Uber va avea taxiuri autonome în Statele Unite

de Tiberiu Safta
Miercuri, 14.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania de ride-sharing Uber și-a lansat propriul serviciu cu taxiuri autonome în Statele Unite. Noul serviciu va funcționa în colaborare cu firma Motional, cu un contract valabil pentru următorii 10 ani.

Uber, cea mai cunoscută companie de ride-sharing din lume, și-a lansat propriul serviciu cu taxiuri autonome în Statele Unite. Noul serviciu va funcționa în anumite orașe mari de peste Ocean, precum Las Vegas și Los Angeles.

Compania cu sediul la San Francisco a stabilit un parteneriat cu firma de ride-sharing Motional pentru următorii 10 ani. Prin acest parteneriat, flota de taxiuri autonome Uber va fi alcătuită din modelul electric Hyundai Ioniq 5. Parteneriatul dintre cele două companii a fost înființat încă din luna mai a acestui an, atunci când au fost testate livrările cu mâncare de către vehiculele autonome prin serviciul Uber Eats.

Așa cum spuneam, noul serviciu al celor de la Uber va fi disponibil, mai întâi, în Las Vegas. Compania a precizat că serviciul va fi lansat, în curând, și în Los Angeles, înainte ca acesta să devină disponibil în mai multe orașe din Statele Unite.

via Uber

Comentarii (4)

  • Marius
    Și toată lumea se plânge că ce urât integrate sunt cornițele LIDAR de la NIO...
    1 0
  • Doar beat sau drogat te urci in așa ceva… de aceea încep cu Las Vegas… unii nu mai nimic de pierdut după ce ies din Cazino.
    6 2
  • @dutzu
    in vegas fiindca poti sa faci prostii cu agatatele...

    tu chiar ai o problema cu viitorul..
    0 0
  • Greșit, folosesc foarte multe aspecte ale dezvoltării tehnologice si le apreciez… chiar din contra, am adevărate obsesii pentru multe echipamente profi pe care folosesc de mulți ani, dar am o problema cu cei care cred ca viitorul înseamnă doar evoluție tehnologică, ecrane si aplicații… fără sa înțeleagă ca folosite abuziv duce la dezumanizare, depersonalizare, intoxicare, deconectare de tot ceea ce reprezintă relații veritabile si sincere… indivizi incomplet dezvoltați și dependenți, care nu știu sa lubrifieze o ușă care scârțâie, sa repare o bicicleta, n-au răbdare 10 minute sa asculte pe cineva care vorbește sau sa admire ceva real (un copac, o pasare etc). Eu îi spun sclavagism tehnologic si dacă de exemplu mergi la baie cu telefonul… “felicitări”, cel mai probabil ești si tu “captiv”.
    Sunt multe aspecte utile ale dezvoltării… dar trebuie avută grija sa rămânem vii si ca le folosim sa trăim mai ușor, sa câștigam timp pentru noi si nu inversul. Este o gluma simpla … de 3 zile nu avem internet in casa si am descoperit ca familia mea chiar are simțul umorului. Trist nu sa crezi așa ușor si sa judeci pe cineva fără a cunoaște aproape nimic din ceea ce este… bafta!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru