Victor Ponta: "Trebuie înăsprită legislaţia rutieră. Nu mi s-ar părea excesiv să confiscăm vehicule"

de Sebastian Toma
Miercuri, 08.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Victor Ponta, Premierul României, s-a declarat îngrijorat în privinţa numărului mare de accidente de pe şoselele ţării şi propune înăsprirea legislaţiei rutiere, informează HotNews.

Esential 80 de accidente rutiere grave au avut loc în perioada 1-6 mai în România.
22 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidentele respective.
Victor Ponta, Premierul României, a făcut ieri o serie de declaraţii cu privire la nivelul ridicat de accidente rutiere din ţara noastră şi a manifestat intenţia de a înăspri Codul Rutier, informează colegii de la Hotnews. Printre modificările vizate de Premier se numără întărirea autorităţii poliţiştilor, înăsprirea legislaţiei rutiere şi chiar posibilitatea confiscării vehiculelor implicate în abateri rutiere grave. Prim-ministrul României a admis şi că există probleme cu infrastructura din ţara noastră, dar susţine că numărul ridicat de accidente şi abateri rutiere grave este cauzat de o problemă de implementare a autorităţii legii în domeniul rutier.

"Avem o mare problema de implementare a autoritatii legii in domeniul rutier.

Sunt hotarat sa incercam o inasprire a legislatiei si o intarire a autoritatii celor care sanctioneaza abateri pe drumuri publice. E inadmisibil sa ma uit cati oameni isi pierd viata in aceste zile", a declarat Victor Ponta în cadrul şedinţei USL de marţi, potrivit Hotnews. Premierul a explicat că nu poate fi o singură măsură care să reducă numărul de accidente rutiere, fiind necesară implementarea unei strategii pe termen lung, care va aduce rezultate în termen de câţiva ani. Printre măsurile propuse de prim-ministrul ţării se numără şi revizuirea procedurii de obţinere a permisului de conducere, reglementarea mai strictă la instructorilor auto independenţi şi modificarea procedurii actuale de atacare în instanţă a suspendării dreptului de a conduce vehicule în cazul unor abateri rutiere care au dus la suspendarea acestuia, „portiţa legală” permiţând conducătorilor auto să circule în continuare după efectuarea unei asemenea abateri în baza dovezii de obţinere a permisului de conducere.

Avem o mare problema de implementare a autoritatii legii in domeniul rutier.

Victor Ponta
Premierul României
Cea mai extremă idee prezentată de Victor Ponta vizează posibilitatea confiscării vehiculelor implicate în abateri rutiere grave.
Aceasta ar implica şi modificarea actualei Constiţuţii, fiind necesară o prevedere specială în acest sens. "In Romania nu se poate decat daca va fi de acord presedintele Comisiei Constitutionale sa modificam la Constitutie acest lucru. Sunt tari care confisca masina cu care s-a incalcat grav legea rutiera. Noi nu avem voie conform Constitutiei actuale, dar mie nu mi s-ar parea excesiv in anumite situatii si va spun ca fost motociclist ca ar trebui sa confiscam si motociclete, nu doar masini", explică Victor Ponta. În prezent, dreptul la proprietate previne confiscarea unui bun într-o situaţie de acest gen, legislaţia fiind creată special pentru a preveni abuzuri precum cele realizate în perioada comunistă.

Via Hotnews

Comentarii (36)

  • inexorabil
    Da' legislatia care sa dea de pamant cu marii rechini care praduiesc netulburati zdrentuitul buget de stat nu trebuie si ea inasprita, Victoras? ANI si DNA sunt doar niste structuri inutile, basca parazitare. Eficienta zero dublu barat. Ca in bancul cu buruiana care radea sa moara, la care o alta buruiana o intreaba mirata: "Ce te amuza, draga, asa?" - "Un prapadit de porumb ma gadila la subtioara". Asa ca, mai draga Pontus Guvernus, ce-ar fi sa inlocuiesti acei doi porumbi anemici cu niste Sequoia fara mama si fara tata?......
    52 11
  • George
    N-ar fi mai bine sa construiti voi mai intai ceva autostrazi ca sa creati conditiile respectarii legii? Nu de alta dar in Romania se platesc vreo 3-4 taxe de drum simultan, fata de cel mut 2 in celelalte tari membre UE. Si cu toate astea folosim o infrastructura rutiera conceputa si realizata 90% in anii '70-'80.
    44 8
  • garcea
    Clar, daca depasesti viteza legala pe autostrada limitata la 100km/h cu mai mult de 20 km/h propun sa fi impuscat in fata pe loc, sa iti fie violata nevasta si confiscata averea.

    Trecand peste mistouri eu propun mai intai sa faca autostrazi si apoi garantat vom asista la o scadere majora a accidentelor. Din pacate nu viteza e vinovata pentru majoritatea accidentelor, ci neatentia si senzatia ca esti singur pe drum (depasiri fara asigurare, in curba, depasirea coloanei, depasire fara a fi sigur ca iti ajunge spatiul, etc). Daca mergi cu viteza dar cu cap, adica cu viteza acolo unde iti permit conditiile de drum si respectand celelalte reguli de circulatie nu ai ce sa patesti.
    45 9
  • Norbert
    Nationalizarea, confiscarea averilor, proprietatilor cam pe cand urmeaza?! Probabil la urmatorul mandat!
    38 8
  • Vasilica
    Gandirea tip GARCEA.Nu avem pe unde merge dar inasprim legile....Tara este si va fi condusa de CRETINI, deoarece sunt si multi in ea!!
    37 9
  • Eteee...se se face un an de cand esti prim ministru Victoras! Hai mai bine sa vedem ce realizari avem! Accidente dramatice vor fi si daca confisti masinile! Apropos, cei care merg cu viteza mare au masini puternice (bani multi, influenta politica, relatii asa ca nu le face nimeni nimic ! ) poate doar un copac sau un stalp din beton nu se lasa impresionati de statutul acelor tipuri de soferi !
    28 2
  • Mircea
    Vorbe multe mai zic astia din dorinta de a atrage votanti fraieri de partea lor. Pai mai guvernantilor si smecherilor, cand fiul lui Mazare a fost prins cu viteza ce ati facut ? Cand Huidu a omorat 3 oameni ce masuri s-au luat ? Cand baiatul doamnei Placinta i s-a hotarat o sentinta s-a mutat repede la alt partid ca poate isi scapa odorul de puscarie !
    Da Victore, trebuie insaprita legislatia, crescute spagile date agentilor de circulatie celor mici, ca cei mari trec nestingheriti.
    Ei oare se uita si cine sunt cei ce fac accidente ?
    Pai nu se intreaba nimeni cum se deschide la noi cel mai mare centru auto de lux Porche Pipera cand noi avem strazi vai de mama lor ? Credeti voi ca astia care-si iau Porche, Audi si BMW de sute de cai putere vor merge ei linistiti cu 50 km/h prin sate si comune sau cu 100 pe drumurile europene ?
    Haideti sa fim seriosi ! Puteti voi sa inaspriti legile cat vreti, daca nu le aplicati cum trebuie e tot degeaba. Pe Nastase l-ati scos repede de la racoare ca-i era frig si altii care fura o gaina stau cate 5 ani. SA VA FIE RUSINE NESIMTITILOR ! Voua si Politiei romane care iau spagi de la smecheri si nu aplica corect legea.
    46 2
  • Ca orice politician roman, si la Ponta vorbeste gura fara el. Pentru ca daca ar fi consultat analiza Politiei cu privire distributia accidentelor grave pe sosele, ar fi putut usor constata ca, desi se circula cu viteza ridicata, pe autostrazi au loc cele mai putine accidente rutiere grave.
    De ce credeti ca in tarile dezvoltate din Vest sunt cele mai putine accidente rutiere grave?

    Altceva nu mai spun.
    26 5
  • In Romania legislatia rutiera se aplica in mare parte numai in cazul unui accident sau daca se depaseste viteza legala.

    Nu cred ca trebuie inasprita legislatia rutiera, trebuie in primul rand aplicata cea care exista in acest moment, trebuiesc pedepsiti cei care merg pe banda de urgenta pe autostrada, si cei care depasesc coloana de 20 Km (exemple intalnite Luni).

    Si, eventual, pedepsiti politistii care primesc spaga.
    25 0
  • Pai cum sa inaspresti ceva care nu se aplica ? Legea e facuta pentru cei mici si asa va ramane. Atat timp cat alde Garcea care iau spagi nu sunt dati afara, atat timp cat se judeca procese pentru luat permise si se descopera ca Garcea care a vazut linie continua aiurea este lasat in functie, nu poti face nimic. Si se stie ca peste tot in lume, deci in Romania si mai mult, Politia e corupta si cu acordul lor se incalca legea. Ia sa urmaresca politia in masini civile cate un smercher cu antena de 2 metri sa vada cat de corect este.
    Daca s-ar suspenda masini pe baza depasirii excesive a vitezei, ar da faliment BMW, Audi si Porche.
    22 0
  • anonim
    Destept rau si Ponta ... nu vrea sa ne plateasca si taxele la masina daca tot ne-o confisca ... ca si in alte decizii luate vede mereu problema din "unghiul mort" ... problema nu e IN TOTALITATE la soferi ci la aplicarea legii de catre militieni ... care prezinta mari lacune
    14 4
  • Pe zi ce trece devin tot mai dezgustat de tara aceasta si de mizeria in care se transforma. Daca ar vedea stramosii nostri care au luptat pentru libertatea Romanilor ce am ajuns ar inebunii. Un popor manipulat si asuprit de clasa politica care traieste numai cu iluzia libertatii.
    22 0
  • iulianiulianb
    ceausescu a fost mic copil pe langa megacomunisti astia, numai o rascoala ca in Siria ii mai opresc din jaf.
    14 3
  • cea mai imbecila si cretina mentalitate de cercopitec abia cazut de pe creanga: cica da-mi autostrada si eu voi respecta legea.

    ba, mai sunteti multi?
    17 18
  • De acord....numai incopetenti care-si risca viata pe strazile din ROMANIA ! Is satul sa vad depasiri periculoase si tot felul de SMECHERI in trafic !
    11 3
  • Bine @gelule!!
    Da, din pacate sunt foarte multi, dovada fiind balamucul generalizat de pe soselele patriei, inclusiv de pe autostrazile pe care cercopitecii "respecta" legea, cu depasiri pe banda de urgenta la greu.
    15 3
  • Numai aberati spune hamsterul asta,cum naiba sa nu fie accidente daca infrastructura este depasita,si nu ma refer numai la lipsa de autostrazi,drumuri mai late ci si cum sunt proiectate strazile,linie continua unde nu trebuie si invers,sensuri unice amplasate prost,lipsa de parcari,treceri de pietoni amplasate aiurea etc.Scoala de soferi care se face,doar de dragul de a se face(pentru ce sa stie un sofer cate puncte ia daca merge cu viteza,sau cum sa conduca ecologic?)

    Sa se faca comparatie cu germania,unde 60% dintre autostrazi nu au limita de viteza si nr de accidente este sub media europeana
    8 5
  • @Gelu
    Daca asta intelegi tu din ce au scris unii (inclusiv eu), ai o problema.
    Multe dintre cauzele accidentelor sunt legate de pietoni care trec corect sau incorect strada (vezi cazuri in mediul rural), accidente in localitati (pentru ca toate drumurile nationale trec prin localitati), depasiri neregulamentare (linie continua, etc.), viteza excesiva in localitati si in afara.

    Vazand toate acestea, vino tu acum cu expertiza ta si spune ca existenta unor autostrazi nu ar reduce drastic numarul de accidente grave si cauzele lor, adica:
    - 2 benzi de circulatie pe sens - nu mai e nevoie sa depasesti pe contrasens, in curbe fara vizibilitate, linie continua, etc.
    - ocolesc toate localitatile, nu mai ai treaba cu pietonii de exemplu
    - este limita de viteza de 130 si ajungi mai repede

    Chiar si cu cercopitecii de pe autostrazi, ai sa constati ca accidentele grave sunt SEMNIFICATIV mai putine decat pe alte categorii de drumuri.

    In alta ordine de idei, fa tu un drum Bucuresti - Timisoara, Baia Mare, Suceava la alegere, si dupa aceea spune cum ai respectat limitele de viteza si legea si ai ajuns in aceeasi zi in care ai plecat. Asta, bineinteles, daca ai permis si mai conduci si prin afara localitatilor. La cat esti de vehement, ma indoiesc ca indeplinesti ambele conditii simultan.

    Ti-as mai vorbi si despre domeniul politicilor publice, dar cred ca ar fi degeaba.
    16 6
  • Un roman batjocorit
    Victor Ponta e o mare jigodie ipocrita... Traieste ca-n puf pe banii statului , cu o menajera filipineza la vila (doar rata somajului e zero in Romania) si se leaga viata romanului batut de soarta, ce abia are bani sa-si achite rata si asigurarea la Logan... adica Politia Romana spune aiurea ca sunt mai putine accidente ca anul trecut in aceeasi perioada si te-ai gasit tu mai destept sa-i contrazici... pai fa-ne nene conditii si drumuri ca-n occident si pe urma inaspreste legile...
    20 6
  • vai, @Pavl..te-ai simti lezat in amoru' propriu? las' ca'ti trece!

    prietene (daca imi permiti indranzeala) existenta autostrazilor nu este o conditie sine qua non pentru reducerea accidentelor ori respectarea legii pana la virgula. Lipsa accidentelor grave ori respectarea culorii rosii de semafor tine de nivelul de civilizatie a respectivei natii.

    In cazul in care mergi pe autostrazile scumpei noastre patrii sau macar nu esti chiar dezinformat poate imi explici furturile de semne de circulatie ori prezenta carutelor pe o astfel de infrastructura, etc, etc.

    Nu jignitule, civilizatia nu incepe cu autostrazile incepe cu scoala, educatia, etc. Respectul legii incepe de la nearuncatul suportului de lemn de la inghetata (vezi ce elevat ma exprim, da?) ori a suportulului de plastic de la cafeaua de 1 leu si 50 de bani pana la respectarea culorii rosii a semaforului ori a limitei de viteza in localitate.

    ma opresc aici ca altfel ma apuc sa va trimit la origini ori sa va spun povestea p..ii de I. Creanga.

    PS spre surpindera ta, deplasarile Sv - Bucuresti imi sunt arhi cunoscute pana la greata. Drumul dus-intors (in aceeasi zi) si cu respectarea limitelor de viteza in localitati (+10/15km/h) devenind o obisnuinta saptamanala, E85 permitand o deplasare rezonabila intre Sud si Nord.

    E clar ca autostrazile ar fluidiza traficul rutier dar tare mi-e teama ca dobitoacele insetate de viteza si adrenalina nu ar putea fi oprite sa isi faca de cap (sau sa faca victime). BTW....au cam stat 8(?) ani cretinoizii din pedele la putere...mi se pare oarecum debila cererea catre ponta sa ne faca autostrazi dupa 1 an de guvernare. Nu ii tin partea grasului da' parca biroul cu reclamatii si nemultumiri ar fi inca pe Aleea Modrogan. Da' ce stiu eu: romanu' e ca orbu' da' cu paru de unde aude nu unde "vede".
    12 17
  • Mai ofensatule, @gelu sti de ce aplic legi sau le inaspresc? Pentru ca nu sunt in stare sa rezolv problema autostrazilor .
    4 3
  • asta decat sa faca ce trebuie, ca e prim ministru , mai bine mai arunca o petarda ca asta, mai un show la tv si uite asa trece timpu. Un an a trecut urmeaza restu.
    4 1
  • Legat de subiectul de fata, putini reusesc sa vada ordinea firesca a lucrurilor. @gelu este unul dintre ei. Felicitari @gelule, toata stima!
    8 10
  • Cu declaratiile astea domnul Ponta a cam ramas fara fani.Mi se parea logica o astfel de idee cu confiscarea automobilului dupa ce facea in Romania macar un circuit auto unde sa putem sa ne dam cu automobilele si sa ne treaca nevoia de viteza asa cum se intampla in toate statele civilizate.Dupa ce a cochetat cu sporturile auto ma asteptam sa sprijine dezvoltarea infrastructurii pentru motorsport.......
    4 3
  • 2000 de oameni anual in accidente e trist da e misto ca se rezolva doar din pix dupa ponta,
    De ce nu are "initiative" pt cei 2000 de copii ce mor inainte de a inplini 1 an (primul loc în Uniunea Europeană), alte mii ce mor inainte de a implini 5 ani (boli, accidente altele decat auto), suntem fruntasi la decese TBC cam 1500 anual, mii de oameni mor cu zile in spitalele romanesti etc.
    Da e greu cu astea ca nu pot fi rezolvate doar cu pixul, trebuie vointa , gandire pe termen mediu si lung, oameni de valoare nu hoti si incompetenti.
    7 0
  • @mntsn...merci! :)
    4 9
  • marius
    Se vede ca este procuror. Vrea sa gaseasca vinovatul, sal pedepseasca. Etc,etc. Dar el care sa nascut in mocirla politicii romanesti, find acum salvatorul romaniei o adevarata pasare Fonix nu vede cu ochi lui ca in cea ce priveste infrastructura suntem ca in evul mediu. Avem cateva flinticuri de autostrada daca se poat numi asa. Cei care mai umbla pe afara stiu despre ce vorbesc. Dar ei cu fruntea ridicata, si cu voce hotarata vor sa inaspreasca. Nu credeti ca avem parte numai si numai de inaspriri din partea celor care traiesc bine pe spinarea noastra si au si girofare cu care sa se deplaseze ilegal unde vor muschi lor?!.

    Multumesc
    5 1
  • Sunt multe lucruri de discutat pe marginea declaratiilor lui Ponta, dar eu doresc sa mentionez doar cateva:
    1. Degeaba innaspresti legile, modifici codul rutier, emiti OUG-uri la greu, schimbi Constitutia, daca legea NU SE APLICA atunci cand trebuie...sa se aplice actuala legislatie rutiera, la sange, si apoi sa tragem concluzii.
    2. Oricat te-ai stradui sa ii constrangi pe soferi sa respecte limitarile de viteza, atunci cand au de facut un drum de sute de km care trece prin toate satele, catunele, triburile, cetatile, asezarile si localitatile, cu tot felul de restrictii (unele foarte bune, altele aberante) sa nu-mi spuna nimeni ca exista cineva care respecta toate aceste restrictii, pentru ca nu cred. La un moment dat, va da de o caruta sau un tractor si ca sa le depaseasca trebuie sa calce linia continua, va da peste o turma de oi sau o ciurda de vaci pe vreun drum european sau national. Atunci nu va mai avea rabdare si tot va calca acceleratia peste limita legala...iar de aici se naste frustrare, nervi si implicit, NEATENTIA!!! Asa ca oricum am lua-o, infrastructura (sau mai bine spus lipsa ei) are un rol mult prea important, pentru a nu fi luata in considerare.
    Sa spunem ca nu se pot realiza autostrazi, fiindca intradevar sunt foarte costisitoare si dureaza mult realizarea lor, dar centuri la localitatile mai mici cu siguranta se pot realiza. Dar tine si de implicarea autoritatilor locale, nu doar centrale. Cu siguranta ca ar scadea numarul accidentelor rutiere grave, si poate, nu vom mai fi atat de frustrati si nervosi la volan.
    3. Un aspect foarte important, care nu l-am vazut in comentariile anterioare, este taxa asta idioata de mediu, care a facut ca in ultimele luni sa creasca numarul cazanelor care circula acum in Romania. Cum vrei sa scazi numarul accidentelor si implicit al victimelor cand parcul auto se va imbatrani odata cu inmatricularea masinilor vechi, care nu au sisteme de siguranta elementare (ABS, ESP, airbaguri etc.), pentru ca tu, ca si Guvern, nu ai facut decat sa pui frana la vanzarea masinilor noi si second-hand de ultima generatie. Consider ca si acest aspect va fi foarte important in statisticile viitoare.
    Ar mai fi multe de comentat, dar ma opresc aici ca trebuie sa mai si muncim ca sa putem plati toate taxele si impozitele care nu ne aduc niciun beneficiu :)
    15 0
  • @Gelu, moralule,
    Da, civilizatia nu se face de la sine ci cu amenzi. Crezi ca occidentalii debordeaza de civilizatie sau se tem de amenzi?
    Autostrazile nu numai ca ar fluidiza traficul, ci ar reduce factorii de risc pentru accidente (depasiri, localitati, pietoni etc.). Aceiasi indivizi care merg pe drumuri nationale merg si pe autostrazi dar acolo se intampla mai putine accidente. Cum iti explici asta? Se civilizeaza brusc? Nu, dar nu mai trebuie sa depaseasca in curbe fara vizibilitate, nu mai au treceri de pietoni, etc..

    http://www.automarket.ro/stiri/statistica-recomanda-autostrazile-doar-6-dintre-accidentele-grave-din-49292.html

    Mai multe date gasesti in arhiva site-ului. Cauta-le si indigneaza-te dupa aia, nu inainte, autoritate morala ce esti.
    6 4
  • bai oamenilor, marea majoritate care ati scris aberati la greu. de cand credeti ca va aflati intr-o tara libera? credeti ca revolutia aia a schimbat ceva? m-am tot saturat sa aud ca lumea asteapta ajutor de la stat. asta e o mare aberatie. statul doar iti ia. numai noi am ramas cu mentalitatea aia de pe vremea comunismului cu statul. gata, s-a terminat.
    trebuie si aplicate legile astea daca se tot introduc. nu doar sa le introduca si gata. si nu va ganditi ca e confiscare definitiva a masinii, e doar pana platasti amenda, sau pana iti iei permisul inapoi. si terminati cu autostrazile, ca romanii nu sunt in stare sa circule nici pe ele(vedeti cat de multe accidente sunt la noi).
    pana cand romanul nu o sa se obisnuiasca sa respecte in trafic pe celalalt participant si sa nu mai greseasca la fiecare intersectie nu ai cum sa ai o tara civilizata.
    ex: in fata casei poporului s-au trasat proaspat linii de marcaj. le respecta cineva? nu, ca habar nu au ce inseamna.
    sau la stop, de unde obiceiul asta tampit sa depasesti coloana, ori pe linia de tramvai, ori pe prima banda(pentru cei care fac dreapta) si sa te bagi in fata coloanei? nu vad rostul? de ce politia nu face nimic?
    daca toti ar circula regulamentar nici nu ar mai fi atatea ambuteiaje.
    10 0
  • Fiti siguri ca n-o sa fie confiscate limuzine scumpe de zeci de mii de euro, ci tot Logan-urile si vechiturile "fraierilor" . Baietii smecheri sunt deasupra legii. "Fraierii"sa aduca bani la buget ca sunt mai multi si tocmai buni de muls, pe cand smecherii vor continua sa scape basma curata. Legislatie disproportionata intr-o tara cu infrastructura deficitara si lipsita de civilizatie si bun simt.... asta avem, asta va fi...
    Ponta - cel din turnul de fildes, e constient de asta, dar se face ca ploua... O continua campanie electorala... legi haotice, vorbe fara continut... Astia-s politicienii din Romania.
    5 0
  • Fan Ponta ..
    La ce sa ne asteptam de la un animal ca ponta ?
    4 0
  • pentru micul ceausescu
    ce dracu? individul asta a rezolvat toate problemele romaniei si nu are ce face?...ba are ce face:eu intotdeauna am votat contra lu base g
    dintr-un motiv: pt taxele de drum care au inrasat burtile regilor asfaltului......asa ca nene ponta afla ca tocmai am schimbat macazul:unde vei aparea tu nenica vei avea un vot impotriva
    2 1
  • pt little ceasca
    ps :sper sa nu faci multi purici pe acolo ,ca m-am convins de cit de tu duce mintea si pe tine.... daca tot o sa votam o constitutie noua(cica)oare nu ar trebui sa propunem o lege prin care candidatii la functiile astea de parlamentar ,ministru,presedinte sa fie "cautati la cap"? ca eu m-am saturat frate sa tot ajunga acolo,timp de 20 ani ,tot felul de banditi,complexati,tradatori ,prostani si alte cele...voua nu v-a ajuns?????
    3 0
  • Sandman e complicat cu civilizatia ma refer in trafic hai sa o spunem pe aia dreapta cati au luat permisele pe bune ? a 2 treaba politistii ar trebui sa aplice legea ferm , nu daca esti fiu de primar scapi sau mare cefalos gata toata lumea trebuie sa se dea din calea ta 3 Romania are doar 23 de ani de democratie si ma gandesc si asta ar fi o cauza ( asta in mai multe probleme ). Autostrazaile, ma gandesc ca ar rezolva problema sa nu mai treci prin localitati , sa nu mai mergi cu 50 la ora si omu sa se enerveze . Asa cred eu sper ca am scris bine .
    0 0
  • AndreiRN
    Multa frustrare dar ...... asa e normal in conditiile prezente din zona.
    Si totusi in California se confisca vehiculul in cazul in care un motociclist face demonstrati de viteza si indemanare in trafic sau curse.
    O masina se poate confisca prin ordin judecatoresc daca participa la curse de strada sau daca soferul este prins beat la volan a treia oara sau conduce fara carnet repetat.
    TU pt ce motive ai dori ca un anumit sofer sa nu mai poata conduce in trafic?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru