California

Marti, 11 Octombrie | General

Toate mașinile înmatriculate în California pot avea plăcuțe de înmatriculare digitale

Autoritățile din California fac un ultim pas către plăcuțele de înmatriculare digitale. Acum, toate mașinile înmatriculate în acest stat pot fi echipate cu asemenea echipamente.
Marti, 08 Martie | Modele noi

Ediție limitată Ford Mustang California Special: disponibilă doar în Europa cu un motor V8 de 450 de cai putere

Ford a lansat o nouă ediție limitată a emblematicului Mustang, numită California Special. Modelul va fi disponibil doar în varianta decapotabilă și dispune de un motor V8 care dezvoltă 450 de cai putere. Noua ediție limitată este destinată exclusiv pieței europene.
Joi, 13 August 2020 | Industrie

Uber ar putea renunța la serviciile de ride-hailing în California: compania critică o lege care impune ca șoferii să fie angajați full-time

Uber a anunțat că ar putea să renunțe la serviciile de ride-hailing în statul american California, dacă autoritățile nu vor modifica legea prin care șoferii trebuie să devină angajați full-time ai companiei.
Joi, 25 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Tesla vrea să mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice: centru de cercetare și producție la uzina din California

Tesla vrea să construiască un centru de cercetare și producție la uzina din California, astfel încât să-și mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice. Potrivit documentelor oficiale, noul proiect ar putea să fie finalizat în trei luni.
Duminica, 10 Mai 2020 | Industrie

Cu fabrica din California oprită din cauza Coronavirusului, Elon Musk amenință: "Mutăm Tesla în Nevada sau Texas"

Autoritățile responsabile de biroul de Sănătate Publică din California obligă Tesla să mențină închisă fabrica din Fremont. Musk amenință cu mutarea, unii americani îl acuză: "Te gândești doar la bani".
Joi, 06 Februarie 2020 | Masini autonome

Uber are din nou “verde” la teste cu mașini autonome: licență primită în California

Uber a primit din nou dreptul să realizeze teste cu mașini autonome pe drumurile publice, la aproape doi ani de la accidentul nefericit în care un vehicul al companiei a acroșat fatal o femeie. Statul California a acordat o astfel de licență către divizia Uber Advanced Technologies.
Luni, 28 Octombrie 2019 | Masini autonome

Hyundai va lansa în noiembrie un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome: proiectul va fi desfășurat în California

Grupul Hyundai va lansa un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în statul american California, începând cu luna noiembrie 2019. Producătorul spune că vrea să studieze comportamentul clienților într-un “mediu cu mașini autonome”.
Vineri, 02 August 2019 | Modele noi

Volkswagen a prezentat California T6.1: autorulota producătorului german primește mici modificări estetice și îmbunătățiri la interior

Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la California T6.1. Autorulota producătorului german a primit câteva modificări exterioare și un pachet generos de îmbunătățiri la interior.
Vineri, 05 Iulie 2019 | Masini autonome

Waymo a primit “undă verde” să transporte primii pasageri cu mașini autonome: testele vor avea loc în California

Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a primit aprobarea autorităților americane pentru a începe să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure”. Testele se vor desfășura în statul California, în zone alese cu atenție, iar un șofer va fi în permanență la volan.
Luni, 27 August 2018 | Modele noi

Ferrari 488 Pista Spider este aici: motor V8 de 720 CP, viteză maximă de 340 km/h și 0-100 km/h în 2.8 secunde

Ferrari a prezentat versiunea Spider a noului 488 Pista în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. Sportiva decapotabilă are un motor V8 de 3.9 litri care dezvoltă 720 de cai putere și ajunge de la 0 la 100 km/h în 2.85 secunde.
Vineri, 24 August 2018 | Concepte

Audi PB18 e-tron: conceptul electric cu 680 CP accelerează de la 0 la 100 km/h în două secunde

Audi a prezentat noul concept PB18 e-tron în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach din Monterey, California. Inspirat din prototipul folosit de Audi în cursa de la Le Mans, conceptul 100% electric dezvoltă 680 de cai putere și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2 secunde.
Marti, 03 Aprilie 2018 | Masini autonome

Americanii au dat startul testelor cu mașini autonome fără șoferi în California: companiile nu se înghesuie să obțină autorizația

Statul american California și-a dat acordul pentru începerea testelor cu mașini autonome fără șoferi. Însă, companii precum Uber sau Waymo nu au cerut până acum permisiunea autorităților să înceapă testele pe drumurile publice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 03 Martie 2018 | Industrie

Mașini "curate", producție "murdară": fabrica Tesla din Fremont, California, a fost amendată pentru emisii ilegale de oxizi de azot

Autoritățile din California au amendat Tesla cu 140.000 de dolari din cauza emisiilor NOx peste limita admisă în perioada 2013-2016 în urma producției de mașini la fabrica Fremont, care asamblează Model S, Model X și Model 3. Tesla dă vina pe "greaua moștenire" GM și Toyota.
Joi, 01 Martie 2018 | Masini autonome

Decizie istorică în industria auto: California va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome fără șoferi

Statul american California este prima unitate administrativ-teritorială din lume care a anunțat că va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome, fără șoferi la volan ca măsură de siguranță. Decizia va intra în vigoare din data de 2 aprilie.
Marti, 14 Noiembrie 2017 | Masini electrice si hibride

Tachyon Speed: hypercar 100% electric cu peste 1.260 de cai putere, autonomie de 240 km și o viteză maximă de până la 400 km/h

Un nou hypercar ce dezvoltă peste 1.260 de cai putere vrea să doboare toate recordurile de viteză stabilite de mașinile 100% electrice.
Vineri, 13 Octombrie 2017 | Masini autonome

Undă verde: California schimbă legea și permite mașinilor autonome să circule fără șoferi

Reprezentanții statului american California au prezentat noi reglementări prin care mașinile autonome pot să circule pe drumurile publice fără șoferi. Legea ar urma să intre în vigoare de anul viitor.
Joi, 09 Martie 2017 | Industrie

Viitorul celui mai accesibil model Ferrari este incert: italienii sunt nemulțumiți de cererea sub așteptări pentru California

Ferrari este nemulțumită de evoluția modelului California și intenționează să facă schimbări radicale, însă nu este clar dacă acesta va fi eliminat din gamă sau repoziționat.
Luni, 13 Februarie 2017 | Industrie

Probleme în Paradis: un angajat Tesla acuză condițiile grele de muncă de la fabrica din California. Musk: "E un atac murdar"

Un angajat Tesla a făcut vâlvă în Statele Unite după ce a acuzat deschis condițiile de lucru din cea mai mare fabrică a mărcii. Acesta își dorește un sindicat care să apere drepturile muncitorilor. Elon Musk cataloghează drept "murdar" atacul propriului angajat: "E plătit de sindicate".
Duminica, 27 Decembrie 2015 | Siguranta

Recall Ferrari în SUA: mașinile ar putea lua foc din cauza unor scurgeri de combustibil

O problemă cauzată de izolarea necorespunzătoare a compartimentului motor poate duce la scurgeri și la incendii pe 180 de exemplare Ferrari California vândute în SUA. Autoritățile de peste Ocean au ordonat inițierea imediată a unui recall.
Joi, 17 Decembrie 2015 | General

California vrea să interzică maşinile autonome fără şofer: "Suntem îngrijoraţi de siguranţa în trafic"

Autorităţile din California vor să interzică testele cu maşini autonome fără şofer, ceea ce ar afecta planurile Google şi ale marilor constructori de a dezvolta această tehnologie.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Toyota, Porsche, Nissan, Lotus
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru