Toyota va furniza 500 de exemplare Mirai pentru Jocurile Olimpice din 2024

de Tiberiu Safta
Luni, 25.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat că va furniza 500 de exemplare ale modelului Mirai în cadrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris din 2024. Constructorul japonez este, de altfel, unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului.

În vara anului viitor, Paris va găzdui a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară, precum și cele dedicate sportivilor paralimpici. Unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului este Toyota Motor Europe. Constructorul japonez a anunțat oficial că va furniza 500 de exemplare modelului Mirai. Acestea vor fi utilizate ca vehicule oficiale pe toată durata Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Așa cum bine știm, Toyota Mirai este un model alimentat cu hidrogen. Lansat pentru prima dată în 2014, Mirai a ajuns la a doua generație în 2020 și primește acum un propulsor care dezvoltă 182 de cai putere și 300 Nm. Asta îi permite lui Mirai să atingă 100 de km/h în 9.2 secunde și o viteză maximă de 175 de km/h.

Prin acest parteneriat, Toyota dorește să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu până la 50% față de edițiile anterioare ale Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro din 2016 și de la Londra din 2012. De asemenea, alimentarea cu hidrogen a vehiculelor va fi realizată ce către compania Air Liquide, un alt partener oficial al Olimpiadei de anul viitor.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru