Volkswagen pregătește o versiune autonomă a lui ID. Buzz. Va debuta ca taxi în Germania

de Tiberiu Safta
Vineri, 08.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat detalii noi despre o viitoare versiune complet autonomă a modelului electric ID. Buzz. Aceasta va fi lansată în 2025 și va fi folosită ca taxi și vehicul de livrări în orașul Hamburg din Germania.

În martie, Volkswagen a prezentat noul model ID. Buzz, versiunea electrică a emblematicului Transporter/Multivan. Acum, constructorul german se pregătește să lanseze o versiune nouă care se va conduce singură.

Mașina autonomă va arăta identic cu un ID. Buzz de serie și este programată să fie lansată în 2025 ca mașină de taxi și vehicul comercial. De altfel, acest model va juca rolul de taxi autonom în orașul Hamburg din Germania. Volkswagen își propune ca până în 2030, acest model să funcționeze în acest regim în peste 50 de orașe din Europa și din America de Nord.

Pentru piața europeană, Volkswagen va dezvolta propriul serviciu de transport personal și ride-sharing. În America de Nord, modelul autonom va intra în flotele companiilor Uber și Lyft.

Anul trecut, Volkswagen a prezentat un concept al acestui model, numit ID. Buzz AD. Conceptul este echipat cu sistemul de inteligență artificială Argo AI și cu 11 senzori radar și 7 senzori lidar.

Împreună, sistemul poate detecta persoane și obiecte care se află până la o distanță de 400 de metri.

Versiunea autonomă ar putea fi oferită fără volan, iar propulsorul va fi identic cu cel al lui ID. Buzz. Asta înseamnă un motor electric de 204 cai putere și un cuplu de 310 Nm, alimentat de o baterie de 82 kWh.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Seriff
    Cine s-ar urca intr-un taxi fara sofer? Daca apare o eroare de soft si nu vede un semafor, te trezesti ca o ia pe rosu intr-o intersectie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru