Uber: Mașinile termice vor fi interzise pe platformă din 2030, inclusiv în Europa

de Alexandru Monenciu
Marti, 20.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit CEO-ului companiei, mașinile termice nu vor mai fi permise pe platforma Uber începând cu 2030, în SUA, Canada și Europa.

În prezent, aproximativ 1 milion de șoferi activează pe platforma Uber și dintre aceștia numai 25.000 conduc o mașină cu zero emisii.

Până în 2023, CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi, intenționează ca numărul mașinilor electrice care activează pe platformă să se dubleze. Totodată, vor fi alocate 800 de milioane de dolari pentru a susține achiziția de mașini electrice.

Astfel, din 2030, mașinile termice nu vor mai fi permise pe platforma Uber, susține Khosrowshahi. Acest lucru va afecta atât piața din SUA și Canada, cât și pe cea din Europa.

"Dacă ne facem treaba, vom trece la mașini pur electrice," a declarat CEO-ul Uber pentru CBS News.

În viitorul apropiat, Uber va lansa o nouă opțiune în 25 de orașe și state din SUA, care le va permite clienților să opteze pentru o mașină cu zero emisii. Aceasta se va numi Uber Comfort Electric.

via CBS News

Comentarii (7)

  • Seriff
    Alt idiot cu declaratii de genul.
    Intre timp in lumea reala:
    https://autolatest.ro/stiri/ikea-a-inchis-definitiv-statiile-de-incarcare-al-masinilor-electrice-din-romania-urmeaza-penny-market/
    Si asta e doar inceputul.
    Daca vor sa dea faliment, sa le interzica Uber, vor ramane 10% din soferi, dar nici aia nu cred ca vor mai activa cu electrice.
    13 5
  • ^Alt idiot care nu citeste decat titlul unui articol.
    Intre timp, cateva randuri mai jos:
    "Stațiile de încărcare destinate mașinilor electrice sunt închise temporar pentru clienți începând cu 15/09/2022 pentru maximum 6 luni."
    TEMPORAR. TEMPORAR. TEMPORAR. PENTRU MAXIMUM 6 LUNI.
    5 18
  • @nume - fac cinste cu o bere pentru comment. M-a distrat mxim!
    Șerife, nu știu cum ți-e calul, bănuiesc că-i mai breaz, că tu ești varză, tată!
    5 11
  • Poveștii pentru spălații pe creier. Folosesc UBER ocazional si au cele mai ieftine masini care se pot cumpara cu prețuri sub 10.000 de dolari… dar ce treaba are el cu 2030? Pana atunci va schimba 3 companii, deci poate sa declare ce vrea… dar nu înseamnă ca trebuie sa ne consumam timpul cu așa inepți si inepții.
    16 2
  • Seriff
    @nume am vazut ca s-au inchis temporar, dar asta nu iti da de gandit? Daca de pe acum se inchid, nu e logic ca pe viitor se vor tot inchide?
    Electricele abia fac 10% din vanzari si alea chinuite cu subventii imense si mega propaganda si deja se inchid statiile.
    Ei vor sa fie 100% doar electrice, cum? Cand la 10% se inchid statiile, voi sunteti exact ca un cal, nu vede, stanga, nu vede treaba, voi atat stiti, masini electrice, nu conteaza ca nu ai unde sa le incarci, ca sunt scumpe si inutile.
    14 5
  • @dutzu
    impresia mea e invers. in uk de exemplu, pare ca uberul ia masini chiar prea mari/nu de oras ca sa impresioneze calatorul...fiindca majoritatea curselor e o persoana, fara bagaje.
    plus ca te obliga sa nu fie mai veche de 5 ani parca.
    in oras, chiar si o hibrida face diferenta la consum.
    nu mai fi calaretul dizal fara cap, pune-ti panouri si caseaza funinginea..
    2 8
  • N-am doar diesel, ai greșit persona… folosesc diesel (din garajul familiei), doar in concediu când trag rulota… ia-ți tu ce vrei si să-ți fie de bine, eu știu ce vreau si de ce. Electrică sa hibrid nu se încadrează momentan.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru