Masini autonome

Joi, 05 Noiembrie 2020 | Industrie

Mercedes-Benz renunță la proiectele pentru mașini autonome și servicii de ride-sharing: "Acționarii noștri vor profit"

Mercedes-Benz a anunțat că nu mai dezvoltă proiectul pentru mașini autonome și vrea să renunțe la serviciile de mobilitate. Germanii justifică aceste decizii prin faptul că "acționarii vor în primul rând profit".
Luni, 02 Noiembrie 2020 | Masini autonome

Noi detalii despre sistemul care permite șoferilor Ford să ia mâinile de pe volan în timpul mersului: va fi disponibil în SUA pe Mach-E și F-150 din 2021

Ford a anunțat că sistemul Active Drive Assist, care va permite șoferilor să ia mâinile de pe volan în timpul mersului, va fi disponibil inițial pe 100.000 de mașini Mach-E și F-150 printr-un update sofware începând din iulie 2021.
Miercuri, 14 Octombrie 2020 | Intern

Continental Iași anunță un concept inovator privind dezvoltarea mașinilor autonome: “deplasarea în grupuri” pe mai multe benzi de circulație pentru fluidizarea traficului

Specialiștii Continental din Iași propun un concept inovator care să permită autovehiculelor autonome să se deplaseze în grupuri formate pe mai multe benzi de circulație, crescând siguranța chiar și atunci când distanțele dintre vehicule sunt foarte mici, la viteze de autostradă. Potrivit companiei, “algoritmii sunt inspirați de modurile în care interacționează roiurile de albine, bancurile de pești sau stolurile de păsări”.
Sambata, 10 Octombrie 2020 | Masini autonome

Serviciul de ride-hailing cu mașini autonome Waymo devine public: "Ne așteptăm ca cererea să fie foarte mare"

Serviciul de ride-hailing cu mașini autonome operat în Statele Unite de Waymo, companie deținută de Google, a devenit public. Oficialii Waymo anticipează o cerere ridicată pentru curse cu mașini fără șofer.
Marti, 11 August 2020 | Masini autonome

Hyundai face un nou pas în direcția dezvoltării tehnologiei pentru mașini autonome: joint-venture cu unul dintre cei mai mari furnizori auto din lume

Hyundai și Aptiv, furnizor de top care produce camere și radare dedicate mașinilor autonome, au anunțat că vor colabora pentru ca, din 2022, să înceapă să comercializeze tehnologie pentru vehiculele fără șofer ce vor fi folosite în servicii de tip “robo-taxi”. Motional este numele unui joint-venture care vrea să concureze cu entități precum Waymo (divizie a grupului ce deține Google) sau Argo AI (deținut de Ford și Volkswagen).
Marti, 28 Iulie 2020 | Intern

Proiect pentru construirea unui circuit de teste pentru mașini autonome în județul Cluj: Porsche și Bosch și-au manifestat deja interesul

Județul Cluj ar putea avea un circuit de teste pentru mașini autonome, iar Porsche și Bosch și-au manifestat deja interesul pentru noul proiect.
Miercuri, 01 Iulie 2020 | Masini autonome

Continental continuă proiectul de dezvoltare de sisteme autonome pentru mediul urban: inginerii și studenții din Iași sunt implicați în proiect

Continental își propune ca până în 2022 să dezvolte sisteme autonome pentru mediul urban în cadrul unui proiect la care lucrează și inginerii companiei din Iași, dar și studenții unei universități tehnice din același oraș.
Vineri, 26 Iunie 2020 | Masini autonome

Volvo și Waymo vor dezvolta mașini autonome pentru servicii de ride-hailing: parteneriatul include Polestar și Lynk & Co

Volvo a anunțat că va colabora cu Waymo pentru dezvoltarea unor mașini electrice autonome care să fie folosite în serviciile de ride-hailing. Noul parteneriat global include brandurile Polestar și Lynk & Co. În același timp, Volvo va continua să livreze vehicule către Uber.
Marti, 02 Iunie 2020 | Masini autonome

Volkswagen a finalizat investiția de 2.6 miliarde de dolari în Argo AI: compania ce dezvoltă sisteme pentru mașini autonome, deținută acum în mod egal de VW și Ford

Volkswagen a finalizat investiția de 2.6 miliarde de dolari în cadrul Argo AI, start-up-ul american ce dezvoltă sisteme pentru mașini autonome. Astfel, compania este acum deținută în mod egal de Volkswagen și Ford.
Vineri, 15 Mai 2020 | Industrie

Parteneriat Volkswagen-Ford privind dezvoltarea de mașini electrice și autonome: noua strategie ar urma să fie anunțată în iunie

Volkswagen și Ford vor anunța în iunie un parteneriat privind dezvoltarea de mașini electrice și autonome, potrivit unor surse apropiate de situație. Cei doi constructori au confirmat stadiul avansat al discuțiilor.
Luni, 11 Mai 2020 | Masini autonome

Volvo oferă detalii despre sistemul de conducere autonomă pe autostrăzi: "Va fi implementat treptat, pe anumite porțiuni de autostradă"

Sistemul de conducere autonomă pe autostrăzi pe care Volvo îl va lansa în 2022 va fi implementat treptat pe anumite porțiuni de autostradă din anumite țări care vor avea legislație pentru o astfel de tehnologie.
Joi, 07 Mai 2020 | Masini autonome

Mașinile Volvo se vor putea conduce singure pe autostrăzi din 2022: suedezii vor utiliza sisteme Lidar de la compania americană Luminar

Volvo a anunțat că modelele dezvoltate începând din anul 2022 vor integra sisteme de conducere autonomă pe autostrăzi prin intermediul unor sisteme Lidar dezvoltate în parteneriat cu compania americană Luminar.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 30 Aprilie 2020 | Masini autonome

Ford amână lansarea serviciului de taxi-uri autonome pentru 2022: "Trebuie să analizăm cum se va schimba comportamentul clienților"

Ford a anunțat că va amâna pentru 2022 lansarea unui serviciu de taxi-uri autonome, întrucât trebuie să analizeze modul în care se va schimba comportamentul clienților din urma pandemiei de coronavirus.
Duminica, 19 Aprilie 2020 | Industrie

Volvo ar putea reduce numărul de facelift-uri pentru modelele din gamă: "Investițiile vor merge în electrificare și sisteme autonome"

Volvo a anunțat că ar putea reduce numărul de facelift-uri lansate pentru modelele din gamă pentru a direcționa cea mai mare parte a investițiilor spre electrificare și sisteme autonome.
Luni, 06 Aprilie 2020 | Masini autonome

Volvo anunță schimbări în compania care se ocupă de sisteme autonome: "Viitoarele generații ale modelelor noastre se vor conduce singure pe autostrăzi"

Volvo a restructurat compania de sisteme autonome Zenuity pentru a accelera dezvoltarea acestor tehnologii. Scopul este că viitoarele generații ale modelelor Volvo să se conducă singure pe autostrăzi.
Joi, 27 Februarie 2020 | Masini autonome

General Motors a primit licență pentru teste cu mașini autonome pe drumurile publice: prototipul Cruise Origin va fi testat în California

General Motors a primit aprobarea autorităților americane pentru a efectua teste cu mașini autonome care să transporte pasageri pe drumurile publice. Prototipul electric Cruise Origin va fi testat în California, iar un șofer de siguranță va fi în permanență la bord.
Joi, 06 Februarie 2020 | Masini autonome

Bosch: “Mașinile complet autonome vor deveni o realitate pe șosele până în 2025”

Mașinile complet autonome vor deveni o realitate pe șosele până în 2025, însă vor fi folosite mai ales în servicii de ride-hailing sau de transport comercial, potrivit estimărilor Bosch. Compania germană susține că poate lansa un astfel de vehicul “mâine”, însă obstacolele sunt cadrul legislativ și scepticismul clienților.
Joi, 06 Februarie 2020 | Masini autonome

Uber are din nou “verde” la teste cu mașini autonome: licență primită în California

Uber a primit din nou dreptul să realizeze teste cu mașini autonome pe drumurile publice, la aproape doi ani de la accidentul nefericit în care un vehicul al companiei a acroșat fatal o femeie. Statul California a acordat o astfel de licență către divizia Uber Advanced Technologies.
Miercuri, 22 Ianuarie 2020 | Masini autonome

General Motors a prezentat prototipul unui vehicul electric și 100% autonom: Cruise Origin ar putea fi folosit într-un serviciu de ride-hailing

General Motors a dezvăluit prototipul unui vehicul electric și autonom, fără volan și pedale, care a fost dezvoltat împreună cu Honda. Denumit “Cruise Origin”, vehiculul ar putea fi folosit în cadrul unui serviciu de ride-hailing cu mașini autonome, care să concureze cu Uber sau Lyft.
Miercuri, 18 Decembrie 2019 | Masini autonome

Proiect-pilot: Mercedes și Bosch vor testa o aplicație de ride-hailing cu mașini autonome

Mercedes și Bosch au anunțat un proiect-pilot prin care vor să testeze comportamentul mașinilor autonome în cadrul unui serviciu de ride-hailing. Proiectul se va desfășura în orașul american San Jose, iar flota va cuprinde vehicule Mercedes-Benz Clasa S.

Tag-uri similare

BMW, masini autonome, cruise control adaptiv, ConnectedDrive, cruise control BMW, depasiri BMW
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru