Masini autonome

Marti, 17 Decembrie 2019 | Masini autonome

Volkswagen va furniza 35 de shuttle-uri electrice și autonome ID Buzz la Cupa Mondială de fotbal din 2022: acestea vor transporta câte 4 pasageri

Volkswagen a anunțat că va furniza 35 de shuttle-uri electrice și autonome ID Buzz pentru statul Qatar cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal din Qatar din anul 2022.
Miercuri, 11 Decembrie 2019 | Intern

Continental provoacă studenții din Iași la o nouă competiție: construirea unei mașini autonome care să ruleze în trafic semaforizat

Continental a lansat o competiție în care va oferi premii de 9.500 de euro pentru studenții din Iași care construiesc mașini autonome care să ruleze în trafic semaforizat.
Sambata, 30 Noiembrie 2019 | Masini autonome

Carlos Tavares, CEO PSA: "Mașinile autonome nu au niciun sens economic pentru utilizatorii individuali"

Directorul conglomeratului PSA-Opel-Fiat-Chrysler susține că mașinile dedicate clienților individuali nu vor beneficia de sisteme complet autonome: "Nu are sens din punct de vedere financiar, costurile sunt imense". Tavares spune că mașinile autonome vor fi de fapt shuttle-uri care vor rula pe linii dedicate, cu semne de circulație clare.
Duminica, 17 Noiembrie 2019 | Masini autonome

Studiu: numărul mașinilor autonome va crește de peste 5 ori până în 2023, la peste 745.000 de unități

Numărul mașinilor autonome la nivel global va crește de peste 5 ori, până în 2023, la peste 745.000 de unități, potrivit unui nou studiu de piață. Analiștii spun că, în prezent, lipsa reglementărilor și costurile ridicate sunt două dintre motivele pentru prezența redusă a acestor vehicule pe drumurile publice.
Joi, 07 Noiembrie 2019 | Masini autonome

Noi detalii despre accidentul fatal cu mașina autonomă Uber: sistemul a identificat în mod repetat victima drept un obiect, vehicul sau biciclist

Mașina autonomă Uber care a provocat un accident mortal în 2018 a identificat în mod repetat victima drept un obiect, vehicul sau biciclist, motiv pentru care nu a reușit să anticipeze corect direcția sa de deplasare.
Marti, 29 Octombrie 2019 | Masini autonome

Grupul Volkswagen a fondat o divizie pentru mașini autonome: germanii vor să producă utilitare și taxi-uri autonome din 2025

Grupul Volkswagen intenționează să producă utilitare și taxi-uri autonome pe scară largă începând din preajma anului 2025 prin intermediul unei divizii care va furniza tehnologie pentru toate brandurile.
Luni, 28 Octombrie 2019 | Masini autonome

Hyundai va lansa în noiembrie un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome: proiectul va fi desfășurat în California

Grupul Hyundai va lansa un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în statul american California, începând cu luna noiembrie 2019. Producătorul spune că vrea să studieze comportamentul clienților într-un “mediu cu mașini autonome”.
Vineri, 18 Octombrie 2019 | Masini autonome

Hyundai va investi masiv în “mobilitate cu mașini autonome, conectate și electrice”: buget de peste 30 de miliarde de dolari până în 2025

Hyundai a anunțat investiții de peste 30 de miliarde de dolari în mobilitatea viitorului, ce presupune “mașini autonome, conectate și electrice”. Bugetul de investiții până în 2025 va fi sprijinit și de autoritățile sud-coreene.
Luni, 14 Octombrie 2019 | Masini autonome

Colaborare Renault-Waymo pentru mobilitate cu mașini autonome: serviciul va fi lansat la Paris în anii următori

Grupul Renault și Waymo pregătesc un serviciu de mobilitate cu mașini autonome, care va fi lansat la Paris în anii următori. Proiectul face parte dintr-o strategie națională a Franței care vrea să devină un lider mondial în promovarea și dezvoltarea vehiculelor autonome.
Miercuri, 25 Septembrie 2019 | Masini autonome

Audi a realizat un studiu despre percepția asupra mașinilor autonome: tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii, cei mai mari fani ai tehnologiei

Un studiu realizat de Audi a scos în evidență că tinerii, persoanele cu venituri mari și chinezii sunt cei mai entuziasmați de dezvoltarea mașinilor autonome. Totuși, doar 8% dintre participanți afirmă că pot explica ce înseamnă o mașină autonomă.
Marti, 24 Septembrie 2019 | Masini autonome

Hyundai și Kia vor să dezvolte mașini autonome până în 2022: tehnologiile vor fi furnizate operatorilor de taxi-uri și flote

Hyundai și Kia au încheiat un parteneriat cu furnizorul de tehnologie Aptiv pentru a dezvolta mașini autonome pentru operatorii de taxi-uri și flote până în 2022.
Sambata, 31 August 2019 | Masini autonome

Divizia Google pentru mașini autonome solicită schimbarea legislației: "Volanul și pedalele nu ar trebui să fie obligatorii pe mașini"

Waymo, divizia de mașini autonome a Google, solicită autorităților americane să elimine din legislația rutieră obligativitatea ca o mașină să aibă volan și pedale, pentru a accelera dezvoltarea mașinilor autonome.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 27 August 2019 | Masini autonome

Ford susține că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani: "Utilizarea acestora va fi mult mai intensă"

Oficialii Ford anticipează că mașinile autonome vor avea o durată de exploatare de numai 4 ani, întrucât acestea vor fi utilizate intensiv în zone care în prezent sunt deficitare în privința transportului.
Luni, 19 August 2019 | Masini autonome

Rușii de la Yandex vor să-și dezvolte flota de mașini autonome: 1.000 de vehicule în următorii 2 ani

Rușii de la Yandex vor să-și dezvolte flota de mașini autonome, astfel încât să ajungă la un total de 1.000 de vehicule în următorii doi ani. Grupul considerat “Google al Rusiei” – prezent și în România prin aplicația de ride hailing Yango – vrea să înceapă testele cu peste 100 de mașini autonome până la sfârșitul acestui an.
Luni, 05 August 2019 | Masini autonome

Tesla anunță proiectul Dojo: Elon Musk promite un sistem de condus complet autonom până la sfârșitul anului 2020

Elon Musk susține că Tesla lucrează la un proiect numit Dojo care prevede dezvoltarea unui sistem de condus complet autonom până la sfârșitul anului 2020.
Miercuri, 31 Iulie 2019 | Masini autonome

Ford face noi investiții în tehnologii autonome: americanii au cumpărat o companie care dezvoltă un simulator pentru mașini autonome

Ford va extinde dezvoltarea tehnologiilor autonome după ce a achiziționat compania americană Quantum Signal, care produce un simulator pentru mașini autonome și roboți pentru industria militară.
Miercuri, 31 Iulie 2019 | Concepte

Bosch va prezenta un shuttle în septembrie: germanii pun accentul pe tehnologiile mașinilor electrice și autonome

Producătorul german Bosch va prezenta în luna septembrie un shuttle electric și autonom prin care vrea să demonstreze tehnologiile pe care le dezvoltă pentru vehiculele viitorului.
Marti, 23 Iulie 2019 | Masini autonome

Mercedes-Benz a dezvoltat primul sistem de parcare autonomă fără supraveghere umană: tehnologia va fi testată la Stuttgart

Mercedes-Benz a dezvoltat primul sistem care permite parcarea autonomă a unei mașini fără niciun fel de supraveghere umană. Noua tehnologie a fost realizată în parteneriat cu Bosch și va fi utilizată la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.
Duminica, 14 Iulie 2019 | Masini autonome

Peugeot extinde gama de teste cu tehnologii autonome: noile funcții autonome sunt testate cu 3008 pe autostrăzile din Franța

Un prototip Peugeot 3008 echipat cu tehnologii autonome a primit o serie de funcții noi, printre care posibilitatea de a conduce pe un drum aflat în reabilitare sau oprirea mașinii în cazul în care șoferul nu preia controlul în anumite situații.
Vineri, 12 Iulie 2019 | Industrie

Ford și Volkswagen extind alianța: Ford va produce mașini electrice pe platforma VW, iar cei doi parteneri vor dezvolta împreună tehnologii pentru mașini autonome

Ford va produce mașini electrice pe platforma MEB a Grupului Volkswagen, iar cei doi parteneri vor dezvolta împreună tehnologii pentru mașini autonome prin intermediul companiei Argo AI deținută de americani.

Tag-uri similare

BMW, masini autonome, cruise control adaptiv, ConnectedDrive, cruise control BMW, depasiri BMW
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru