Viteza

Luni, 21 Martie 2022 | General

Limite de viteză mai mici cu 10 km/h pe autostrăzile din Europa. Scopul? Reducerea consumului de carburant

Agenția Internațională a Energiei (IEA) a propus ca limitele de viteză de pe autostrăzi să fie micșorate cu minim 10 km/h. Reducerea limitei de viteză va duce la economisirea de carburant în contextul crizei din prezent.
Joi, 02 Ianuarie 2020 | Mediu

Va fi impusă o limită de viteză pe autostrăzile germane? Discuțiile continuă între politicieni, asiguratori și polițiști

70% dintre autostrăzile germane nu se află sub incidența unei limite de viteză. Dacă o parte dintre politicieni susțin impunerea unei viteze maxime de 130 km/h, alții susțin că o limitare nu ar rezolva problemele de mediu. Asiguratorii și poliția cer studii clare care să indice efectele reale ale unei limitări.
Duminica, 30 Septembrie 2018 | O lume nebuna

Excese austriece: un șofer fără permis, surprins cu 338 de km/h pe autostradă

Excesele de viteză sunt universale: poliția austriacă a fost alertată de participanții la trafic cu privire la un șofer care circula cu viteză mare pe autostradă. Radarele au dezvăluit și valorile exacte: 338 de km/h viteză de vârf și o medie de 289 km/h pe 44 de kilometri. Șoferul nu avea permis.
Duminica, 05 Noiembrie 2017 | Industrie

Cea mai rapidă mașină de serie din lume: Koenigsegg Agera RS a atins viteza de 447 km/h și așteaptă replica lui Bugatti Chiron

Koenigsegg Agera RS este cea mai rapidă mașină de serie din lume după ce a reușit să atingă o viteză medie de 447 km/h, în urma a două curse efectuate pe un drum închis între Las Vegas și orașul Pahrump din statul american Nevada.
Joi, 11 August 2016 | Tehnologie

Radarul care ar face ravagii pe autostrăzile României: este controlat prin telecomandă, are autonomie de 5 zile şi este antiglonţ

Cum sună ideea unui radar mobil operat prin telecomandă care are autonomie de 5 zile şi sistem de protecţie antiglonţ? Pentru moment, acesta va fi folosit pe autostrăzile germane pe care a fost impusă o viteză maximă.
Miercuri, 20 Iunie 2012 | Modele noi

Bentley Continental GT Speed - primele imagini şi informaţii

Bentley propune o reiterare a celebrului Continental GT Speed. Noul model vine cu 616 cai putere şi 800 de Nm, garantând o viteză maximă comparabilă cu cea a supercarurilor.
Miercuri, 28 Septembrie 2011 | Feature

FEATURE: De ce te "păcăleşte" vitezometrul?

Ne-am obişnuit să considerăm vitezometrul un instrument banal de la bordul maşinii noastre. Dar oare toată lumea ştie că acesta indică de cele mai multe ori eronat viteza de rulare?
Sambata, 20 August 2011 | General

234.3 km/h pentru Renault 4L la Bonneville

Echipa franceză "The Triplets of Bonneville" a reuşit să atingă 234.3 km/h pe lacul sărat de la Bonnville la volanul unui Renault 4L.
Duminica, 04 Aprilie 2010 | General

Record de viteza pentru persoanele cu handicap de vedere: 292 km/h

Metin Senturk, un cantaret orb, a stabilit un nou record de viteza pentru persoanele cu acest tip de handicap. Cantaretul de muzica pop a rulat cu viteza de 292 de km/h.
Miercuri, 30 Decembrie 2009 | Video

VIDEO: Comparatie intre doua accidente la 60 si 65 km/h

Iata ce diferenta fac 5 km/h in cazul unui accident: vehiculul negru circula cu 60 km/h, pe cand cel gri cu 65 km/h. Morala acestei campanii din Australia: va rugam sa incetiniti!
Vineri, 11 Decembrie 2009 | O lume nebuna

Tentativa de record: 160 km/h cu o masina de tuns iarba

Un britanic va incerca sa doboare recordul mondial de viteza al masinilor de tuns iarba. Viteza maxima atinsa pana astazi de o astfel de masinarie este de 130 km/h.
Vineri, 25 Septembrie 2009 | General

Americanii au cel mai rapid vehicul pe hidrogen din lume

Un vehicul alimentat cu hidrogen a reusit sa atinga o viteza de 484 km/h, fiind atat cel mai rapid vehicul de acest gen din lume, cat si cel mai rapid vehicul cu propulsie electrica inregistrat de FIA.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 13 August 2009 | Modele noi

Fa-ti telefonul sa sune ca noul Ferrari 458 Italia!

Ferrari a lansat un microsite de pe care utilizatorii pot descarca melodii pentru telefon care recreeaza fidel sunetul motorului V8 al noului 458 Italia.
Joi, 13 August 2009 | Modele noi

Hennessey Venom GT, rivalul lui Bugatti Veyron, debuteaza la Geneva

Hennessey a anuntat ca va dezvalui la Geneva supercarul de 1200 de cai putere, Venom GT, capabil sa rivalizeze cu Bugatti Veyron. primele estimari anunta o viteza maxima de 437 km/h.
Sambata, 11 Iulie 2009 | Tuning

Vechiul BMW M3, tunat de G-Power

G-Power a vrut sa dovedeasca tuturor ca vechiul BMW M3 dispune in continuare de un potential enorm. Tunerii au reusit sa stoarca de sub capota 450 de cai putere, mai mult decat actuala generatie.
Joi, 09 Iulie 2009 | Tehnologie

Britanicii testeaza un sistem automat de limitare al vitezei prin GPS

Un nou sistem de limitare automata a vitezei este testat in Londra pe o flota de Toyota Prius. Spre deosebire de sistemele gasite pe modelele echipate cu cruise-control, acest sistem nu poate fi dezactivat si este coordonat prin GPS.
Joi, 09 Iulie 2009 | General

Record: Cel mai rapid vehicul cu telecomanda atinge 259 km/h

Nic Case este un american care a reusit sa creeze un vehicul controlat prin telecomanda, capabil sa atinga o viteza record de 259 km/h.
Marti, 07 Iulie 2009 | Tuning

Audi S4, infuzie de cai putere de la MTM

Casa de tuning MTM a creat un pachet de performanta pentru actualul Audi S4. Specialistii germani au reusit sa stoarca 425 de cai putere din motorul 3.0 TFSI.
Vineri, 03 Iulie 2009 | Video

VIDEO: Sfaturi pentru cei care merg cu 300 km/h pe Autobahn

Autostrazile germane pe care nu se aplica restrictii de viteza sunt o tentatie pentru toti vitezomanii. O viteza de 300 de km/h pe Autobahn este insa doar pentru cei experimentati.
Marti, 30 Iunie 2009 | Modele noi

Opel anunta Insignia ecoFLEX Sports Tourer: 5.3 litri/100 km

Opel Insignia Sports Tourer, varianta break a Masinii Anului in Europa, va dispune si de o versiune ecoFLEX, care consuma in medie doar 5.3 litri/100 km.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Porsche, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru