Taxi

Miercuri, 08 Iulie 2020 | Intern

Proiect legislativ: taximetriștii ar putea primi autorizație și pentru autovehiculele cu până la 9 locuri

Activitatea de transport în regim de taxi ar putea fi efectuată și cu autovehicule cu până la 9 locuri, față de cel mult 5 locuri cum prevede legea în prezent, potrivit unui proiect legislativ. Astfel, taximetriștii ar beneficia de același tratament ce a fost aplicat serviciilor de transport alternativ precum Uber, Bolt sau Yango.
Marti, 16 Iunie 2020 | Intern

Proiect: circulația interzisă în orașe pentru anumite categorii de mașini diesel și pe benzină, din 2025

Un proiect legislativ propune ca, începând din 2025, vehiculele care asigură servicii de transport persoane (taxi, Uber) și cele sub 7.5 tone care distribuie mărfuri în interiorul orașelor să fie “verzi”. Inițiatorii vor ca aceste mașini diesel și pe benzină să fie înlocuite de vehicule cu propulsie electrică, hibridă, pe bază de hidrogen, gaz natural comprimat sau GPL.
Miercuri, 20 Decembrie 2017 | Intern

Utilizarea Uber devine incertă: fiecare țară din Uniunea Europeană poate impune licențe și autorizații de funcționare

Uber este un serviciu de transport de persoane, motiv pentru care fiecare stat are dreptul de a impune funcționarea acestuia pe baza unor licențe și autorizații, potrivit unei decizii a Uniunii Europene.
Luni, 18 Decembrie 2017 | Masini electrice si hibride

O firmă olandeză de taxi vrea să-și vândă flota de Tesla Model S: mașini cu 200.000 km la bord și prețuri de 40.000 de euro

O firmă de taxi cu sediul în Amsterdam se pregătește să își reînnoiască flota și vrea să vândă câteva zeci de Tesla Model S pe care le are în posesie.
Marti, 16 August 2016 | Intern

Un nou concurent pentru taximetrişti şi Uber: Taxify s-a lansat în Bucureşti şi costă 1.45 lei/km

Aplicaţia Taxify a devenit disponibilă în Bucureşti şi promite să devină un rival important pentru serviciul clasic de taximetrie şi pentru Uber. Preţul este de 1.45 lei/km.
Joi, 28 Ianuarie 2016 | Intern

Scăpăm de taximetriştii dubioşi? Cei care nu au cazier judiciar "curat" nu mai pot profesa

Taximetriştii sunt obligaţi să aibă un cazier judiciar "curat" pentru a putea profesa, în timp ce managerii companiilor de taximetrie trebuie să aibă cel puţin liceul absolvit.
Marti, 17 Noiembrie 2015 | Intern

Uber Select: primeşti apă gratuit la fiecare călătorie cu maşini premium în regim de taxi

Bucureşti devine primul oraş din Europa în care compania de ride-sharing Uber lansează serviciul de călătorie cu maşini premium Select. Fiecare călător va primi o sticlă de apă gratuit.
Vineri, 06 Noiembrie 2015 | Intern

Rival pentru Uber şi taxi-uri: serviciu de car-sharing în Cluj-Napoca cu 1 leu pe minut şi flotă de 50 de maşini

Get Pony este un serviciu de car-sharing prin care oricine poate împrumuta o maşină cu care să ajungă la destinaţie pentru un tarif de 1 leu pe minut. Stocul companiei este de 50 de maşini fabricate în 2015.
Joi, 07 Mai 2015 | Intern

Camera Deputaţilor a modificat legea taximetriei: şoferii Uber ar putea fi amendaţi cu 1.000-5.000 de lei

Deputaţii au votat un proiect de modificare pentru legea taximetriei care prevede amenzi de până la 5.000 de lei pentru şoferii care efectuează transport de persoane fără autorizaţie. Măsura ar putea afecta şoferii Uber şi ai altor servicii similare dacă va intra în vigoare.
Miercuri, 20 August 2014 | General

Melbourne: doar un taximetrist din 234 testaţi a trecut un test de cunoştinţe de bază

Deoarece clienţii s-au plâns în repetate rânduri de faptul că taximetriştii din Melbourne greşesc traseele şi nu nimeresc adresele, autorităţile i-au supus la un test de cunoştinţe pe cei cu experinţă mai mică de cinci ani. Rezultatele au fost dezamăgitoare.
Vineri, 16 Mai 2014 | Intern

Mini este din nou taxi gratuit la Noaptea Muzeelor

Marca Mini este din nou partener al evenimentului Noaptea Muzeelor, derulat pe 17 mai. Vedeta flotei MINI Taxi 2014 este noua generaţie a hatchback-ului britanic, lansată în România în urmă cu doar două luni.
Joi, 08 Noiembrie 2012 | Modele noi

Citroen DS5 Hybrid, cea mai nouă propunere pentru taxiurile din Europa

Citroen va expune la Târgul de Taxi din Koln, desfăşurat săptămâna aceasta, propunerea sa pentru acest domeniu utilitar: DS5 Hybrid. modelul francez consumă doar 3.7 litri/100 de km.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 07 Octombrie 2011 | O lume nebuna

Un român stabilit în Irlanda şi-a transformat maşina în taxi cu un marker şi un carton

Imaginaţia unora dintre compatrioţi nu are limite. Un român stabilit în Irlanda şi-a transformat maşina în taxi cu un market şi un carton. Evident, a fost oprit de Poliţie şi amendat.
Joi, 28 Iulie 2011 | Mediu

STUDIU: 22.000 de taxiuri emană 4.000 de tone de CO2 pe săptămână

Taxiurile contribuie într-o proporţie semnificativă la poluarea unui oraş, arată cei de la EcoVelocity. În cazul Londrei, 4.000 de tone de CO2 sunt eliminate săptămânal în atmosferă de 22.000 de taxiuri aflate în circulaţie.
Marti, 03 Mai 2011 | Industrie

Nissan va construi taxiurile din New York pentru următorii 10 ani

Constructorul japonez a câştigat licitaţia pentru producţia viitoarelor taxiuri din New York. Parteneriatul cu americanii se va întinde pe o perioadă de 10 ani.
Miercuri, 13 Ianuarie 2010 | Video

VIDEO: Ai grija unde-ti parchezi masina cand ninge!

Un taximetrist din Polonia a simtit pe pielea sa ce inseamna sa iti lasi masina parcata la baza unei pante inghetate.
Joi, 26 Noiembrie 2009 | O lume nebuna

Cele mai luxoase taxiuri ale lumii - de la Ferrari la Maybach

De la Maybach-ul taxi din Rusia si pana la Corvette-ul Z06 taxi din Londra, patronii companiilor de taximetre nu inceteaza sa ne uimeasca.
Vineri, 05 Iunie 2009 | General

Americanii despre taxiurile romanesti: "Galbenul e cancerigen"

"Romanii se expun otravirii cu cadmiul din vopsea doar de dragul de a avea taxiuri de culoare galbena", scrie Jalopnik astazi. Americanii uita insa de faptul ca taxiurile sunt, in majoritate, colantate cu folie.
Luni, 26 Ianuarie 2009 | Video

VIDEO: Cel mai rapid taxi din lume are motor V8 de 8.2 litri

V8 de 8.2 litri, 0-100 in patru secunde, 0-150 in noua secunde si suspensii pneumatice. Toate acestea, sub capota unui taxi londonez clasic.

Tag-uri similare

Romania, viteza, Polonia, taxi, fun, cadmiu, galben, London Taxi, taxi de lux
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru