Cele mai populare mașini folosite în trecut drept taxi, pe piața vehiculelor second hand din România

de Alexandru Monenciu
Joi, 03.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania CarVertical a realizat un nou studiu pentru a afla care sunt cele mai populare mărci auto, care au fost utilizate în trecut în regim de taxi, întâlnite pe piața mașinilor second hand din România.

Piața mașinilor second-hand, inclusiv cea din România, este plină de capcane. Pe lângă mașinile care au probleme ascunse sau kilometraje date înapoi, cei în căutarea unui nou automobil trebuie să fie atenți și la mașinile care în trecut au fost utilizate în regim taxi.

Pentru că site-urile de anunțuri sunt pline de astfel de mașini, iar unii vânzători fac tot posibilul pentru a omite acest detaliu.

CUM RECUNOȘTI O MAȘINĂ CARE ÎN TRECUT A FOST TAXI

O mașină care în trecut a fost utilizată în regim taxi are un kilometraj excesiv de mare. Pentru că au fost utilizate în special în oraș, s-a pus o presiune mai mare asupra unor componente, în special asupra motorului, frânelor și transmisiei.

Și interiorul este de cele mai multe ori uzat peste măsură, mai ales locurile din spate.

Foarte des, o mașină care în trecut a fost taxi este trădată și de culoarea exterioară. Multe orașe sau țări utilizează aceeași culoare pentru taxiuri, spre exemplu în Franța este preferat negrul, iar în Germania cremul.

Desigur, există întotdeauna metoda colantării.

Dar aceasta lasă urme vizibile foarte ușor cu ochiul liber, având în vedere că zonele acoperite cu autocolant au fost ferite de soare, ele pot fi mai luminoase și mai clar vizibile. Și acest lucru poate sugera că ai de-a face cu o mașină care în trecut a fost utilizată în regim taxi.

Potrivit unui studiu CarVertical, 29% din toate mașinile folosite în trecut drept taxi (verificate pe această platformă în România) au purtat sigla germanilor de la Mercedes-Benz. Urmează apoi Volkswagen (14.4%), Skoda (12.3%), Volvo (10.9%) și BMW (5.8%).

Tot aceeași sursă mai arată că mașinile germane sunt cel mai des utilizate ca taxiuri. Mercedes-Benz Clasa E se află în fruntea listei (17.9%), alături de Skoda Superb (7.7%), Volkswagen Passat (6.1%), BMW Seria 5 (5%), Volvo V70 (4.7%).

"Mașinile de taxi pot fi saci fără fund de îngropat bani deoarece sunt adesea extraordinar de uzate," susține Matas Buzelis, expert auto și șeful departamentului de comunicații al carVertical.

Cu alte cuvinte, ele ar trebui evitate atunci când dorești să îți cumperi o mașină second hand.

via carVertical

Comentarii (4)

  • Neamțu Turc
    Dintre toate SH-urile, cred ca alegerea unui fost TAXI e cea mai idioata idee.
    4 0
  • Apoi vin samsarii să explice ei cum jafurile pe care le vând sunt ok, că habar n-avem noi ce pierdem că nu punem botu' la vrajelile lor, că "astea noi e praf, frate", tablă groasă, nu foița de staniol, Dacia e gunoi. Mă rog, chestii de doi lei, d'ale lor.
    Ia să-i vezi acum... : )))))))
    7 2
  • Deci alea nu erau E63 AMG O_o??? NU CRED!!!
    0 0
  • Banditos
    Smecheri romanii, toata ziua buna ziua, se plimba cu taxiul
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru