Uber are din nou “verde” la teste cu mașini autonome: licență primită în California

de Paul Cosma
Joi, 06.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a primit din nou dreptul să realizeze teste cu mașini autonome pe drumurile publice, la aproape doi ani de la accidentul nefericit în care un vehicul al companiei a acroșat fatal o femeie. Statul California a acordat o astfel de licență către divizia Uber Advanced Technologies.

În martie 2018, o mașină autonomă experimentală testată de Uber în Arizona a fost implicată într-un accident în urma căruia o femeie de 49 de ani și-a pierdut viața. Mașina - un Volvo XC90 echipat special pentru testele autonome Uber - a lovit femeia în timp ce aceasta traversa neregulamentar un bulevard (analiza aici) împingându-și bicicleta.

În urma accidentului, guvernatorul statului Arizona a interzis Uber să mai facă teste cu mașini autonome pe drumurile publice. La momentul respectiv, accidental fusese catalogat drept un “eșec incontestabil”.

Uber a primit acum o a doua șansă din partea autorităților americane, după ce statul California a emis o licență ce permite companiei să efectueze teste cu mașini autonome pe drumurile publice, având un șofer de siguranță la volan.

Compania ce oferă servicii ride-hailing nu se grăbește să demareze noile teste, spunând că va avea, de această dată, o abordare mai precaută.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • parerologu
    “eșec incontestabil”? Perfect, continuati atunci pina devine obligatoriu prin norma UE.
    p.s. Speram ca masina vinovata e in continuare la puscarie. :)
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru