Proiect pentru construirea unui circuit de teste pentru mașini autonome în județul Cluj: Porsche și Bosch și-au manifestat deja interesul

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 28.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Județul Cluj ar putea avea un circuit de teste pentru mașini autonome, iar Porsche și Bosch și-au manifestat deja interesul pentru noul proiect.

Autoritățile locale din județul Cluj au anunțat lansarea unui proiect care are ca scop principal construirea unui circuit de teste pentru dezvoltarea de mașini autonome.

Proiectul a primit numele Centru de Inovare, Testare și Promovare Cluj (CITPC) și a trecut deja de faza de pre-selecție pentru finanțare europeană, în contextul în care valoarea totală a investiție ar urma să fie de peste 53 de milioane de euro.

În cadrul circuitului de teste ar urma să fie testate și o serie de tehnologii specifice conceptului de smart-city, dar și tehnologia 5G. În plus, pe lângă construcția unui circuit de teste, proiectul prevede și dezvoltarea de laboratoare de testare și cercetare pentru companiile specializate din domeniu, dar și pentru universitățile tehnice și start-up-uri.

Centrul de teste ar urma să fie construit în apropierea Parcului Industrial Tetarom III, situat la aproximativ 24 de kilometri nord-est de Cluj-Napoca.

Autoritățile locale susțin că Porsche și Bosch și-au manifestat deja interesul și susținerea pentru noul proiect. De altfel, Porsche și Bosch au în Cluj-Napoca centre de dezvoltare care se ocupă, printre altele, cu dezvoltarea de sisteme pentru viitoarele mașini autonome.

Astfel de activități are în România și Continental, în special prin intermediul centrelor de cercetare și dezvoltare de la Iași și Timișoara.

Principalul avantaj al proiectului este că astfel de companii ar avea posibilitatea de a testa efectiv pe circuit soluțiile hardware și software dezvoltate de ingineri.

Via Profit

Comentarii (4)

  • netam-nissan
    nu cred ca au ei bani de chirie in cluj.
    18 2
  • someone
    la asa proiect, o sa le plateasca clujul bani numai sa il faca acolo
    5 2
  • la fix!
    Eh, acum sa il vedem pe @inexorabil !!! Sa te tii atunci "Piata Universitatii".

    Or sa se intoarca Porsche si Bosch cu coada intre picioare fix de unde au plecat.
    2 7
  • Scrooge
    No fain .....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru