Taxi

Miercuri, 03 Ianuarie | Masini autonome

Rimac va lansa primul său taxi autonom. Va fi operațional din 2026

Rimac va prezenta în prima parte a acestui an primul său prototip al unui taxi autonom. Acesta va fi botezat Project 3 și va fi operațional începând din 2026.
Joi, 03 August 2023 | Intern

Cele mai populare mașini folosite în trecut drept taxi, pe piața vehiculelor second hand din România

Compania CarVertical a realizat un nou studiu pentru a afla care sunt cele mai populare mărci auto, care au fost utilizate în trecut în regim de taxi, întâlnite pe piața mașinilor second hand din România.
Vineri, 10 Iunie 2022 | General

Hyundai lansează un serviciu de taxiuri fără șofer în Coreea de Sud

Hyundai a lansat un nou serviciu de ride-hailing cu taxiuri complet autonome în Coreea de Sud. Noul serviciu se numește RoboRide, iar flota companiei este alcătuită din două exemplare Hyundai Ioniq 5 cu autonomie de nivel 4. Serviciul este activ doar în Seul, capitala țării asiatice.
Joi, 28 Aprilie 2022 | Modele noi

Kia lansează Niro Plus, un model creat special pentru firme de taxi și servicii de ride-hailing

Kia a prezentat Niro Plus, un model creat special pentru a fi folosit de către firmele de taxi și de serviciile de ride-hailing. Noua mașină este bazată pe vechea generație Niro și este catalogată drept un PBV (Purpose-Built Vehicle). Modelul va fi vândut în Coreea de Sud și în Australia.
Miercuri, 01 Decembrie 2021 | Tehnologie

Franța testează taxiuri zburătoare pentru Jocurile Olimpice din 2024

În Franța vor fi testate mai multe taxiuri zburătoare. Vehiculele ultra avansate vor fi folosite ca formă de transport pentru atleții și echipele participante la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris din 2024.
Duminica, 21 Noiembrie 2021 | Industrie

Toyota a livrat 100 de modele Mirai pentru serviciul public de taximetrie din Copenhaga

Clienții serviciului public de taximetrie din Copenhaga vor avea ocazia să călătorească cu o mașină pe hidrogen, după ce Toyota a livrat 100 de modele Mirai către acesta.
Joi, 11 Noiembrie 2021 | Masini autonome

Las Vegas va avea taxiuri fără șofer din 2023

Las Vegas va deveni primul oraș din lume unde vor rula taxiuri fără șofer. Serviciul de taximetrie complet autonom va debuta în 2023 și va fi controlat de către firmele de ride-sharing Motional și Lyft. Flota va fi alcătuită din modele Hyundai Ioniq 5.
Miercuri, 08 Iulie 2020 | Intern

Proiect legislativ: taximetriștii ar putea primi autorizație și pentru autovehiculele cu până la 9 locuri

Activitatea de transport în regim de taxi ar putea fi efectuată și cu autovehicule cu până la 9 locuri, față de cel mult 5 locuri cum prevede legea în prezent, potrivit unui proiect legislativ. Astfel, taximetriștii ar beneficia de același tratament ce a fost aplicat serviciilor de transport alternativ precum Uber, Bolt sau Yango.
Marti, 16 Iunie 2020 | Intern

Proiect: circulația interzisă în orașe pentru anumite categorii de mașini diesel și pe benzină, din 2025

Un proiect legislativ propune ca, începând din 2025, vehiculele care asigură servicii de transport persoane (taxi, Uber) și cele sub 7.5 tone care distribuie mărfuri în interiorul orașelor să fie “verzi”. Inițiatorii vor ca aceste mașini diesel și pe benzină să fie înlocuite de vehicule cu propulsie electrică, hibridă, pe bază de hidrogen, gaz natural comprimat sau GPL.
Miercuri, 20 Decembrie 2017 | Intern

Utilizarea Uber devine incertă: fiecare țară din Uniunea Europeană poate impune licențe și autorizații de funcționare

Uber este un serviciu de transport de persoane, motiv pentru care fiecare stat are dreptul de a impune funcționarea acestuia pe baza unor licențe și autorizații, potrivit unei decizii a Uniunii Europene.
Luni, 18 Decembrie 2017 | Masini electrice si hibride

O firmă olandeză de taxi vrea să-și vândă flota de Tesla Model S: mașini cu 200.000 km la bord și prețuri de 40.000 de euro

O firmă de taxi cu sediul în Amsterdam se pregătește să își reînnoiască flota și vrea să vândă câteva zeci de Tesla Model S pe care le are în posesie.
Marti, 16 August 2016 | Intern

Un nou concurent pentru taximetrişti şi Uber: Taxify s-a lansat în Bucureşti şi costă 1.45 lei/km

Aplicaţia Taxify a devenit disponibilă în Bucureşti şi promite să devină un rival important pentru serviciul clasic de taximetrie şi pentru Uber. Preţul este de 1.45 lei/km.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 28 Ianuarie 2016 | Intern

Scăpăm de taximetriştii dubioşi? Cei care nu au cazier judiciar "curat" nu mai pot profesa

Taximetriştii sunt obligaţi să aibă un cazier judiciar "curat" pentru a putea profesa, în timp ce managerii companiilor de taximetrie trebuie să aibă cel puţin liceul absolvit.
Marti, 17 Noiembrie 2015 | Intern

Uber Select: primeşti apă gratuit la fiecare călătorie cu maşini premium în regim de taxi

Bucureşti devine primul oraş din Europa în care compania de ride-sharing Uber lansează serviciul de călătorie cu maşini premium Select. Fiecare călător va primi o sticlă de apă gratuit.
Vineri, 06 Noiembrie 2015 | Intern

Rival pentru Uber şi taxi-uri: serviciu de car-sharing în Cluj-Napoca cu 1 leu pe minut şi flotă de 50 de maşini

Get Pony este un serviciu de car-sharing prin care oricine poate împrumuta o maşină cu care să ajungă la destinaţie pentru un tarif de 1 leu pe minut. Stocul companiei este de 50 de maşini fabricate în 2015.
Joi, 07 Mai 2015 | Intern

Camera Deputaţilor a modificat legea taximetriei: şoferii Uber ar putea fi amendaţi cu 1.000-5.000 de lei

Deputaţii au votat un proiect de modificare pentru legea taximetriei care prevede amenzi de până la 5.000 de lei pentru şoferii care efectuează transport de persoane fără autorizaţie. Măsura ar putea afecta şoferii Uber şi ai altor servicii similare dacă va intra în vigoare.
Miercuri, 20 August 2014 | General

Melbourne: doar un taximetrist din 234 testaţi a trecut un test de cunoştinţe de bază

Deoarece clienţii s-au plâns în repetate rânduri de faptul că taximetriştii din Melbourne greşesc traseele şi nu nimeresc adresele, autorităţile i-au supus la un test de cunoştinţe pe cei cu experinţă mai mică de cinci ani. Rezultatele au fost dezamăgitoare.
Vineri, 16 Mai 2014 | Intern

Mini este din nou taxi gratuit la Noaptea Muzeelor

Marca Mini este din nou partener al evenimentului Noaptea Muzeelor, derulat pe 17 mai. Vedeta flotei MINI Taxi 2014 este noua generaţie a hatchback-ului britanic, lansată în România în urmă cu doar două luni.
Joi, 08 Noiembrie 2012 | Modele noi

Citroen DS5 Hybrid, cea mai nouă propunere pentru taxiurile din Europa

Citroen va expune la Târgul de Taxi din Koln, desfăşurat săptămâna aceasta, propunerea sa pentru acest domeniu utilitar: DS5 Hybrid. modelul francez consumă doar 3.7 litri/100 de km.
Vineri, 07 Octombrie 2011 | O lume nebuna

Un român stabilit în Irlanda şi-a transformat maşina în taxi cu un marker şi un carton

Imaginaţia unora dintre compatrioţi nu are limite. Un român stabilit în Irlanda şi-a transformat maşina în taxi cu un market şi un carton. Evident, a fost oprit de Poliţie şi amendat.

Tag-uri similare

Romania, viteza, Polonia, taxi, fun, cadmiu, galben, London Taxi, taxi de lux
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru