Parteneriat Volkswagen-Ford privind dezvoltarea de mașini electrice și autonome: noua strategie ar urma să fie anunțată în iunie

de Paul Cosma
Vineri, 15.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și Ford vor anunța în iunie un parteneriat privind dezvoltarea de mașini electrice și autonome, potrivit unor surse apropiate de situație. Cei doi constructori au confirmat stadiul avansat al discuțiilor.

Anul trecut, Volkswagen și Ford au prezentat o colaborare ce viza segmentul mașinilor electrice. Ford va dezvolta modele electrice pe platforma Modular Electric Toolkit (MEB) a grupului VW. 

Pentru început, Ford ar urma să dezvolte un model electric de volum care va fi produs la uzina de la Koln (Germania) și care va fi disponibil la vânzare începând din 2023, însă există posibilitatea ca americanii să dezvolte în paralel încă un model pe plaforma MEB.

Potrivit informațiilor de ultimă oră, cei doi constructori vor anunța, până la sfârșitul lunii iunie, o înțelegere privind dezvoltarea de mașini electrice și autonome, astfel încât să reducă nivelul costurilor legate de marile investiții.

Reprezentanții VW și Ford au confirmat că discuțiile se află într-un stadiu avansat și că planul va fi finalizat în cursul acestui trimestru.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • Pfff....s-a intalnit hotu' cu prostu'.
    8 5
  • Doi jucători mari. Dacă își combină puterea, s-ar putea întâmpla ceva.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru