Franța testează taxiuri zburătoare pentru Jocurile Olimpice din 2024

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În Franța vor fi testate mai multe taxiuri zburătoare. Vehiculele ultra avansate vor fi folosite ca formă de transport pentru atleții și echipele participante la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris din 2024.

Franța va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de Vară în 2024. Mai exact, evenimentul va avea loc la Paris, iar cu această ocazie, vor fi introduse primele taxiuri zburătoare din lume. Aceste vehicule vor începe să fie testate în următoarele luni, iar printre companiile care au creat primele astfel de prototipuri funcționale se numără: Airbus, Vertical Aerospace Group, Volocopter, Joby Aviation și Lilium.

Aceste vehicule, numite eVTOL-uri (vehicule zburătoare electrice cu decolare și aterizare verticală), vor fi testate pentru a analiza criterii precum manevrabilitatea, siguranța și integrarea în spațiul aerian obișnuit. De asemenea, vor fi luate în calcul nivelurile de vibrație și de zgomot, alimentarea lor cu energie electrică, precum și modul de întreținere al acestora.

Deocamdată a fost amenajat un singur spațiu de decolare și aterizare la Pontoise-Cormeilles-en-Vexin pentru perioada de teste. Taxiurile zburătoare vor opera pe două rute atunci când vor avea loc Jocurile Olimpice din 2024.

Prima rută va lega două aeroporturi din Paris, mai exact Le Bourget și aeroportul internațional Paris Charles de Gaulle. A doua rută va fi fixată între două zone suburbane din sud-vestul capitalei.

Noile taxiuri zburătoare vor intra în funcțiune odată cu deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris din 2024. Acestea vor fi folosite pentru transportul atleților și echipelor care vor participa la acest eveniment. Mai apoi, dacă acestea se dovedesc a fi un succes, vehiculele zburătoare vor fi utilizate și în regim de transport în comun destinat publicului.

via Profit

Comentarii (2)

  • Absolut tot internetul: BMW XM, BMW XM, BMW XM.
    Automarket: Franța testează taxiuri zburătoare pentru Jocurile Olimpice din 2024.
    0 0
  • Am nimerit din întâmplare pe un site despre Aviație?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru