte de a încerca să fugă de la locul accidentului. Probabil că proprietara maşinii Ford nici măcar nu avea idee de funcţia care permite maşinii să sune automat la poliţie în cazul producerii unui accident, pe baza unor senzori care detectează schimbări bruşte de direcţie sau activarea airbag-urilor.

Maşina dumneavoastră ne-a sunat pentru a ne spune că aţi fost implicată într-un accident.


Sistemul oferă serviciilor de urgenţă informaţii despre locul şi momentul producerii accidentului, după care şoferul are libertatea de a furniza informaţii suplimentare. Numai că, în acest caz, femeia care a produs accidentul a susţinut că "totul este în regulă", ceea ce a trezit imediat suspiciunile operatorului.
"Maşina dumneavoastră ne-a sunat pentru a ne spune că aţi fost implicată într-un accident. Nu face asta fără motiv. Aţi părăsit locul unui accident?", a întrebat el.

În replică, femeia a replicat că "nu ar face asta niciodată", însă acest lucru nu a fost suficient pentru a păcăli poliţia: aceasta a fost arestată şi dusă la închisoare, acolo unde aştepta să fie judecată pentru producerea accidentului şi părăsirea locului faptei.

Astfel de tehnologii sunt disponibile atât pe maşinile Ford, cât şi pe modele furnizate de BMW sau Volvo, iar din martie 2018 vor deveni obligatorii pentru toate maşinile vândute pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv în România.

Iată cum funcţionează serviciul 911 Assist pe un Ford Mustang:

Via The Next Web

Comentarii (3)

  • qwerty
    "nu ar face asta niciodată" :)))))))))) ce retarda
    10 2
  • @qwerty: 'Murica. (da, stiu, sunt rau si generalizez - sa-mi fie rusine) :)
    4 0
  • femela
    cum sa recunoasca ea ceva, ea e zana..pt prosti.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru