Rimac va lansa primul său taxi autonom. Va fi operațional din 2026

de Tiberiu Safta
Miercuri, 03.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rimac va prezenta în prima parte a acestui an primul său prototip al unui taxi autonom. Acesta va fi botezat Project 3 și va fi operațional începând din 2026.

Constructorul croat de mașini de performanță a anunțat oficial că va prezenta un nou tip de model în prima parte a lui 2024. Mai exact, Rimac va lansa un prototip al unui taxi autonom, care va fi produs sub o marcă nouă, Project 3.

Din primele informații aflăm că noul taxi autonom al constructorului croat va fi operațional începând din 2026. Mai mult, Rimac lucrează împreună cu Kia pentru dezvoltarea noii mașini. Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, Mate Rimac, șeful mărcii croate, a declarat că dorește să "schimbe viețile mai multor oameni" prin lansarea unei mașini care să ofere un transport urban accesibil și prietenos cu mediul.

Viitorul taxi autonom va putea rula fără nevoia de a avea un șofer la bord. De asemenea, Rimac va dezvolta și infrastructura necesară pentru aceste taxiuri, cum ar fi încărcătoare și locuri de parcare special amenajate pentru acestea.

În același timp, noua marcă Project 3 va funcționa separat de mărcile Rimac și Bugatti.

Toate cele 3 brand-uri fac parte din Grupul Rimac.

via Rimac, Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru