Continental va extinde centrul de cercetare și dezvoltare din Timișoara: lucrările vor fi finalizate în aprilie 2021 după o investiție de 33 de milioane de euro

de Daniel Popescu, Foto: Continental
Marti, 02.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental va extinde centrul de cercetare și dezvoltare din Timișoara prin construcția unei clădiri de 6 etaje în care angajații vor lucra, printre altele, la soluții hardware și software pentru sisteme de siguranță sau de navigație.

Continental a anunțat marți că a început extinderea centrului de cercetare și dezvoltare pe care îl deține în Timișoara.

Extinderea presupune construcția unei clădiri noi cu 6 etaje care va include și o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei.

Noua clădire va putea acomoda până la 1.700 de angajați care vor dezvolta soluții software și hardware pentru o gamă variată de domenii din industria auto. Printre acestea se numără sisteme de siguranță, sisteme de navigație, diverse instrumente pentru mașini autonome sau soluții pentru interiorul mașinii.

Chistian von Albrichsfeld, șeful Continental România, a menționat că în cadrul centrului de cercetare și dezvoltare angajații au nevoie de competențe în domenii precum Inteligența Artificială (AI), cloud, securitate cibernetică sau orașe inteligente.

"Competențe noi sunt necesare în mod constant în această industrie, cum ar fi Inteligența Artificială, cloud, securitate cibernetică, industria 4.0 sau orașe inteligente, iar Continental își asumă un rol de lider tehnologic.

Noile competențe înseamnă dezvoltarea de noi produse, modelarea noilor modele de afaceri și proiectarea de noi concepte moderne de colaborare și operare", a precizat von Albrichsfeld.

Noua clădire care va adăposti centrul de cercetare și dezvoltare va avea o suprafață totală construită de peste 26.000 de metri pătrați, iar proiectul prevede și plantarea a peste 200 de arbori.

Investiția totală realizată de Continental în acest proiect este de 33 de milioane de euro, iar lucrările sunt planificate să se încheie în luna aprilie 2021.

Via Continental România

Comentarii (1)

  • E bine că mai investește cineva în România. În rest, împrumuturi la drumul mare pentru măriri de pensii.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru