Citroen DS5 Hybrid, cea mai nouă propunere pentru taxiurile din Europa

de Bogdan Mirică
Joi, 08.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va expune la Târgul de Taxi din Koln, desfăşurat săptămâna aceasta, propunerea sa pentru acest domeniu utilitar: DS5 Hybrid. modelul francez consumă doar 3.7 litri/100 de km.

Citroen încearcă să atace o nişă extrem de profitabilă a pieţei auto europene. Mai exact, constructorul francez crede că poate să ofere taximetriştilor de pe Bătrânul Continent un automobil fiabil, cu veleităţi premium, cu emisii reduse de carburant şi un consum extrem de mic.

Nici un alt model din gama francezilor nu se putea potrivi mai bine decât noul DS5 Hybrid, gata să fie expus într-o culoare galbenă, specifică taxiurilor, în cadrul târgului de profil ce se va desfăşura în Koln, Germania, între 9 şi 11 noiembrie.

Urmareste Automarket
Ediţia destinată serviciilor de taxi foloseşte acelaşi propulsor instalat şi pe DS5 Hybrid de serie, adică un turbodiesel de 2.0 litri, asistat de un motor electric.
Împreună, unităţile vor putea oferi o putere totală de 200 de cai, transmişi ambelor punţi. Consumul de carburant este unul extrem de redus, de numai 3.7 litri/100 de km, în vreme ce emisiile de CO2 se opresc la 91 g/km.

Citroen susţine că după ce va finaliza perioada de testare a noului DS5 Hybrid în regim de taxi va introduce modelul pe piaţa europeană de profil în prima jumătate a lui 2013.

via carscoop

Comentarii (6)

  • antony
    abureala sa ne spuna cum o sa incarce baterile si cati km poti circula ......... o masina de taxi circula in 24 h intre 200 -400km ......apoi nici o companie nu isi poate amortiza o masina hibrid in perioada pe care se cere pentru taxi .....
    5 14
  • daca reusesc cifrele si in realitate cum sunt pe hartie atunci e bine:)
    5 2
  • Daca modelul nu are vanzari, incearca si ei saracii sa le vanda drept taxiuri.
    3 11
  • @Mihai
    Unde ti-era compatimirea...
    2 1
  • @mihai
    si saracii aia de mercedes tot asa au facut cu E class, fiind cel mai raspandit model intre taxiurile din DE.

    @antony mai intreaba si tu in jurul tau despre ce inseamna hibrid
    4 1
  • antony
    @dman ia spune tu cu cuvintele tale ........
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru