Hyundai lansează un serviciu de taxiuri fără șofer în Coreea de Sud

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a lansat un nou serviciu de ride-hailing cu taxiuri complet autonome în Coreea de Sud. Noul serviciu se numește RoboRide, iar flota companiei este alcătuită din două exemplare Hyundai Ioniq 5 cu autonomie de nivel 4. Serviciul este activ doar în Seul, capitala țării asiatice.

În curând, din ce în ce mai multe orașe din lume vor avea taxiuri care se vor conduce singure. Deja, în unele părți ale globului, precum în Las Vegas, sunt testate mașini electrice autonome care vor intra în flotele actualelor și viitoarelor companii de ride-hailing și ride-sharing. Aceste inițiative sunt susținute inclusiv de către unii producători precum Hyundai.

De altfel, constructorul sud-coreean tocmai a lansat un astfel de serviciu în orașul Seul, capitala Coreei de Sud. Acesta se numește RoboRide și este un serviciu de ride-hailing cu mașini electrice și complet autonome. Flota noului serviciu de transport public este alcătuită din două exemplare Hyundai Ioniq 5, echipate cu un sistem autonom de nivel 4.

Hyundai va colabora cu firma Jin Mobility, care deține, la rândul său, un serviciu de ride-hailing cu mașini autonome, numit i.M. Deocamdată, acest serviciu este un proiect pilot și va opera doar în districtul Gangnam din Seul, între orele 10 și 16, ora Coreei de Sud.

Mai mult, în această fază, cele două mașini vor transporta doar câte trei pasageri, iar în scaunul șoferului se va afla o persoană care va monitoriza călătoria și va interveni asupra mașinii în caz de urgență.

Hyundai dorește, ca în viitorul apropiat, să aducă noul serviciu și în alte părți ale țării și chiar în alte state.

via Hyundai

Comentarii (4)

  • Mircea Badea
    iti vine sa crezi, dutzule? electrice taxi!! e pe conrasens cu teza ta de doctorat....si autonome..asa ceva..
    4 7
  • Da Mircea… o “cursa” cu asta costa de 10X cat una cu Uber. Bănuiesc ca la tine totul este ok. Totuși nu văd relevanța comentariului tău, când am spus ca nu se poate?… spun doar ca nu are sens din punct de vedere financiar. Cum sa-ți explic așa pe întelesul tău limitat… din salar plătești casa, mâncare, educație copii, haine abia pe urma transportul, iar prin oraș de la A la B sunt opțiuni care început cu jumate de euro: metrou, troleibuz, tramvai (apropo electrice de foooarte muți ani), Uber, taxi, apoi vin mijloace personale bicicleta, trotineta (cu variante electrice dacă se vrea), si abia pe urma masina personala care poate sa înceapă de la 12.000 euro noua…
    Știu ca ai tu frustrările tale, dar nu sunt eu sursa. Faptul ca ești spălat pe creier nu trece ori ce ai spune despre alți, mai ales ca ai probleme si de memorie. Mai bine taci si studiezi… nu cred ca se va schimba ceva, dar merita sa încerci. Tu ești încă la nivel de benzi desenate ceea ce este ok atâta timp când nu uiți ca sunt SF-uri.
    Așa ca sa ma luminezi si pe mine… când crezi ca o sa vedem așa ceva in București, Iași, Cluj, etc.? Cam ce categorie de clienți va folosi un asemenea mijloc de transport care va costa cât bugetul pentru 5 zile?
    Un asemenea autovehicul (sau sa-i spun robot nu dar ca ești tu limitat, dar chiar este), costa peste 100.000 de euro, ca sa nu mai vorbim de întreținere (stai nu face spume ca nu vorbesc de ulei, ca-i plină de camere, radare, softuri șamd). Sunt modele de calcul pe Google sa afli cât costa o cursa, nu-mi mai pierd timpul… Deci tot la fel de curcan ești?
    4 2
  • @dutzu
    unde ai vazut ca cere mai mult. in cativa ani te va plesni viitorul oricum..si o sa te curentezi.
    1 3
  • Chiar construim si masini electrice unde lucrez si nu au nici o treaba cu viitorul… absolut nimic. Tot ce se folosește intr-o electrică exista deja (cu mici modificări sau adaptări). Nici o inovație, nimic… si nu sunt mai “simple” așa cum cred unii, din contră. Oricum tu știi tot așa ca nu te mai obosi cu mine, am eu grija de asta… spor!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru