Americanii au cel mai rapid vehicul pe hidrogen din lume

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 25.09.2009
Un vehicul alimentat cu hidrogen a reusit sa atinga o viteza de 484 km/h, fiind atat cel mai rapid vehicul de acest gen din lume, cat si cel mai rapid vehicul cu propulsie electrica inregistrat de FIA.

O echipa de ingineri de la Universitatea din Ohio a colaborat cu inginerii Ford pentru a crea un model pe hidrogen care sa depaseasca viteza de 300 mile pe ora. In prima faza, echipa formata de studentii de la Ohio State University si inginerii Ford a creat mdoelul Fusion 999. Dupa ce au stabilit un record de 207 mile pe ora, inginerii Ford s-au declarat multumiti si au revenit in laboratoarele proprii pentru a aplica cunostintele acumulate pe viitoarele modele cu hidrogen pe care le vor crea.Studentii de la Universitatea din Ohio au decis sa mearga mai departe, asa ca au facut echipa cu profesorii lor si au creat Buckeye Bullet 2.

Echipa de la Ohio State a mers la pista de sare de la Bonneville pentru a face o tentativa de record mondial, in incercarea de a atinge viteza de 300 mile pe ora, echivalentul a 484 km/h. Pentru ca un record sa fie valid la nivel international, masina trebuie sa faca doua treceri in directii opuse intr-un interval de o ora. Studentii americani au reusit aceasta performanta si masina a inregistrat o medie de 299.900 mile pe ora, echivalentul a 482 km/h.

Viteza maxima pe care a atins-o modelul Buckeye Bullet 2 este de 489 km/h, dar aceasta nu a fost inregistrata in tentativa de record, relevanta fiind doar media de viteza atinsa intre cele doua ture. Astfel, Buckeye Bullet 2 este cel mai rapid vehicul cu propulsie electrica inregistrat de FIA si primul vehicul alimentat cu hidrogen care a depasit 484 km/h.

In versiunea pe baterii, Buckeye Bullet 1 a atins o viteza de 506 km/h, ceea ce demonstreaza ca eficienta alimentarii cu hidrogen a fost la cote ridicate.

Via | BlobBuckeyeBullet

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Studenti Americani
    Ma dar astia chiar vor sa scape de dependenta de petrol?
    Hahahaha
    0 0
  • Nu
    Nu vor.Chiar asta ne arata situatia actuala in care ne aflam...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru