Europa: Numărul victimelor accidentelor de circulaţie a scăzut cu 8% în 2013, dar 500 de oameni încă mor zilnic pe şosele

de Bogdan Mirică
Luni, 31.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O analiză recentă arată că în 2013, în Europa, numărul victimelor rezultate din accidente de circulaţie a scăzut cu 8%. Chiar şi aşa, 500 de oameni mor zilnic pe şoselele europene.

Veşti bune de pe şoselele Europei. În anul 2013, numărul persoanelor ucise în accidente de circulaţie a scăzut cu 8 procente. Evoluţia este cu atât mai îmbucurătoare cu cât ea urmează un trend început între 2011 şi 2012, perioadă în care numărul victimelor a scăzut cu 9%.

Estimările, publicate de Comisia Europeană, au fost primite bine, însă Consiliul European pentru Siguranţa în Transporturi (ETSC) avertizează în continuare în privinţa numărului mare de decese pe şosele.

„Suntem bucuroşi că am reuşit să reducem numărul victimelor pe drumurile Europei în 2013, însă nu putem trece cu vederea că în fiecare zi mai mult de 500 de vieţi se pierd în accidente de circulaţie petrecute pe Bătrânul Continent. Europa trebuie să facă eforturi mai mari”, a declarat Antonio Avenoso, directorul executiv ETSC.

Esential 500 de oameni mor în fiecare zi pe şoselele Europei.
300.000 de oameni sunt victimele unui accident de circulaţie în fiecare zi în Europa.
8 procente este valoarea cu care a scăzut numărul deceselor în accidente de circulaţie în 2013.
Pentru că viteza este unul dintre principalii factori în cazul a o treime din coliziunile fatale şi un indicator agravant în circumstanţele unui accident, ETSC recomandă instalarea tehnologiei Inteligent Speed Assistance pe toate camioanele, autobuzele şi alte maşini mari.
Tehnologia este accesibilă şi poate limita viteza maximă a acestor vehicule.

Un alt semnal de alarmă îl reprezintă numărul bicicliştilor care au căzut victime accidentelor de circulaţie. Numărul cazurilor a crescut, proporţional şi cu creşterea numărului mare de biciclete la nivel european. Pentru a limita aceste accidente, ETSC cere impunerea unor noi reguli pentru aspectul frontal şi vizibilitatea camioanelor.

Nu în ultimul rând, ETSC solicită instalarea avertizoarelor pentru cuplarea centurii de siguranţă pe toate maşinile. Această tehnologie, opţională pe multe modele, ar putea salva multe vieţi dacă ar deveni obligatorie. Aceeaşi organizaţie solicită şi înăsprirea sancţiunilor pentru consumul de alcool la volan şi stabilirea unei toleranţe zero la nivel european.

În fiecare zi, 300.000 de oameni sunt răniţi în accidente de circulaţie. Acest număr ar putea fi mai mic dacă se adoptă în Comisia Europeană o ţintă oficială de reducere a accidentelor.

Comentarii (3)

  • Romania
    Si Romania e teoretic in Europa,dar la nivel de drumuri,autostrazi suntem printre cei din urma...o fi asa greu sa faca macar o autostrada de la Bucuresti la Nadlac si in colaborare cu ungurii sa legam si noi o autostrada de la Bucuresti spre VEST.
    11 0
  • oamenii vor muri in accidente intotdeauna, face parte din viata, din firea lucrurilor, fie ca mori in accident de masina, casnic, de munca sau tarznit in mijlocul padurii... titlul asta cu "dar 500 oameni inca mor" e o tampenie, evident ca inca mor si or sa moara intotdeauna... chiar daca o sa ajungem sa mergem doar cu masini autonome, tot se va defecta computerul in una si o sa faca accident... am ajuns sa ne miram de cele mai elementeare lucruri, spalarea pe creier functioneaza din plin
    5 5
  • The overall standard of driving in Romania is BAD.
    Some drivers don't seem to understand what a single white line is for and overtake on bends with no regards for themselves or others. As regards to speed, its a case of let us overtake anything thats travelling within the speed limit. No wonder there are so many road deaths in Romania. Drivers don't drive with caution and as regards to not wearing of seat belts and use of mobile phones while driving you could continue to write about it for the next month. Driving in Romania is certainly not an enjoyable experience and the Government does nothing to improve it. When did you last see a road safety add on TV?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru