Ediție limitată Ford Mustang California Special: disponibilă doar în Europa cu un motor V8 de 450 de cai putere

de Tiberiu Safta
Marti, 08.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a lansat o nouă ediție limitată a emblematicului Mustang, numită California Special. Modelul va fi disponibil doar în varianta decapotabilă și dispune de un motor V8 care dezvoltă 450 de cai putere. Noua ediție limitată este destinată exclusiv pieței europene.

Constructorul american a lansat o ediție specială a emblematicului Mustang pentru publicul european, numită California Special. Ford spune despre această ediție specială că încearcă să capteze spiritul modelului original din 1968. Noul Mustang California Special este disponibil doar în varianta decapotabilă, iar clienții vor primi mai multe dotări unice.

Printre ele se numără jantele de 19 inch, vopsite în gri. De asemenea, se poate observa un design nou al grilei, un spoiler față mai mare, dungi negre pe portiere și embleme exclusive GT/CS. Opțional, modelul poate fi echipat și cu prize de aer laterale în partea din spate. Clienții care optează pentru acest model vor putea alege între 9 culori.

Sub capotă se află motorul V8 de 5.0 litri, aspirat natural, care dezvoltă 450 de cai putere și un cuplu de 529 de Nm. Pentru Mustang California Special este disponibilă o cutie de viteze manuală în 6 trepte, sau o cutie automată în 10 trepte. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în 4.8 secunde pentru versiunea manuală, respectiv în 4.5 secunde pentru cea automată.

Modelul special mai este echipat și cu un diferențial cu blocare limitată.

Opțional, mașina poate fi dotată și cu suspensia adaptivă MagneRide. Mustang California Special mai este echipat și cu alte dotări precum: scaune față încălzite și ventilate, sistem multimedia SYNC3 cu un ecran central de 8 inch, cruise control adaptiv, sistem asistență pre-coliziune și elemente decorative din aluminiu pe bord.

via Ford

Comentarii (7)

  • Seriff
    Asta da masina.
    10 3
  • Să-și taie electro-obsedații venele nu alta ;)
    6 2
  • Seriff
    @Dutz, cand au citit v8 in Europa, cred ca au bagat degetele in priza doar ca sa se simta ECO.
    5 2
  • Seriff
    Asta da masina pentru barbatii adevarati, nu pentru hipsterii epilati si pensati care viseaza masini eco si care au prea mult timp liber si nu ii deranjeaza sa doarma in statiile de incarcare.
    5 2
  • @Seriff
    Corect 100%.
    Din pacate vremea acestor motoare a trecut.
    2 5
  • Visul unei nopţi de vară!
    3 2
  • Seriff
    Cine zice ca vremea acestor motoare a trecut?
    Eu vad ca se fabrica in continuare bine mersi, vezi ca Angela Merkel si-o arde in S500, nu in Spring, asa ca lasa-ma ca vremea a trecut, bogatii vor avea mereu genul asta de masini, asta voi nu pricepeti fiindca sunteti spalati pe creier de propaganda smecherilor, aia care va vor binele au avioane private, iaht-uri,vapoare si masini sport cu motoare de 5000 cmc, faptul ca obliga omul de rand sa si-o arda eco e doar un motiv de a limita libertatea de deplasare.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru