Rival pentru Uber şi taxi-uri: serviciu de car-sharing în Cluj-Napoca cu 1 leu pe minut şi flotă de 50 de maşini

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Get Pony este un serviciu de car-sharing prin care oricine poate împrumuta o maşină cu care să ajungă la destinaţie pentru un tarif de 1 leu pe minut. Stocul companiei este de 50 de maşini fabricate în 2015.

Esential 1 leu pe minut este preţul minim al unei călătorii cu Get Pony
50 este numărul maşinilor aflate în flota Get Pony
Lansarea Uber în România la începutul acestui an generează o efecrvescentă pe piaţa dedicată celor care doresc să călătorească cu maşina fără să aibă una în proprietate. În acest sens, mai mulţi antreprenori din Cluj-Napoca au lansat oficial în această săptămână serviciul de car-sharing Get Pony.

Compania pune la dispoziţie 50 de maşini care pot fi accesate de utilizatori printr-o aplicaţie de smartphone. Maşinile sunt preluate şi predate de utilizatori în standul oficial al companiei sau în orice parcare care aparţine primăriei oraşului Cluj-Napoca.

Costul unei călătorii este de 1 leu pe minut, în cazul în care optezi pentru încărcarea contului online după un model asemănător cu cel al cartelelor telefonice prepay sau 1.24 lei pe minut dacă efectuezi plata la finalul călătoriei.

Toate operaţiunile se realizează prin smartphone

Clientul alege cea mai apropiată maşină care este liberă, deschide portiera cu aplicaţia, ia cheia din torpedo şi pleacă.

Demis Ghindeanu
Co-fondator Get Pony
Partea cea mai atractivă a serviciului este că toate operaţiunile se realizează prin intermediul aplicaţiei de smartphone Get Pony, fără să fie necesară interacţiunea cu angajaţii companiei, aşa cum explică co-fondatorul Demis Ghindeanu:

"Un client îşi face un cont pe site, introduce date, copie după permisul auto, alege modalitatea de plată preferată, descarcă aplicaţia şi are acces la flotă de maşini a serviciului.

Alege cea mai apropiată maşină care este liberă, deschide portiera cu aplicaţia, ia cheia din torpedo şi pleacă. După ce a folosit maşina, o lăsa într-o parcare a Primăriei sau în stând, lasă cheia la locul ei, iar cursa este încheiată".

Şi asta nu este totul: aplicaţia de smartphone permite utilizatorului să vadă cât carburant există în rezervor şi dacă are cutie de viteze manuală sau automată. În preţ sunt incluse toate costurile, inclusiv cele cu carburantul sau plata parcărilor. 

Dintre cele 50 de maşini puse la dispoziţie, 25 sunt Smart-uri de două locuri cu cutie automată, iar celelalte 25 sunt maşini cu 5 locuri şi cutie manuală. Potrivit datelor de pe site-ul oficial, serviciul a fost lansat în probe încă din luna mai, iar în prezent numără peste 500 de utilizatori. Serviciul va fi lansat în 2016 şi în Bucureşti şi Timişoara.

Mai scump decât Uber

Get Pony intră practic în competiţie directă cu serviciul Uber şi cu companiile clasice de taximetrie. În Cluj-Napoca, taxi-urile tarifează călătoria cu 2.25 lei/km şi 22.5 lei pe oră de staţionare (0.38 lei pe minut), astfel că Get Pony este de aproape trei ori mai scump. Situaţia este similară şi pentru Bucureşti, unde Uber şi taxi-urile practică un tarif de 1.39 lei/km sau 13.9 lei pe oră de staţionare (0.23 lei pe minut).

La rândul lor, cei de la Uber au anunţat că se vor extinde şi în alte oraşe din România, iar Cluj-Napoca ar putea fi una dintre ţinte.

Via Ziarul Financiar

Comentarii (8)

  • In Cluj-Napoca taxiul costa 2.25 lei/km de ceva vreme!
    5 0
  • @Ray: Multumesc. Inseamna ca informatiile pe care le-au gasit eu despre tarifele din Cluj-Napoca sunt mai vechi.
    5 0
  • George
    Uber nu taxeaza stationarea ci distanta (1.39 lei/km) si durata calatoriei (0.23 lei/min) indiferent de viteza ;)
    0 1
  • In cluj, doar clima confort are 1.99lei/km, restul au 2.25lei/km.
    Pe un traseu de vreo 6-10 minute cu taxi dau in jur de 6 lei, cu acest nou servici as trece cu siguranta de 10lei usor si ar mai fi si zona unde gasesc sa o parchez. Deci categoric nu merita.
    2 0
  • 6 lei 6-10 minute?!?!?!? vino in Constanta unde taximetrele nu te iau daca nu le dai 10 lei indiferent cat de scurt e drumul.
    2 0
  • antonny
    Domnule Daniel Popescu va rog sa faceti un interviu mai amplu cu acest antreprenor cum isi amortizeaza costurile cu acest 1 leu /minut ...Cum isi acopera o dauna de exemplu de 1000 euro cu 15 ron ???
    0 1
  • marcus
    si in 2 zile va falimenta dupa ce toate masinile au ajuns in Ucraina....
    0 0
  • gEORGE
    HA HA ha! pE CAT PUNEM PARIU CA TIGANII LE VOR ATACA SI INSUSI? vA FI DESTUL DE SIMPLU SA SPARGA GEAMUL, SA DESCHIDA USA DE PE INTERIOR SA INTRE IN EA SA IA CHEIA DIN TORPEDO SI SA SI-O INSUSEASCA.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru