VIDEO: Comparatie intre doua accidente la 60 si 65 km/h

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.12.2009
Iata ce diferenta fac 5 km/h in cazul unui accident: vehiculul negru circula cu 60 km/h, pe cand cel gri cu 65 km/h. Morala acestei campanii din Australia: va rugam sa incetiniti!

Comentarii (26)

  • bentley
    Adevarat...
    Pacat ca prea putini (sau nici unul???) din cei care obisnuiesc sa "mane" nu iau in seama aceste avertismente...Sau cel mult se impresioneaza pe moment si pe urma uita...
    40 0
  • Sir Ion
    Nea Toma, trebuia si matale sa mai citesti oleaca, nu sa dai embed direct de pe youtube. Aceasta campanie nu prea este din Marea Britanie. Nenea ala pe care il vezi mataluta acilisea este tocmai de la Antipozi. Dar nu prea face rumanu diferenta intre engleza de Melbourne si cea de U;K.
    20 9
  • aramis
    of,of
    Professor Ian Johnston of Melbourne's Monash University-din "LONDRA"?????Campanie din Marea Britanie???????????
    11 5
  • mph
    astea erau mile pe ora, nu km
    1 mila = 1.6 km
    12 8
  • AntiProstie
    International System of Units
    @Sebastian Toma: Actiunea se petrece in Australia, citez: "Monash University is a public university based in Melbourne, Australia. It is Australia's largest university with around 56,000 students[2] and 15,000 staff.". Omul ala care vorbeste apasat este profesor acolo, scrie la inceput.

    @io: Australia a trecut la sistemul Sistemul Internaţional de Unităţi din anul 1988. Asadar discutam despre km/h.
    21 0
  • da
    de fapt din ce se vede aici e mai mult vorba de cum are loc impactul. de fapt putea sa aiba si 30 la ora si sa ii iasa mai din scurt in fata si era acelasi final, asa ca nu e vorba numai de viteza, sunt mai multi factori combinati care influenteaza dinaoca unui accident. nu ar mai trebui batuta moneda numai pe viteza ci si pe alte lucruri de bun simt la volan. asa cum arata in film putem zice ca daca mergea mai tare era mai bine pentru ca lovea mai spre centru chiar daca mai puternic dar pe o suprafata mai. asa ca este cu dus si intors
    11 10
  • informatie utila. clipul este destul de vechi insa
    16 2
  • @aramis , Sir Ion
    Corect.
    Multumesc pentru sesizare.
    12 2
  • DEX
    @Sebastian Toma: Cuvantul "prostie" ti se pare un cuvant vulgar, obscen, agresiv. Mie nu, si se pare ca nici Academiei Romane! Prostia este o stare, nu un apelativ.

    "PROSTÍE, prostii, s.f. 1. Starea celui lipsit de inteligenţă sau de învăţătură, starea omului prost; (concr.) faptă, comportare, vorbă care denotă o astfel de stare. 2. Vorbă, faptă sau lucru lipsite de seriozitate, de importanţă; fleac; absurditate, inepţie."
    13 2
  • Alex Radoi
    Vechi, tata, vechi...
    Clipul asta e de cand era bunica fata :))). In orice caz, e bine realizat.
    14 1
  • daca mergea cu 50 km/h (viteza legala in ro) era si mai bine, nu? dar cu 30 km/h? dar daca statea acasa? POATE II CADEA DROBUL DE SARE IN CAP!!! Asta-i valabila in intersectii unde e normal sa incetinesti (oricum nu mergi cu 60 daca ii nesemaforizata; daca e cu semafor, atunci auto-trenul nu avea ce cauta acolo); altfel in ce conditii ai de-a face cu un camion perpendicular pe directia ta de mers? P.S. Sau poate daca avea 200km/h ar fi trecut prin zona respectiva inainte sa apara truck-ul; eeeh, ce zici de asta???
    5 6
  • diferenta de viteza
    Eu cred ca unii scapa concluzia: diferenta de 5km/h. Indiferent cu ce viteza mergi...daca mergi mai incet doar cu putin ...face diferenta. Eu cred ca asta spune. Cu tirul, cred ca l-au folosit mai mult ca sa se poata vedea la maxim situatia, putea fi si o caruta sau un biciclist. An nou Fericit si fara accidente!
    6 2
  • Nyklas
    unde dai si unde crapa
    in loc sa se comenteze imaginile frame cu frame, ar fi mai bine sa constientizati toti morala acestei reclame.
    Pacat ca in tara asta multi se cred Schumacher. Oare e chiar asa de greu sa circuli normal in oras? e chiar asa de greu sa apesi pe maneta aia nenorocita cand schimbi banda de rulare? .... si toate astea a inceput de la imputitii de bucuresteni care se cred smecherii soselelor ....
    12 10
  • idioti
    ce spanac ma voi nu faceti diferenta ? pai unde se loveste ala si unde se loveste ala..ala intra mai mult in roata pe cand ala in coltul masinii care e normal sa o deformeze mai rau...iar asta e penal mai bine faceau pe bune testul nu cu "ala intre masini" si arata cu fiecare masina in parte intrant in acelasi punct al obstacolului
    5 1
  • Razica
    ...
    bine ca au volanul pe dreapta :))))
    3 0
  • julian
    criminal
    eu chiar sunt vitezoman, imi pare rau sa recunosc asta, sunt cel pe care il vezi pe sina de tramvai, cel care trece prin intersectie cu faza lunga sa nu cumva sa ii iasa "prostu'"in fata etc
    filmuletul asta este perfect pentru cei ca mine, explicatia perfect logica (nu ca nu as fi stiut despre ce este vb) si pusa de o maniera in care chiar si cel mai tarat pustan dornic de adrenalina o poate intelege.
    bineinteles, se pare ca aici au acces si niste idioti care nu au pus mina pe volan si comenteaza fara a fi avizati.
    diferenta aia de viteza este esentiala. super campanie.
    5 3
  • cu dedicatie pentru Nyklas
    ai boala pe bucuresteni si iti versi otrava aici peste tot sunt handicapati si tinand cont de proportii normal ca in bucuresti gasesti cei mai multi dar asta nu inseamna sa i bagi pe toti intr o categorie sa nu mai spun ca 40% sunt daia ca tine aciuiti pe aici pe vremea industrializarii
    8 1
  • Damn...
    Interesant.
    1 0
  • protest
    nu am inteles de ce mi ati cenzurat comentariul eu am jignit un prost care a jignit 2 milioane de ce nu l cenzurati pe el ?
    3 1
  • Norbert
    Induce in eroare clip-ul!
    Imi pare rau dar filmuletul este o prostie eu am condus camion, cunosc bine structura unei remorci iar bara in care intra masina neagra este extrem de slaba. Rezultatul adevarat ar fi ca masina neagra ar fi disparut undeva sub remorca camionului. Garantat! Nu trebuie sa credeti in toate campaniile de genul asta. :)
    2 2
  • prostie
    eu cred ca acest clip este o mare prostie...ideea este sa nu mergi tare in general nu neaparat cu 5km/h mai putin...este clar , in cazul unui impact conteaza chiar si 1m sau 1-2 km/h in plus insa acum poti sa mergi si cu 40-50km/h si sa intri in spatele unui tir sau tramvai si sa mori ...mai este nevoie si de altceva aici...de atentie, prudenta si de o minima indemanare....ca sa numai zic de o stare tehnica buna a masinii
    4 0
  • frane bune
    Si un Logan frana mai repede =)) Bine, cred ca masina cea mai tapana la frane este Dacia Super-Nova, si ar trebui botezata Masina-Care-Ingheata :)) Filme si filme. Daca ai un BMW sigur nu mori la 65km/mile/ora pentru ca ai alte frane ca un Renault si asa mai departe. Daca uiti sa pui frana poti muri si la 40km/h :)))

    Sa traiti Bineeeeeeeeeeee !
    4 8
  • YMihai
    2 accidente ?
    ... sau 2 coliziuni ? Oricum... doresc intregii redactii Automarket un an nou plin de impliniri si profesionalism !

    La Multi Ani !!!!!!!
    1 0
  • crissrtiann
    abs
    dupa o vizualizare mai atente mie mi se pare ca masina gri nu are ABS(sau nu intra ABS deloc) in timp ce masina neagra in ultimii 4-5m pina la impact foloseste de 2ori......
    1 1
  • HA HA HA
    MDA
    LA MULTI ANI TUTUROR SI UN AN NOU FARA ACCIDENTE.E CAM CIUDAT FILMULETUL, DAR E BINE VENIT.
    2 1
  • nascut in Bucuresti
    pentru dl. Nyklas
    Lui Nyklas ii urez sa se plimbe numai pe la Manasia la el acolo si daca se poate sa nu mai vine in Bucuresti cu masina. Asa am fi mai liberi aici, fara toti care se vad in marele oras si se iau la intrecere cu localnicii ca la ei pe tapsan.
    Intr-adevar ar trebui sa mergem mai incet in Bucuresti, dar din cauza (Nyklas) care intra in intersectie pe galben si vor si ei sa faca la stanga desi e blocata intersectia, cand scapam pe un bulevard magol tindem sa-i dam sa recuperam tipul petrecut cu prostii.
    Cred ca pentru unii ar trebui sa le puna pe permis inca o categorie B-B ca sa le dea dreptul sa conduca in Bucuresti un vehicul categ B sau altceva. Bineinteles ca lor le e jena sa ia metroul ca doar d-aia a vandut bunicul pamantu' acum 2 ani si si-a luat TEDEI din Germania cu 200000 km la bord si cu numere cu doua litere.
    La multi ani tuturor!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru