California

Duminica, 28 Ianuarie | Industrie

California vrea să folosească AI ca mașinile să nu depășească viteza legală cu mai mult de 10 mph

Scott Weiner, un senator din California, a venit cu o propunere interesantă. Acesta vrea să folosească inteligența artificială ca să nu permită mașinilor să depășească viteza maximă cu mai mult de 10 mph.
Vineri, 10 Noiembrie 2023 | Modele noi

California Dreamin’: noul Ford Mustang GT California Special, o ediție specială cu accente retro

Ford a lansat oficial o nouă ediție specială pentru Mustang. Aceasta este botezată Mustang GT California Special și este o reinterpretare modernă a modelului original produs la sfârșitul anilor ’60.
Luni, 07 August 2023 | Concepte

Prima schiță cu noul concept Volkswagen California, cu motorizare PHEV

Volkswagen a publicat prima schiță oficială cu viitorul concept California, bazat pe modelul de serie T7 Multivan. Noul concept va primi un motor hibrid cu încărcare la priză, iar prezentarea oficială va avea loc la sfârșitul lui august.
Vineri, 09 Iunie 2023 | Masini autonome

Victorie pentru mașinile autonome în California: Mercedes-Benz bate Tesla pe teren propriu

Constructorul german de automobile a primit aprobarea de a comercializa modele (Clasa S și EQS) echipate cu sisteme de conducere autonome, de nivel 3, în California.
Luni, 30 Ianuarie 2023 | Industrie

California vrea să interzică elementele cromate. Producția lor, mai toxică decât dieselul

Autoritățile din California vor să interzică elementele cromate, până în 2027. Potrivit experților, vaporii rezultați în cromarea diverselor piese sunt de 500 de ori mai toxice decât emisiile rezultate în urma arderii motorinei.
Marti, 11 Octombrie 2022 | General

Toate mașinile înmatriculate în California pot avea plăcuțe de înmatriculare digitale

Autoritățile din California fac un ultim pas către plăcuțele de înmatriculare digitale. Acum, toate mașinile înmatriculate în acest stat pot fi echipate cu asemenea echipamente.
Marti, 08 Martie 2022 | Modele noi

Ediție limitată Ford Mustang California Special: disponibilă doar în Europa cu un motor V8 de 450 de cai putere

Ford a lansat o nouă ediție limitată a emblematicului Mustang, numită California Special. Modelul va fi disponibil doar în varianta decapotabilă și dispune de un motor V8 care dezvoltă 450 de cai putere. Noua ediție limitată este destinată exclusiv pieței europene.
Joi, 13 August 2020 | Industrie

Uber ar putea renunța la serviciile de ride-hailing în California: compania critică o lege care impune ca șoferii să fie angajați full-time

Uber a anunțat că ar putea să renunțe la serviciile de ride-hailing în statul american California, dacă autoritățile nu vor modifica legea prin care șoferii trebuie să devină angajați full-time ai companiei.
Joi, 25 Iunie 2020 | Masini electrice si hibride

Tesla vrea să mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice: centru de cercetare și producție la uzina din California

Tesla vrea să construiască un centru de cercetare și producție la uzina din California, astfel încât să-și mărească producția proprie de baterii pentru mașini electrice. Potrivit documentelor oficiale, noul proiect ar putea să fie finalizat în trei luni.
Duminica, 10 Mai 2020 | Industrie

Cu fabrica din California oprită din cauza Coronavirusului, Elon Musk amenință: "Mutăm Tesla în Nevada sau Texas"

Autoritățile responsabile de biroul de Sănătate Publică din California obligă Tesla să mențină închisă fabrica din Fremont. Musk amenință cu mutarea, unii americani îl acuză: "Te gândești doar la bani".
Joi, 06 Februarie 2020 | Masini autonome

Uber are din nou “verde” la teste cu mașini autonome: licență primită în California

Uber a primit din nou dreptul să realizeze teste cu mașini autonome pe drumurile publice, la aproape doi ani de la accidentul nefericit în care un vehicul al companiei a acroșat fatal o femeie. Statul California a acordat o astfel de licență către divizia Uber Advanced Technologies.
Luni, 28 Octombrie 2019 | Masini autonome

Hyundai va lansa în noiembrie un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome: proiectul va fi desfășurat în California

Grupul Hyundai va lansa un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în statul american California, începând cu luna noiembrie 2019. Producătorul spune că vrea să studieze comportamentul clienților într-un “mediu cu mașini autonome”.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 02 August 2019 | Modele noi

Volkswagen a prezentat California T6.1: autorulota producătorului german primește mici modificări estetice și îmbunătățiri la interior

Volkswagen a publicat primele imagini și detalii referitoare la California T6.1. Autorulota producătorului german a primit câteva modificări exterioare și un pachet generos de îmbunătățiri la interior.
Vineri, 05 Iulie 2019 | Masini autonome

Waymo a primit “undă verde” să transporte primii pasageri cu mașini autonome: testele vor avea loc în California

Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a primit aprobarea autorităților americane pentru a începe să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure”. Testele se vor desfășura în statul California, în zone alese cu atenție, iar un șofer va fi în permanență la volan.
Luni, 27 August 2018 | Modele noi

Ferrari 488 Pista Spider este aici: motor V8 de 720 CP, viteză maximă de 340 km/h și 0-100 km/h în 2.8 secunde

Ferrari a prezentat versiunea Spider a noului 488 Pista în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. Sportiva decapotabilă are un motor V8 de 3.9 litri care dezvoltă 720 de cai putere și ajunge de la 0 la 100 km/h în 2.85 secunde.
Vineri, 24 August 2018 | Concepte

Audi PB18 e-tron: conceptul electric cu 680 CP accelerează de la 0 la 100 km/h în două secunde

Audi a prezentat noul concept PB18 e-tron în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach din Monterey, California. Inspirat din prototipul folosit de Audi în cursa de la Le Mans, conceptul 100% electric dezvoltă 680 de cai putere și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2 secunde.
Marti, 03 Aprilie 2018 | Masini autonome

Americanii au dat startul testelor cu mașini autonome fără șoferi în California: companiile nu se înghesuie să obțină autorizația

Statul american California și-a dat acordul pentru începerea testelor cu mașini autonome fără șoferi. Însă, companii precum Uber sau Waymo nu au cerut până acum permisiunea autorităților să înceapă testele pe drumurile publice.
Sambata, 03 Martie 2018 | Industrie

Mașini "curate", producție "murdară": fabrica Tesla din Fremont, California, a fost amendată pentru emisii ilegale de oxizi de azot

Autoritățile din California au amendat Tesla cu 140.000 de dolari din cauza emisiilor NOx peste limita admisă în perioada 2013-2016 în urma producției de mașini la fabrica Fremont, care asamblează Model S, Model X și Model 3. Tesla dă vina pe "greaua moștenire" GM și Toyota.
Joi, 01 Martie 2018 | Masini autonome

Decizie istorică în industria auto: California va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome fără șoferi

Statul american California este prima unitate administrativ-teritorială din lume care a anunțat că va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome, fără șoferi la volan ca măsură de siguranță. Decizia va intra în vigoare din data de 2 aprilie.
Marti, 14 Noiembrie 2017 | Masini electrice si hibride

Tachyon Speed: hypercar 100% electric cu peste 1.260 de cai putere, autonomie de 240 km și o viteză maximă de până la 400 km/h

Un nou hypercar ce dezvoltă peste 1.260 de cai putere vrea să doboare toate recordurile de viteză stabilite de mașinile 100% electrice.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Toyota, Porsche, Nissan, Lotus
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru