Șeful VW vrea să mențină ritmul investițiilor în mașini electrice și autonome: nemții ar urma să renunțe la anumite modele din grup

de Paul Cosma
Vineri, 06.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Herbert Diess spune că Volkswagen trebuie să facă anumite ajustări ale strategiei pentru a menține ritmul investițiilor în mașini electrice și autonome. Șeful companiei germane consideră că anumite modele din grup trebuie să fie scoase din producție, iar VW să se concentreze mai mult pe electrificare.

Conducerea Volkswagen caută soluții prin care să recupereze veniturile pierdute din cauza pandemiei de coronavirus.

Șeful Herbert Diess consideră că mașinile electrice și autonome reprezintă direcția de urmat pentru grupul german, iar Volkswagen trebuie să-și adapteze strategia, urmând ca o întâlnire în acest sens să aibă loc în cursul săptămânii viitoare.

“Sunt câteva milioane de mașini care lipsesc din planificarea noastră,” a spus Diess, cu referire la piețele unde vânzările nu își vor reveni până în 2023 la nivelurile pre-criză.

În acest context, șeful VW spune că producătorul german trebuie să renunțe la producția anumitor modele, iar acest lucru va afecta anumite fabrici ale grupului.

Herbert Diess spune că vânzările de electrice se vor dubla în acest an și vor înregistra o nouă dublare în 2021, pe măsură ce brandurile din grup vor deveni tot mai dedicate electrificării.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Deci astia mentin investitiile in autonome si Mercedes fuge dupa profit.
    10 1
  • Sper sa nu se ajunga in punctul in care sa nu mai poti pleca cu masina deoarece n-ai facut update software-ului. ....pentru ca stim ca electricele astea se bazeaza mult pe software...

    Parca vad ca se intampla ca la telefoane: update-update-update si dupa 12 luni, cu toate cele facute, deja esti invechit; trebuie schimbat.
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru