Trecerea la ora de iarnă, un pericol real pentru viața școlarilor

de Bogdan Mirică
Vineri, 23.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O statistică dn Marea Britanie arată că trecerea la ora de iarnă aduce cu sine o creștere a numărului de accidente în care sunt implicați copiii care merg la școală.

Trecerea la ora de iarnă, programată pentru weekendul care vine, ridică mari probleme pentru siguranța rutieră din Marea Britanie. Mai multe organizații din Regatul Unit luptă pentru renunțarea la acest obicei, pe motivul că astfel s-ar putea reduce numărul accidentelor rutiere care implică bicicliști, copii aflați școală sau pietoni.

O statistică a Departamentului de Transport din Marea Britanie arată că numărul deceselor și al victimelor rezultate în urma accidentelor de circulație crește considerabil în lunile octombrie, noiembrie și decembrie, adică odată cu trecerea la ora de iarnă. Aproape 1200 de copii au fost victime ale accidentelor de circulație în această perioadă, în ultimii 10 ani. Majoritatea accidentelor apar după ora 16:00, atunci când copiii pleacă de la școală.

Esential 1200 de copii au decedat în urma unor accidente de circulație grave în ultimii 10 ani în Marea Britanie, odată cu trecerea la ora de iarnă.
Au fost luate în calcul și înregistrările unui popular producător de camere video pentru mașină, iar acestea au demonstrat că odată cu lăsarea întunericului, reflexele pietonilor și ale șoferilor se reduc considerabil.
Camerele au arătat și că numărul accidentelor este mai mare cu 37% pe timpul nopții, decât în cursul zilei, asta deși traficul scade în intensitate.

Organizațiile britanice care militează în favoarea siguranței în trafic își doresc renunțarea la ora de iarnă pentru a avea o după-amiază luminoasă și, implicit, mai puține accidente în care să fie implicați pietoni, bicicliști sau copii.

Comentarii (3)

  • Pai daca nu se trece la ora de iarna deja dimineata va fi intuneric
    Sau e mai bine sa fie implicati in accident oameni somnorosi?
    3 1
  • Sa se renunte odata la prostia aceasta cu ora de iarna/vara!
    De doua ori pe an organismul nostru este dat peste cap de aceasta schimbare de ora!
    Daca s-ar pune la socoteala accidentele de munca, din aceste perioade, poate s-ar lua odata decizia sa se renunte la aceasta aberatie.
    Ora de vara/iarna a fost inventata la inceputul secolului trecut de americani, pentru a face economii vis-a-vis de iluminatul in fabrici.
    Pentru cei care lucreaza in doua schimburi oricum nu are importanta, deoarece tot ce se castiga dimineata se pierde seara.
    1 0
  • O cretinitate schimbarile astea de ora. Si daca is asa de ingrijorati pentru copii britanici, de ce dracu ii tin pana la ora 16 la scoala. Mi se pare enorm de mult si abuzator. Nici la liceu nu stateam pana la 16 la scoala. Nu stiu ce rahat cretin de sistem educational tine copiii 8 ore pe zi la scoala.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru