Skoda testează noi sisteme avansate: o mașină autonomă "copiază" comportamentul în trafic al unei mașini cu șofer uman

de Daniel Popescu
Joi, 19.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat un proiect prin care un Superb iV echipat cu sisteme autonome va încerca să "copieze" compartamentul din trafic al unei mașini cu șofer uman. Testele vor avea loc în campusul Universității Tehnice din Ostrava.

Skoda a anunțat joi startul unui proiect împreună cu Universitatea Tehnică din Ostrava prin care își propune să îmbunătățească sistemele autonome.

Proiectul Follow the Vehicle are ca obiectiv principal ca un Superb iV echipat cu sisteme autonome să fie capabil să "copieze" comportamentul în trafic al unui Superb iV cu șofer uman.

Astfel, șoferul aflat în primul Superb iV stabilește ruta, viteza, banda de circulație și alți parametri.

Datele obținute în urma manevrelor sale cu privire la accelerație, frânare și direcție sunt transmise unui Superb iV aflat la cel mult 10 metri în spatele său. Datele sunt transmise prin tehnologia Car-to-X, care folosește rețele de date mobile 4G și 5G.

Exemplarul Superb iV este echipat suplimentar cu o serie de senzori, sisteme radar și camere video, dar și cu o unitate de comunicație. Datele procesate permit mașinii cu sisteme autonome să primească informații despre localizarea mașinii din față și alți parametri.

De asemenea, echipamentele tehnice oferă mașinii cu sisteme autonome posibilitatea de a verifica împrejurimile și traficul în timp real.

Scopul final este ca unitatea Superb iV cu sisteme autonome să fie capabilă să "copieze" comportamentul unității Superb iV cu șofer uman, însă în același timp adaptează comportamentul și în funcție de traficul în timp real.

Testele au loc în campusul Universității Tehnice din Ostrava.

Via Skoda

Comentarii (4)

  • Pentru ca Skoda sa obtina rezultate remarcabile ar putea veni in Romania sa copieze comportamentul in trafic al unei masini cu sofer uman. Spre exemplu comportamentul unui sofer de bmw, sau poate de duba...
    7 0
  • Sa inteleg ca poate sa arunce si mucuri de tigara pe geam?
    Dar sa faca semne obscene poate?
    8 0
  • @ds.Ati uitat de taximetristi si comportamentul lor.
    6 1
  • sau de soferii de octavia :)))
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru