Britanicii testeaza un sistem automat de limitare al vitezei prin GPS

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.07.2009
Un nou sistem de limitare automata a vitezei este testat in Londra pe o flota de Toyota Prius. Spre deosebire de sistemele gasite pe modelele echipate cu cruise-control, acest sistem nu poate fi dezactivat si este coordonat prin GPS.

Doisprezece modele Toyota Prius din Marea Britanie au fost echipate cu un sistem de limitare al vitezei maxime, controlat automat cu ajutorul GPS-ului. Inginerii britanici testeaza comportamentului si capacitatile acestui sistem pentru a decide daca este fezabil pentru implementarea in masa. Sistemul localizeaza pozitia vehiculului prin GPS si compara locatia cu limitele de viteza inscrise in hartile acestuia.In cazul in care vehiculul depaseste viteza maxima inscrisa in program, sistemul incetineste automat, dar treptat, pana la viteza legala maxima admisa pe acea portiune de drum.

Procesul este automat, si implica doar control asupra a vitezei maxime, nu si asupra acceleratiei sau al altor comenzi ale vehiculului. Daca acest sistem va fi implementat in masa, britanicii ar putea fi amendati automat pentru depasirea limitei legale de viteza, chiar cu ajutorul sistemelor instalate pe masinile lor. In cazul introducerii acestui sistem in productia de serie, acesta va fi implementat in doua faze – prima faza fiind una pasiva, iar cea de-a doua fiind activa.

Faza pasiva a acestui sistem implica monitorizarea si eventual amendarea soferilor care depasesc limita legala de viteza, pe cand faza activa a sistemului implica si o actiune care va limita viteza maxima a vehiculului.

Via | Jalopnik

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru