Tentativa de record: 160 km/h cu o masina de tuns iarba

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 11.12.2009
Un britanic va incerca sa doboare recordul mondial de viteza al masinilor de tuns iarba. Viteza maxima atinsa pana astazi de o astfel de masinarie este de 130 km/h.

O echipa de britanici va incerca sa doboare in primavara a nului viitor un record interesant: cel de viteza maxima atinsa la volanul unei masini de tuns iarba. In acest moment, recordul absolut ii apartine americanului Bob Cleveland, care in 2006 a atins 130 km/h cu o astfel de masina pe lacul sarat de la Bonneville, Utah.

Tentativa de doborare a recordului il are in centru pe britanicul Stephen Vokins, data oficiala a incercarii de trecere peste stecheta fiind 27 februarie 2010. Conform echipei care pregateste aceasta tentativa de record, masina de tuns iarba pregatita de Vokins poate sa atinga 160 km/h.

Cel mai interesant aspect legat de acest record este faptul ca, potrivit regulamentelor Guinness Book of Records, masina care atinge o viteza record trebuie sa tunda si peluza unei case alese la intamplare pentru ca recordul sa fie omologat.

via | Caradisiac

Comentarii (5)

  • Lucian
    Foarte tare stirea!! Automarket.ro este cel mai tare site auto din Romania! Bravo voua jurnalistilor! Niciodata nu ati dezamagit cititorii online!
    5 8
  • saraca iarba
    oare cum o sa arate un gazon tuns la peste 130 km/h?
    4 0
  • PLICTISEALA
    Ce face plictiseala din oameni... cu masina de tuns iarba.... pai de ce nu se da careva cu masina de spalat? :))))
    4 1
  • NeoGalaxy
    Este o diferenta masiva intre masina de tuns iarba din prima poza si monopostul din poza a doua, care sigur nu este o masina de tuns iarba. De ce?
    5 1
  • Betonel
    Va tunde si gazonul in timp ce incearca sa doboare recordul?!:)))
    Sunt curios daca va iesi o "aratura de primavara"
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru