Volkswagen a început testele cu mașini autonome în Germania

de Tiberiu Safta
Luni, 17.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a început oficial să testeze mașini complet autonome în Germania. În aceste teste vor participa inclusiv pasageri.

Constructorul de la Wolfsburg a anunțat oficial că a început testele cu mașini autonome pe șoselele publice din Europa. Mai exact, aceste teste noi au loc în orașul Műnchen din Germania, iar flota de vehicule autonome este alcătuită din modelul electric ID.Buzz.

Noutatea adusă de aceste teste este faptul că vehiculele autonome vor transporta mai mulți pasageri. Astfel, reprezentanții mărcii germane au invitat jurnaliști, oameni de afaceri, reprezentanți ai administrației locale și chiar politicieni.

Toate exemplarele ID.Buzz folosite pentru aceste teste sunt echipate cu tehnologia de conducere autonomă de nivel 4, dezvoltată de MobilEye. Asta înseamnă că va exista un șofer pentru fiecare mașină, care să preia controlul vehiculului în situații de urgență. Fiecare mașină din această flotă poate transporta până la 5 persoane, adică șoferul și 4 pasageri.

Chiar dacă Volkswagen testează riguros noua tehnologie de conducere autonomă, constructorul german spune că nu va oferi asemenea servicii de transport atunci când acestea vor deveni o obișnuință.

Astfel de servicii vor fi efectuate doar prin partenerii mărcii, în cazul acesta fiind vorba de firme de ride-sharing.

via Volkswagen

Comentarii (1)

  • Dar de remedierea propriilor soft-uri pline de gandaci cand se apuca?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru