Taximetriştii au de ce să se teamă! Serviciul de transport Uber se va extinde şi în alte oraşe din România

de Daniel Popescu
Joi, 05.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Serviciul Uber, care permite transportul de persoane în regim de taxi, va fi extins şi în alte oraşe din România, după succesul înregistrat în Bucureşti.

Esential 15 minute este durata medie a unei călătorii cu Uber în Bucureşti
6 minute este timpul mediu de aşteptare pentru un Uber, în afara orelor de vârf
Serviciul de transport de persoane Uber a fost lansat în Bucureşti la sfârşitul lunii februarie, iar prezent se bucură de o popularitate destul de mare.

Potrivit reprezentanţilor companiei, există câteva sute de şoferi care transportă săptămânal în regim de taxi câteva mii de persoane, iar una dintre principalele probleme pe care Uber vrea să le rezolve este ofertă prea mică de maşini la primele ore ale dimineţii.

"Suntem încântaţi de situaţie: avem sute de şoferi parteneri, sute de mii de useri care au instalat aplicaţia şi mii de călătorii în fiecare săptămână. În Bucureşti, la unele ore ale dimineţii, nu sunt mereu maşini, iar echipa noastră se tot gândeşte cum să rezolve lucrurile.

Provocarea pentru următoarele şase luni este să ne asigurăm că la orice oră a zilei poţi chema rapid o maşină oricând ai nevoie", a declarat Rob Khazzam, responsabil pentru lansarea Uber în România, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Startup Cafe.

În Bucureşti, o călătorie cu Uber durează în medie 15 minute, iar timpul mediu de aşteptare este de 6 minute în afara orelor de vârf.

Extindere în România

Am vizitat câteva oraşe, am participat la conferinţe acolo şi încercăm să vedem ce nevoi există şi cum ar arăta serviciul nostru acolo.

Rob Khazzam
Responsabil Romania Uber
Datorită succesului de care se bucură în Bucureşti, compania Uber este determinată să se extindă şi în alte oraşe din România. Acest lucru ar putea avea loc chiar în cursul anului viitor, însă oficialii companiei au evitat să dezvăluie care sunt principalele oraşe vizate.

"Cred că s-ar putea întâmpla în 2016. Am vizitat câteva oraşe, am participat la conferinţe acolo şi încercăm să vedem ce nevoi există şi cum ar arăta serviciul nostru acolo.

Însă nu avem nimic concret. Rămâne să decidem când vom face pasul şi cu ce produs", a adăugat Khazzam.

Cel mai probabil, Uber va fi extins în cele mai mari oraşe din România. Potrivit datelor din 2011, cele mai mari oraşe din România după Bucureşti sunt Cluj-Napoca (325.000 de locuitori), Timişoara (320.000), Iaşi (290.000) şi Constanţa (285.000).

Via StartupCafe

Comentarii (5)

  • Prin legea taximetriei aplicatia Uber a devenit ilegala. Ca si in alte tari in care au fost interzisi reprezentantii acestei companii profita de vidul legislativ dat fiind faptul ca niciun politist care opreste o masina in trafic nu poate verifica daca soferul si pasageruil are instalata aplicatia uber in telefon. In Franta sau in alte tari dein Europa in care asemenea servicii au fost interzise, reprezentantii companiei nu ar avea curajul sa iasa sa declare ca functioneaza impotriva legii. Intr-o tara ca Romania orice este posibil. Mai ales daca esti american.
    5 4
  • corect, dar prefer un sofer uber cu o masina sigura in care nu miroase decat taxiurile din bucuresti, care nu mai zic de cine sunt conduse....
    12 1
  • aprob ce zice sandu.
    in plus, prefer un sofer care tine mainile pe volan atunci cand conduce si nu vorbeste la telefon
    3 0
  • @sandu&kalel

    Sunt foarte de acord cu voi. Insa asta nu scuza cu nimic ilegalitatea respectivei activitati si sfidarea legislatiei Romaniei. In plus, nu toti taximetristii se comporta in felul mentionat de voi si, va rog sa ma credeti, asta v-o spune unul care nu admira prea mult categoria asta profesionala.

    In alta ordine de idei eu prefer ca in momentul in care comand un taxi, cu toate tarele de care sufera aceasta activitate, sa stiu ca soferul respectiv poate fi identificat in caz ca se intampla ceva, Nu vreau sa ma gandesc cine s-ar putea ascunde in spateleunei aplicatii.
    0 0
  • Nu sunt de acord cu tine.
    Daca iei un uber cursa (coordonate GPS) se inregistreaza in serverele uber. In al doilea rand, nu cred ca poti sa iti pui datele din uber la misto, ca si sofer.
    Daca iau un taxi obisnuit si nu am luat bonul, sa ma fereasca sfantu' sa fi uitat ceva prin el sau sa se intample ceva
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru