California vrea să folosească AI ca mașinile să nu depășească viteza legală cu mai mult de 10 mph

de Silvian Irimia
Duminica, 28.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scott Weiner, un senator din California, a venit cu o propunere interesantă. Acesta vrea să folosească inteligența artificială ca să nu permită mașinilor să depășească viteza maximă cu mai mult de 10 mph.

Un senator din California a introdus recent o propunere legislativă care, dacă devine lege, ar limita viteza mașinilor la doar 10 mph (16 km/h) peste limita impusă începând din 2027. Unii contestă puternic această idee, în timp ce alții susțin că este o mișcare de bun-simț pentru îmbunătățirea siguranței.

Senatorul din spatele acestei inițiative este Scott Weiner, iar propunerea sa implică echiparea mașinilor cu inteligență artificială capabilă să identifice și să impună limita de viteză.

În timp ce detaliile privind modul în care această tehnologie ar funcționa rămân necunoscute , merită menționat că multe mașini moderne folosesc deja limitatoare controlate electronic pentru a restricționa viteza maximă.

Proiectul de lege propus, numerotat 961, ar impune ca vehiculele fabricate începând cu anul model 2027 și ulterior să integreze tehnologia GPS și camere de bord pentru a detecta cazurile de depășire a limitei de viteză. Această tehnologie ar putea emite avertismente sonore, vizuale sau haptice către șofer și, în cele din urmă, ar limita viteza vehiculului la nu mai mult de 10 mph (16 km/h) peste limita de viteză afișată.

În timp ce mulți șoferi s-ar plânge de o încălcare a autorității guvernamentale, senatorul Weiner este evident de partea opusă a dezbaterii.

Acesta a declarat că de fapt, mulți oameni susțin limitele de viteză pentru că știu că aceasta ucide. De exemplu, nimeni nu vrea să vadă șoferi care conduc peste limita de viteză în cartierul în care trăiesc.

Este important să înțelegem că această lege mai are mult până să devină realitate. Va intra în comisie în primăvara aceasta. Încă nu a întâmpinat provocări serioase din partea grupurilor care ar putea să se opună.

Comentarii (6)

  • Bineinteles coloanele oficiale vor putea depasi aceasta limita pentru ca in ferma animalelor unii sunt mai egali ca altii.
    16 2
  • nobody
    Inseamna ca nu a trecut prin situatii extrem de periculoase in care intri intr-o depasire si ai limitatorul de viteza activat
    8 4
  • George Simion
    pai ala e prost? ce legatura au strazile din cartier(printre case/blocuri) cu restul? demisia!

    pe de alta parte, cei care sustin limitele, ar merita asta.
    4 3
  • Progresistii gasesc noi si noi motive sa controleze tot ce misca.
    7 2
  • Am si eu o intrebare: Inteligenta asta artificiala poate fi programata sa te curete si la posterior? Pentru ca asta e o adevarat problema pentru unii. Sa apesi pedala cu piciorul drept nu pare a fi, daca ma uit pe drumurile patriei.
    3 0
  • Tov nobody, cand ai limitatorul de viteza activat nu intri in depasire. Nu stiai?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru