Șeful VW: “Mașinile autonome vor apărea pe piață după 2025”

de Paul Cosma
Luni, 07.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele mașini autonome vor fi vândute între 2025 și 2030, potrivit șefului Volkswagen, Herbert Diess, care mizează pe dezvoltarea tehnologică în domeniul inteligenței artificiale.

Apariția pe piață a vehiculelor “care se conduc singure” este un subiect abordat cu precauție de reprezentanții industriei auto, în contextul în care inovațiile din domeniu nu par să fie încă suficiente pentru ca aceste mașini să ajungă la publicul larg.

Herbert Diess, șeful Volkswagen, spune însă că mașinile autonome vor fi gata de vânzare între 2025 și 2030, argumentele sale fiind îmbunătățirea performanțelor procesoarelor și dezvoltarea inteligenței artificiale.

“Este de așteptat ca aceste sisteme să fie în curând capabile să gestioneze scenariile complexe ale condusului autonom,” a declarat Diess pentru presa germană.

În acest moment, mașinile autonome sunt văzute ca o posibilă soluție pentru serviciile de ride-hailing. Mercedes a anunțat recent că a renunțat la proiectul pentru mașini autonome, întrucât “acționarii vor în primul rând profit". 

Via Reuters

Comentarii (6)

  • La masinile autonome,partile bune pe care le vad eu. 1-Tiristii nu mai trebuie sa faca pauza obligatorie dupa 8 ore de cindus,lasi masina sa mearga singura cu 90 pe autostrada unde e mai mult linie dreapta si nu sunt pietoni iar soferul poate trage un pui de somn sau sta pe o retea de propaganda numita pompos socializare.
    2- Te poti imbata la orice ora si apoi sa te conduca masina inapoi cu tine ranjit de beat pe scaunul din fata(cam cum te duce calul la tara cand te imbeti ca porcul si adormi in caruta).
    3-Mai putini melci pe strada,mai putin stres,decat sa merg cu 40 la ora dupa toti adormitii,mai bine las covrigul sa se invarta singur, te relaxezu si ...vezi pct.2.
    4-Mai putine accidente,90% dintre soferi sunt lenti si incompetenti in ale condusului. Cam astea sunt partile buna din punctul meu de vedere,partile rele nu le spun c-o sa imi bateti obrazul cubteoria constipatiei,doar una zic,adio libertate de miscare.PS,asta de la Vw abereaza mai mult ca mine,2025 zice el?Parol ca-mi pun la loc filtrul de particule la cazan daca da.
    12 3
  • Vezi poate ramai fara numere, certificat, cateva mii lei amenda, apoi la RAR va trebui sa te prezinti si cu filtrul de particule montat, iesi mai ieftin daca il montezi pur si simplu, astazi se gasesc aftermarket, nu stiu ce masina ai, eu m-am uitat la mine, preventiv, cu 500 euro ma lipesc de un producator mediu, deocamdata n-am nevoie, este in parametri, dar mai devreme sau mai tarziu se infunda.
    8 1
  • @dan_grec. Am patru injectoare noi facute cado' de grupul Vag dar care nu merg in parametri si imi colmateaza filtrul(costurile erau de cateva mii bune de euro,alte injectoare +filtru) iar daca ma prinde rar-ul,o trimit la ciuremat s-o transforme in conserve(nu scoate fum cand e motorul cald,iau itp-ul pe bune).Cand o sa vad dpf la vapoare si chiar avioane(sf) si masini ale statului care nu scot fum,atunci o sa-mi pun si eu,pana atunci,urmatoarea masina pe care mi-o iau,daca o sa aiba injectie directa pe benzina,o sa isi dea demisia de pe masina egr-ul si supapa pcv,asa,sa fiu un cocalar sadea si sa nu stau sa curat supapele de calamina la fiecare 40 000km.
    9 1
  • Masinile statului nu raman fara cerificat, iar la vapoare n-o sa vezi :).
    10 1
  • Nici nu bănuiți ce va așteaptă ! 2050 ± 5 pe acolo, un pic de timp ar mai fi, sa va bucurați de termice si condus. Bine după aceea varianta ar fi sa emigrați in Africa sau America de Sud
    11 4
  • in 2050, majoritatea de pe aici vor fi oale si ulcele, asa ca mare paguba. Pana atunci talpa cat cuprinde sa se unga motorul bine.
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru