Ford dezvoltă un sistem care te avertizează în timp real de producerea unui accident: șoferii, anunțați pe ce bandă a drumului va sosi ambulanța

de Daniel Popescu
Marti, 25.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford lucrează la un sistem care va permite avertizarea șoferilor de producerea unui accident rutier grav pe o rază de 500 de metri, dar și banda drumului pe care vor sosi serviciile medicale.

Ford a inițiat un parteneriat cu operatorul de telecomunicații Vodafone prin care va dezvolta un sistem care va permite trimiterea unor alerte în timp real cu privire la producerea unor accidente grave în trafic.

Planul este ca șoferii aflați pe o rază de circa 500 de metri de locul unui accident grav să fie avertizați în timp real pentru a avea timp să găsească o rută alternativă sau pentru a conduce prin zona respectivă cu prudență.

De asemenea, un alt semnal de avertizare va sosi din partea ambulanțelor, care vor informa șoferii ce bandă a drumului vor folosi pentru a ajunge rapid la locul accidentului. Practic, sistemul ar permite șoferilor să selecteze din timp banda potrivită pentru a crea un culoar de urgență pentru ambulante.

Avertizările vor fi primite de șofer pe ecranul mașinii, astfel că acesta va putea reacționa rapid. Proiectul a primit numele eCall Plus, cu referire la sistemul eCall prezent pe numeroase modele care permite apelarea automată a serviciului de urgență 112 în cazul producerii unui accident.

Proiectul are la bază o serie de statistici care arată că rata de supraviețuire în cazul accidentelor rutiere ar fi cu 40% mai mare dacă ambulanța ar ajunge la destinație cu numai 4 minute mai devreme.

Ford nu a menționat când va implementa noul sistem, însă a precizat că fondurile alocate pentru dezvoltarea acestuia se ridică la 15 milioane de euro.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru