Stăm din ce în ce mai prost: numărul accidentelor grave a crescut cu peste 12% în 2015, la aproape 30.000

de Daniel Popescu
Luni, 06.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În România au avut loc aproape 29.000 de accidente pe parcursul anului trecut, în urma cărora au încetat din viaţă aproape 1.900 de persoane, în creştere puternică faţă de 2015.

Constructorii auto investesc sume importante în cercetarea şi dezvoltarea unor sisteme de siguranţă cât mai complexe care să reducă numărul de accidente, însă în România numărul acestora continuă să crească.

Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Statistică (INSEE), pe parcursul anului trecut au avut loc 28.944 de accidente cu vătămări corporale, cu 14.2% mai mult decât în 2014, iar în urma acestora 36.807 persoane au fost rănite, cu 13.8% mai multe decât în urmă cu doi ani. De asemenea, 1.893 de persoane au decedat, cu 4.1% mai mult decât în 2014.

Datele arată că aproximativ o treime dintre accidente (8995) s-au petrecut între un vehicul şi un pieton, iar în urma acestora au decedat 612 pietoni. De asemenea, 168 dintre accidente au avut ca efect persoane decedate, însă probabil că cea mai îngrijorătoare statistică este cea legată de consumarea băuturilor alcoolice.

Urmareste Automarket
Astfel, 3.607 accidente, adică peste 12% din total, au fost provocate de alcool, însă nu numai şoferii au fost de vină: în peste 600 de cazuri, pietonii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au generat accidente, iar în alte aproape 700 de cazuri accidentele au fost cauzate de biciclişti care au pedalat după ce au consumat alcool.

În plus, datele statistice arată că bicicliştii sunt într-un pericol mai mare decât motocicliştii.

Astfel, în 2015 şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor 61 de motociclişti şi 162 de biciclişti. De altfel, doar ceva mai mult de jumătate dintre accidentele cu vătămări corporale (16.323) au fost provocate de şoferi, în timp ce 5.038 au fost generate de pietoni, 2.491 de biciclişti şi 424 de motociclişti.

Via INSEE (PDF)

Comentarii (52)

  • Tragic! Peste tot nr accidentelor scade, dar la noi cresc. Indisciplina rutiera, lipsa de empatie, tupeul inutil si ,,curajul'' tampit fac atatea victime, majoritatea nevinovate!
    Suntem un popor dezordonat si inconstant din pacate, iar acest lucru se reflecta in tot mediul inconjurator.
    29 2
  • Erata : ,,dar la noi creste'' in loc de ,,dar la noi cresc"
    5 1
  • zuzu era bine cum ai formulat initial
    1 4
  • rotila
    biciclistul este vanat de toti. in intersectii nu i acorda nimeni prioritate,iar la drum dupa ce e depasit cu rotile din fata masina vireaza dreapta si-l scoate de pe carosabil, il obliga sa vireze la dreapta sau sa intre in benzinarie ,curte etc. nici motociclistii nu-l respecta.
    3 5
  • scamel
    majoritatea participantilor la trafic sunt disciplinati. limuzina jeepul si motocicleta sunt factorii principali in producerea accidentelor prin viteza excesiva cu care circula si depasirile riscante si neintemeiate.
    in oras, pe dn ,sau pe autostrada desi circulam in coloana la limita vitezei legale suntem sicanati incontinuu de teribilisti care ne depasesc in scurt si se baga franand in fata noastra. acestia transforma placerea de a conduce in nebunie pe roti.
    5 4
  • zic si eu
    Pai daca am avea mai multe piste pentru biciclete si autostrazi care nu trec prin sate, sansele sa dai peste un biciclist sau pieton beat sunt mult mai mici.
    Restul e cat se poate de trist si cu siguranta este o situatie ingrijoratoare. Dar cat timp nu iti trebuie permis de conducere ca sa mergi cu bicicleta pe drumurile publice, nu te va opri nici un politist sa-ti puna fiola si sa-ti ta... bicicleta, ca permisul de unde...?!

    Singura solutie eu o vad a fi niste sanctiuni mult mai dure (ca autostrazi nu vom avea niciodata), chiar anularea permisului de conducere. Si cand ma gandesc ca acum cativa ani se punea problema sa ai voie totusi sa bei un paharel inainte sa conduci...
    15 0
  • Cred că un factor care a contribuit la creșterea numărului de accidente a fost și scăderea prețului motorinei și benzinei. Au ieșit pe străzi tot felul de complexați care vor să se dea șmecheri și-și forjează rablele în localități (acolo unde îi vede cineva), provocând accidente.
    1 4
  • Daca e sa fii cretin, cred ca poti sa fii si cu o masina de 1500 de euro rupta, dar si cu una de 50000 de euro si sute de cai putere. Pana la urma nu masina isi alege stapanul, ci invers. :))
    8 0
  • cunosc kamikaze cu joarse de anglia de 300lire ... LauCalin are o mare dreptate.

    @Automarket - nu avem si un numar de morti itnre biciclisti si motociclisti in accidente cauzate de biciclisti si motociclisti ?
    .. sincer mi s-a luat sa vad biciclisti care "traverseaza", motociclisti pe contrasens sau iesind transversal pe axul drumului dintre maisni sau din coloane de masini...

    vorba aia ... vrem egalitate, dar nu pentru soferi, ca soferii sunt majoritari, nu se pot constitui intr-un grup minoritar care sa puna presiune pe autoritati ... ei doar exista acolo ca sa ii invinuim de toate relele, iar daca vre-unul se ia de motociclisti sau biciclisti este automat bagat la "soferii aia bulangii care nu face loc si nu e atenti la Noi"
    6 0
  • Atata timp cat nu vom avea autostrazi sa circulam fara frica ca ne vine unu pe banda noastra in depasire si intra in noi, cand nu vom mai avea gropi si cratere in sosea sa ocolesti si sa provoci accidente intrand pe banda altuia, cand vom avea permisele luate pe bune si cu greu nu date la toti inconstientii si habarnistii care se cred zmei in trafic si nu stiu nici reguli elementare de circulatie, cand o sa mai lasam naiba masina acasa si o sa luam un autocar sa ne deplasam in alte orase mai multi in aceeasi masina cu sofer profesionist la volan nu fiecare cu a lui atunci o sa scada si nr. accidentelor. Pana atunci ne putem plange viitori morti de pe acum din pacate... !
    3 3
  • Tembelus Rex
    O dragilor sunt multe de spus .....pe langa clasicele lipsa autostrazi, infrastructura in general, bautura, indisciplina in trafic probabil ar trebui umblat un pic si la legislatie, chiar daca unele chestii ar ingradi o parte din drepturile omului (ce sa-ti spun).......spre exemplu chiar e necesar ca sa se dea de permis la 18 ani? Chiar trebuie sa se duca multi de 18 ani cu masina la liceu......nu cred....nu ar fi mai bine sa se dea de pe la 21-22 ....ma gandesc ca poate au mintea o idee mai coapta - fiind la facultate (cei care se duc evident). De ce se poate ca o masina sa fie condusa de o persoana dar sa fie inmatriculata pe numele babacului sau al bunicului pentru a plati RCA ....nici asta nu e ok (nu lucrez in asigurari si nici nu le tin partea, din contra) dar ma gandesc ca s-ar gandi de multe ori un pusti incepand de la achizitie mergand pana la abordarea unui stil de conducere agresiv - cand stii ca ar trebui sa platesti cu multe mii de lei in plus la RCA. O alta nebunie - art. 16 din Constitutia Romaniei nu se respecta nicicum (ala cu: nimeni nu e mai presus de lege) - ati vazut cazul Huidu si cate si mai cate....una e sa fii "VIP" alta e sa fii sulica de la urma trenului in cazul unui tren - suntem tratati diferiti de justitie in aceleasi situatii, spete. De asemenea - de ce nu se impun amenzi in functie de venituri?......aaaaa.....stiu raspunsul ....multi avem 1200-1400 lei venit pe cartea de munca dar luam 6000 de lei in mana, sau eventual avem venituri 0, avem ajutoare de caldura si eventual ne plimbam cu BMW X5 si AUDI A6 (etc). De asemenea te-am prins cu viteze mai mult decat nesimtite (nu ma intrebati pe ce paliere acum) - confiscarea masinii tatutu ...pe loc , fara car, fara mar, fara telefoane.....dar evident asa ceva nu vom vedea - tepi pe sosele si gloante in masina, eventual in ceafa fugarului din parti - ca de vitezomanul are drepturi......

    Va mai zic una.......impozitele de la a doua, a treia, a patra masina ar trebui crescute mai mult decat sunt in prezent, nu mi se pare ok ca unii care stau la bloc sa aibe cate trei masini (deficit de locuri de parcare - hello???).....fiindca fisa si fisu cu par intre picioare nu vor sa se casatoreasca dar au servicii bunicele, si banii ii bulesc la cluburi si plimbari cu masina eventual saloane de infrumusetare - depasesc pe urma 30-35 de ani si devin depresivi....

    Alta - cand vor fi stransi cu usa - proprietarii de animale lasate de izbeliste? Cei care mai circula si prin mediul rural stiu despre ce vorbesc..........

    Alta - cand va functiona bonus-malusul ? ....intrebare de prisos......

    @Mowgli - chiar daca nu vei fi de acord....nu crezi ca ar trebui limitat dreptul de a conduce masini peste un anumit palier de putere pentru cei tineri - sa zicem 100 de cai (evident care e berbec va adopta un stil agresiv de conducere si cu asa ceva)....

    @verde ai dreptate si tu...... una e sa fie benzina 4,5 - 5 lei (deja a depasit pragul de 5 de ceva timp) alta e sa fie 8 lei.......dar si aici e complicat ca tot ce inseamna bunuri marfa sunt transportate cu o masina la un moment dat.........

    Concluzie - numarul de accidente usoare si grele va creste in Romania, parcul auto imbatraneste (multe masini au ITP facut la deruta, la misto.....) si masinile se vor inmulti fiindca se vor iefteni cu fiecare generatie noua care iese pe piata (ma refer la SH evident) - m-am speriat cand am vazut ce preturi au masinile in UK la licitatii (Peugeot 407 - aproximativ 1800 de lei, ford focus prima generatie cu facelift - vreo 1600 de lei - emisiunea de profil de pe Discovery -duminica de la ora 17).....ne vor invada masinile ieftine din cauza saraciei............
    8 2
  • Tembelus Rex
    ...in cazul unui accident .....nu in cazul unui tren :)
    2 0
  • Pai numărul mașinilor "de curse" crește, deci e normal ca numărul de accidente să crească proporțional. Numărul de reprezentanțe Bmw se mărește, Volvo e aproape inexistent cu doar 4 dealeri. La ce vă așteptați oameni buni? Importați numai jafuri germane obosite și vreți mai puține accidente și mai puțină poluare :)))))
    Muriți pe capete pentru că asta promovați: cocalarimea și sportivitatea. Vă meritați soarta.
    2 5
  • O parte dintre voi aveți dreptate. Lipsa autostrăzilor e o problema, dar faceți un exercițiu de imaginație: ce vi se întâmplă dacă sunteți loviți din spate când circulați cu 130km/h de un handicapat care are super Audi și se întrece cu un bou cu un super Bmw care ating peste 300 km/h.
    Se știe că aceste două mărci sunt renumite pentru că atrag proști la volan și că volanul ăla nu prea stă la locul lui și i se pierde controlul. De câte ori nu s-au văzut la știri șmecheri care rup autostrăzile când le prind.
    Deci există avantaje și dezavantaje la autostrăzi. Totul depinde de cultură, iar la noi e ceva ce dispare pe zi ce trece.
    6 2
  • hazard
    Cert este ca va fi si mai rau. Lipsa legilor si a legiuitorilor duce la ce se vede.
    2 0
  • cosmin
    Sa puna mana cat mai repede sa faca schnelle strassen ca in Germania.De asta are nevoie Romania ca sa nu mai moara lumea.2 benzi pe sens cu 2 randuri de parapeti intre ele si nu va mai fi nevoie sa faci cruce atunci cand depasesti sau cand vine un tir pe contrasens si un cascat se baga in depasire din spatele tirului.PS...pt ca nici in 2030 nu vom avea autostrazi peste tot in tara.
    0 0
  • @Tembelus Rex, total de acord. Eu sunt de parere ca daca am scapa de pocnitorile nemtesti SE HAS care abea de isi mai cara pistoanele si cei 90 de martoage obosite pe sosea cu piese la mana a paispea, atunci accidentele rutiere poate poate ar mai scadea . Dar cand la Romanica ''bosii'' se excrementeaza in continuare la cacastoarea fara hazna din fundul curtii, si cum printre mijloacele locomotore de pe drumuri gasesti carute ( mai rau -nesemnalizate noaptea care circula pe sosele ) se pot produce usor accidente. Ca sa nu fiu ''sadic'' cu ''cunoscatorii'' de masini germane trebuie sa recunosc ca si soselele distruse sau autostrazile care nu exista sunt un principal factor de pericol.
    2 4
  • O fi din cauza ca a crescut numarul de masini si numarul de soferi ? Nu cred . Romanii sunt prosti. Chiar daca avem 5 masini in tara tot atatea accidente treb. sa fie ca si la 5000000 de masini de exemplu.:)))
    0 0
  • Lume proasta in masini vechi (media parcului auto e in prezent de 13 ani ceea ce e enorm). Lume care crede ca o rabla e un bolid doar pentru ca e mai de firma ca o Dacie noua.

    Lume "buna" in masini noi cu sute de cai si zeci de mii de euro. Lume care crede ca are tara la picioare. Lume care nu respecta nicio regula si care se crede precum pilotii de curse. Lume careia nu-i pasa de restul, pentru ca restul sunt prosti...doar nu s-au ajuns.

    Cam astea sunt marile categorii ale celor care fac accidente. Lipsa de civilizatie si mai ales lipsa aplicarii legilor face ca de la an la an sa fim rusinea Europei si la capitolul respectiv...
    4 1
  • @Andy- 13 ani, ca 13 ani .Nu-i nimic ''enorm'' ca roman sa detii un Logan cumparat de nou in 2004, care acum are aproape 13 ani ( 12 ani +cateva luni ) si e intretinuta cum trebuie, Loganul nu-i neaparat o masina veche . Punctul forte sunt cocalarii care se dau cu coji de masini ''premium'' din Jermănica si care abea isi mai vara ''hoitul'' de gabarit pe sosele. Astea sunt adevarate PERICOLE pe sosele + pustiuletii care se cred piloti F1 in ele ...vrumm...vrummm..vrummmm ....tehnica Jermană nene..... Cum zicea Mircea Badea : ''Prieteni voi stiti ce inseamna sa stai pe DN1 in coloana in spatele unui cazan german ?''
    2 2
  • @Sergiu
    "Adevarul" e ca cei cu masini japoneze nu fac accident, asa-i?
    Si Badea e paltit de toyota sa le faca reclama, e firesc sa blameze masinile nemtesti
    1 1
  • @Sergiu
    erata

    "e platit"
    0 1
  • @Sergiu
    Vrei sa spui ca cei care conduc masini japoneze nu fac accident sau nu sunt agresivi in trafic?
    Nu zau!!
    Mircea Badea e sponsorizat de Toyota, de aceea conducea Toyota si Lexus; si e firesc sa apere marca japoneza, fiindca e platit pentru asta
    2 1
  • petrus.
    am citit punctul de vedere al multor automobilisti
    motociclistii nu posteaza ca ei circula intre benzi
    eu sunt biciclist . nu prea beau. iar cand circul trebuie sa ocolesc pietrele si gunoaiele aflate langa bordura, valurile din asfalt si rigolele surpate .asta poate explica anumite impresii. dar de ce autobuzul ma strange si ma opreste la bordura cand intra in statie??
    2 0
  • @@sergiu. Inainte sa te semnezi ca un las cu ID-ul meu, ai putea macar avea bunul simt sa te informezi inainte. Eu nu am vazut soferi de Lexus cu un asemenea caracter agresiv si lipsit de bun simt ca in urmatoarele clipuri unde soferii de masini premium germane sunt lipsiti de absolut orice urma de civilizatie si bun simt. Clipurile urmatoare spun totul de la sine :

    In primul clip se observa cu cel cu Mercedes E class a incercat sa intre abuziv in fata autorului cu camera, apoi cand autorul cu carema i-a oferit prioritate unui pieton in mod civilizat, ca doar era trecere , cel cu Mercedes E datorita frustrarii si caracterului animalic ( altfel nu imi dau seama ) il claxoneaza necontenit pe autorul cu camera , apoi ii intra in fata si opreste masina dandu-se mare ''smardoias'' blocand in acelasi timp banda pe sens unde probabil veneau si alte masini.

    https://www.youtube.com/watch?v=7OVxhJbBkOc

    In al doilea clip se observa din nou carcateristica familiara ''smardoiasilor'' cu masini germane , adica atuul lor inconstestabil : melteneala si lipsa bunului simt . Soferul de BMW Seria 5 , adica F10 intra la asa-zisul lor sindrom ''intimidare'' incercad sa ia fata autorului cu camera . Autorul ii da un claxon pentru a-l atentiona ca ceea ce face e total lipsa de respect, apoi ce sa vezi ? Bemveiasul trage brusc de volan si ii intra in fata ca un adevarat personaj lipsit de scrupule. Cand cel cu camera ajunge langa il el , cel cu BMW il intreaba '' faci ambitie?'' . Cand singura ambitie pe care a facut-o este a lui . Apoi ca un ''smardoias'' adevarat, ii spune sa traga pe dreapta sa-l masoare cu ranga ca doar asta-i tot ce a invatat el cand a venit vorba de educatie.

    https://www.youtube.com/watch?v=OpaystX2zYI

    Acum clipuri cu masini de volum germane si proprietarii lor foarte ''inteligenti'' .

    In acest clip se observa cu ''primata'' din Passat Jaf a incercat sa depaseasca coloana de masini prin dreapta pe banda ''obligatoriu dreapta'', luand fata in mod agresiv autorului cu camera, apoi ce sa vezi ? ca un semn de ''civilizatie'' si ''diplomatie'' soferul de Passat ii arata semnul obscen pe geam. Asta da EDUCATIE zic eu. Daca autorul cu camera nu ar fi franat ? Nenorocitul cu Passat ar fi intrat intr-o coliziune cu masinile parcate , intelegi ? Stiu ca nu intelegi, de aceea voi pune problema astfel. Daca una din masinile parcate acrosate de individ era a ta ?

    https://www.youtube.com/watch?v=PWGY5OxUI9A


    In urmatorul video se vede cum soferul unui Porsche Panamera rupe de nervi stergatoarele unei Toyota Yaris in mod fraudulor. Asta o consider tentativa de distrugere .

    https://www.youtube.com/watch?v=6r65N7Hr-vM

    Si exemplele pot continua. Poate imi arati si tu mie posesori de masini japoneze care fac aceste lucruri destul de lipsite de bun simt. Multumesc !
    3 1
  • @Sergiu
    Cine vorbeste de bun simt... LOL

    In fine; nu ma poti contrazice in ceea ce am spus legat de Badea.
    Legat de exemplele tale de pe net, nu-mi pasa; eu vorbesc din viata reala, unde am vazut, Toyotisti Avensis combi, care faceau pe racerii in trafic; asa ca hai, las-o balta.

    Una e sa fii fan japoneze si alta sa fii ipocrit.
    0 1
  • @Sergiu
    Un exemplu din multe altele;
    Sofer de toyota

    https://www.youtube.com/watch?v=Fk7ZML7-StM

    vezi de la 1:44
    0 1
  • @Sergiu
    "Ricer"-ul cu toyota 86

    https://www.youtube.com/watch?v=IVKV1QFxg3g

    mai lasa okelarii de cal
    0 1
  • Ai luat-o haisa pe aratura, imi pare rau de tine sincer. Dar la subiectul acesta se vorbea de NUMARUL ACCIDENTELOR DIN ROMANIA , si anume ca stam cel MAI PROST. Arata-mi din Romania cum ti-am prezentat si eu, nu din alte tari. Acest articol cu accidente face referire la tara noastra ROMANIA, unde stam CEL MAI prost. Intelegi ? Nu ai contra-argument ? Stiam asta ! Legat de M.Badea, nu are absolut nici cea mai mica legatura cu ceea ce ai spus tu.
    2 1
  • Eu iti pot trimite in continuare clipuri cu asemenea soferi de germane certati cu bunul simt in Ro. Ca nu-ti pasa asta nu-i un contra-argument, ci mai degraba semnalarea lipsei de bun simt care-ti lipseste cu desavarsire si tie. Nici cei care recurg la asemenea gesturi in trafc ''nu le pasa'' ca doar ei au ''Bemveu'' .


    Primul clip ''smekerash care o arde cul'' cu VW

    http://www.trafictube.ro/putea-termina-urat/


    Al doilea clip: unu cu Audi A3 care a comis un accident mergand neregulamentar pe linia de tramvai si intrand fraudulos in fata autorului cu camera.

    https://www.youtube.com/watch?v=eA-Nn8SHZHI


    In al treilea un sofer de BMW F10 care depaseste coloana si i-a fata autorului cu cam.

    https://www.youtube.com/watch?v=BEeQ_NbbRKQ


    Al patrulea , un grad ridicat de incultura la volan si mare ''smardoiash'' cu BMW X5

    https://www.youtube.com/watch?v=43F1kKUPggU
    2 1
  • @Sergiu
    Uite si exemple din surse verificabile

    http://www.click.ro/news/national/un-nesimtit-oprit-circulatia-tramvaielor-cu-o-masina-de-teren

    http://www.trafictube.ro/episodul-10-nesimtit-doilea-mare-nesimtit/

    min 1:39, doi toyotisti intre ei

    http://botosaninews.ro/198627/eveniment/vezi-cum-a-putut-sa-isi-parcheze-un-botosanean-masina-in-parcarea-mall-ului-foto/

    Mai vrei????

    Evident ca ce am spus despre Badea este adevarat, chiar daca iti place sa te minti :-DD
    0 1
  • @Sergiu
    Eu stiu ca nesimtiti sunt cu orice marca auto; in schimb TU VEZI DOAR CE VREI SA VEZI
    0 1
  • Prietene, tu habari n-ai la ce articol comentezi. Spune cumva in articol de ''nesimtiti care blocheaza circulatia ttramvaielor''? Spune clar : de NUMARUL ACCIDENTELOR DIN ROMANIA , si anume ca stam cel MAI PROST.

    Cel cu Toyota LC nu a sicanat pe nimeni in trafic cand a iesit cum a facut cel cu E class de sus, incercand de nenumarate ori un posibil accident. Doar cu atat vii ? Vreau sa vad clipuri cu posesori de japoneze care se cred ''smardoiasi'' atunci cand au gresit.
    1 1
  • @Sergiu
    Bine, daca iti place sa te minti.
    Eu n-am vreme sa caut special clipuri ca sa scot ochii anumitor posesori de masini cum faci tu
    0 1
  • Clipurile cu comportamentul agresiv in trafic si ambitia prosteasca de a cauza accident al soferilor care conduc masini germane se gasesc usor doar accesand website-urile dedicate scenetelor din trafic. Nu sunt cautate special, se gasesc de la sine usor. Sunt foarte multi de aceea.
    3 1
  • @Sergiu
    Pai fiind mai multe masini nemtesti decat japoneze, e firesc sa gasesti mai multe videoclipuri; ai auzit de PROCENTE in viata ta?
    0 2
  • In sfarsit ai inteles romaneste. Asta era termenul SUNT MULTI posesori de masini germane care provoaca accident.
    2 0
  • @Sergiu
    PAi fiind multi, e firesc sa faca mai multe accidente. NU e logic?
    Ai putea zice "posesorii de veyron si agera provoaca cele mai multe accidente in RO"?? :DD
    0 2
  • Exact. Fiind MAI MULTI posesori de Dacii, ar trebui sa provoace mai multe accidente, dar NU, tot posesorii de masinii germane spulbera gardurile de pe marginea drumului, intra in curbe si conduc indisciplinat, se cred zmei pe sosele. Nu ? Ma bucur ca m-ai inteles.
    3 1
  • @Sergiu
    Hai cu surse credibile; sa vad cate accidente fac cei cu dacia si apoi mai vorbim
    0 2
  • La fel iti reprosez jidaneste: Hai cu surse credibile ca sunt mai multe masini germane decat Dacia apoi mai vb :D :D
    2 1
  • Poate imi arati si clipuri in care posesorii de Dacia recurg la asemenea gesturi DESI sunt MAI MULTI fata de posesorii de masini germane.
    2 1
  • In continuare studiile arata ca sunt mai MULTE Dacii in Ro decat masini germane. Cu toate astea soferii de masini germane sunt in marea majoritate a cazurilor autorii accidentelor rutiere si cei mai indisciplinati . Asadar e inutil sa spunem ca numarul masinilor germane e mai mare in RO fata de nr.masinilor japoneze . Un exemplu il face marca Dacia cu un numar mai mare masinilor germane. Drept rezultat tot cei cu masini germane desi mai putini creaza asemenea situatii extreme in trafic.

    Sursa pe 2016 :

    http://www.ziare.com/auto/top-masini/topul-celor-mai-vandute-masini-din-romania-in-2016-ce-marci-aleg-romanii-si-pe-care-le-ocolesc-1417202


    1. Dacia - 5.221 de unitati (+19.80% fata de primul trimestru din 2015)
    2. Skoda - 1.533 de unitati (+1.86%)
    3. Volkswagen - 1.463 de unitati (+17.23%)
    4. Ford - 1.305 de unitati (+6.88%)

    Pe 2014 Sursa :

    http://www.ziare.com/ferrari/romania/cate-masini-de-lux-s-au-vandut-in-romania-in-2014-ce-marci-prefera-romanii-1334018


    ''In ceea ce priveste marcile preferate de romani, Dacia continua sa fie lider, cu 2.382 de exemplare noi inmatriculate in octombrie, dar in scadere cu 34,65% comparativ cu octombrie 2013. Pe locurile urmatoare s-au clasat: Skoda (702 exemplare, +1,45%), Ford (700 unitati, +122,22%) si Volkswagen (687 unitati, +26,99%).''
    2 1
  • @Sergiu
    Eu am zis ca-s mai multe masini nemtesti decat japoneze, nu decat Dacii
    0 1
  • @Sergiu
    Eu am zis sa vii cu statistici legate de ponderea fiecarei marci IN ACCIDENTE, ca asa la vanzari e simplu de gasit pe internet.
    Merci
    0 1
  • bolovan
    Nu's daca ai voie sa pui link-uri aici...dar daca nu./..un simplu goagal poate lamuri situatia:
    In 2011:
    BWM imatriculate: 98238 - Accidente 313 (adica una din 314 masini a facut accident)
    Dacia: imatriculate: 1468929, si au facut 1536 accidente. Adica o masina la 996. Prin urmare, se pare ca BMW are un numar triplu de accidente decat dacia.
    Dar campionul este mercedes:
    89238 imatriculate, 456 accidente, adica una din 192 masini
    0 1
  • @Sergiu
    ok, sergiule; lasand la o parte aversiunea ta fata de nemtesti si fanatismul fata de japoneze... daca vrei sa fii un pic obiectiv.
    Consider ca nu masinile in sine is vinovate, ci soferii respectivi.
    Sunt mai multe accidente cu BMW, fiindca in constiinta colectiva BMW e vazut ca masina sportiva, deci toti vitezomanii o sa aleaga BMW; Toyota nu e vazuta ca sportiva (daca am fi in UK si ar fi Supre si Skylineuri la indemana si ar fi populare) te asigur ca ar fi accidente cu Supre si GT-Ruri mai multe decat cu BMW.

    NU cred ca n poti fi de acord cu asta.

    Sunt si vitezomani si nebuni cu loganuri si chiar toyote; doar ca BMWurile fiind mai puternice decat masinile "medii" e mai "simplu" sa faci accident.
    1 1
  • Da o statistica, un link cum am procedat eu nu da din burta. Daca din alea 1536 accidente de Logan se adauga si accidentul in care au murit oameni intr-un Logan izbit de un sofer cu masina germana ( Huidu ), atunci chiar ca-i o statistica ''reusita'' . Pot fii diferiti soferi care pot devenii victima lipsei bunului simt astora cu BMW sau VW sau Audi, intelegi ? E OK, 1536 de acc. cu Logan, dar daca toti cei accidentati in Logan au cazut victima miilor de secvente in care ''bemveiasii'' se cred zmei pe sosele ? Ofera mai multe informatii si te juca cu coada vacii , stii vb aia :D :D :D
    1 1
  • bolovan
    Si este vorba de accidente provocate
    De ce crezi ca prin tarile cu apa calda...unele asigurari depasesc valoarea rablei?
    0 0
  • bolovan
    Se pare ca mi-a fost sters postul cu link-ul. Incearca totusi sa faci un efort si sa cauti pe google statistici...
    0 0
  • @Sergiu
    @Sergiu
    @bolovan

    Merci
    0 0
  • Parca asta este articolul in care ai (sau la care) ai raspuns ca ai fost la o intrunire cu antrepenorii, nu? Pai,tu, daca lucrezi cu antrepenori, cum mama naibii, ai atata timp sa stai calare non stop pe automarket? Doamna ta , ce zice? Decat sa te bati cu pumnii in piept, ca gorila, mai bine ti-ai folosi energia in ceva concret! intra si tu in ...politica. E la moda!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru