Las Vegas va avea taxiuri fără șofer din 2023

de Tiberiu Safta
Joi, 11.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Las Vegas va deveni primul oraș din lume unde vor rula taxiuri fără șofer. Serviciul de taximetrie complet autonom va debuta în 2023 și va fi controlat de către firmele de ride-sharing Motional și Lyft. Flota va fi alcătuită din modele Hyundai Ioniq 5.

Companiile de ride-sharing Motional și Lyft au anunțat lansarea unui serviciu de taximetrie autonom. Dezvoltat împreună cu cei de la Hyundai, acesta va debuta în orașul american Las Vegas, începând din 2023.

Cele două firme de ride-sharing au deja experiență în transportul autonom, având peste 100.000 de călătorii cu mașini fără șoferi în Las Vegas pentru clienții lor. Aceștia au acumulat recenzii de 5 stele de la 98% dintre călătorii lor.

Noul servicu de taximetrie va fi disponibil publicului din Las Vegas începând cu 2023. Flota de taxiuri fără șofer va fi alcătuită din modele Hyundai Ioniq 5, numite Robotaxi. Constructorul coreean a contribuit direct la dezvoltarea acestui serviciu care va fi valabil prin aplicația Lyft. Clienții vor putea chema o mașină către locația lor, iar după venirea acesteia, vor începe călătoria până la destinație.

Serviciul va putea primi feedback din partea clienților prin intermediul aplicațiilor Motional și Lyft după fiecare călătorie.

Pe parcurs, serviciul va fi îmbunătățit conform recenziilor primite din partea utilizatorilor.

Prin comparație cu celelalte companii de ride-sharing, Motional și Lyft oferă servicii de călătorie cu mașini autonome încă din 2019. Aceștia nu au specificat următoarele orașe unde va fi valabil acest serviciu și nici câte dintre aceste taxiuri autonome vor circula pe străzile din Las Vegas.

Motional a prezentat și un sondaj unde o treime din participanți, cu toții americani, sunt de părere că vor călători cu o mașină autonomă în următorii cinci ani.

via Autoevolution

Comentarii (3)

  • Si strazi fara pietoni,tot din 2023!
    9 2
  • Seriff
    Asta e progresul, practic vor lasa oameni fara locuri de munca, ce nu pricep e altceva totusi.
    Cine e nebun sa se urce intr-o masina fara sofer?
    12 4
  • coyota
    @Seriff
    Eu zic ca edikk si alti cativa ar fi primii,daca ar avea si bani de LasVegas.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru