California Dreamin’: noul Ford Mustang GT California Special, o ediție specială cu accente retro

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a lansat oficial o nouă ediție specială pentru Mustang. Aceasta este botezată Mustang GT California Special și este o reinterpretare modernă a modelului original produs la sfârșitul anilor ’60.

După ce am văzut o imagine teaser din partea lui Jim Farley, șeful Ford, acum a venit momentul să facem cunoștință cu noul Mustang GT California Special. Aceasta este o nouă ediție specială pentru pony car-ul american care omagiază modelul original cu același nume produs în anii ’60.

Noua ediție specială se bazează pe versiunea GT a noului Mustang, ceea ce înseamnă că sub capotă se află motorul V8 de 5.0 litri care dezvoltă 487 de cai putere. În cazul noului Mustang GT California Special, motorul poate fi cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte sau la o cutie automată cu 10 trepte.

Mai mult, noua ediție este disponibilă atât pentru varianta coupe, cât și pentru cea decapotabilă a modelului. La nivel estetic, California Special aduce o nuanță de gri deschis cu accente albastre prezente în zona grilei, în părțile laterale, la embleme și la jantele de 19 inch. Pentru că tot am menționat jantele, clienții noii ediții pot alege între două design-uri diferite ale acestora.

Exteriorul este completat și de o grilă ușor restilizată față de un Mustang GT obișnuit.

Noutăți avem și în habitaclu, acolo unde regăsim aceleași accente albastre sub forma unor cusături pe bord, volan și scaune. Volanul conține chiar și suprafețe vopsite în albastru, la fel și scaunele îmbrăcate în piele. La final, modelul mai primește și covoare speciale, precum și o emblemă cu inscripția ediției speciale montată în zona torpedoului.

Noul Ford Mustang GT California Special va fi disponibil ca o mașină de sine stătătoare sau sub forma unui pachet pentru clienții existenți ai lui Mustang GT. Pachetul va costa circa 2000 de dolari pentru aceștia.

via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru