Noul Volkswagen California: disponibil și cu motor hibrid plug-in

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a lansat oficial noul California, versiunea camper van a lui Transporter. Noul model este disponibil acum și cu o motorizare hibridă cu încărcare la priză.

Constructorul german a prezentat noul California. Aceasta este versiunea camper van a utilitarei Transporter, creată pentru aventuri în aer liber. Pentru prima dată, noul Volkswagen California primește acum și un propulsor hibrid cu încărcare la priză.

Dar înainte să aflăm mai multe despre motoare, trebuie să știi că noul Volkswagen California a crescut în dimensiuni față de generația anterioară. Modelul vine echipat cu un plafon retractabil, cu rol dublu de cort pe timp de noapte, precum și cu două uși glisante care includ plase de țânțari. Volkswagen oferă și copertine pentru ambele părți laterale ale mașinii.

Noul Volkswagen California este disponibil în 5 linii de echipare: Beach, Beach Tour, Beach Camper, Coast și Ocean.

La interior, bancheta din spate este acum înlocuită cu două scaune individuale care pot fi rabatate complet pentru a crea două paturi. Echipările Coast și Ocean primesc și o mini-bucătărie, alcătuită dintr-un aragaz cu un singur arzător, o chiuvetă și sertare.

Mini-bucătăria este plasată cât mai în spate pentru ca aceasta să fie accesibilă chiar și din exterior.

Scaunele din spate pot fi scoase complet din vehicul, iar fiecare integrează sertare pentru depozitare. Tot în interior sunt prezente numeroase porturi de încărcare USB-C de 45 de Wați. Luminile LED din interior pot fi aprinse prin dubla atingere a oricărui întrerupător de lumini.

Echiparea Beach Tour primește o unitate de control specială montată în montantul C pe partea pasagerului. Prin această unitate sunt controlate diverse funcții ale mașinii, care pot fi de altfel controlate și din sistemul multimedia. Linia de echipare Ocean aduce două baterii speciale de camping, două prize de 230 de volți, scaune față încălzite, încălzire suplimentară, un compartiment de depozitare în plafon, o masă pliabilă și un rezervor de apă de 28 de litri.

Noul Volkswagen California primește 3 motorizări: un diesel de 150 de cai putere, un benzinar de 204 cai putere și, în premieră, un motor hibrid PHEV de 245 de cai putere.

Motorizările obișnuite transmit puterea exclusiv către roțile din față, în timp ce versiunea hibridă aduce tracțiune integrală.

via Volkswagen

Comentarii (4)

  • costa brava
    e doar un cort pe roti foarte foarte scump.. costa mai mult decat o garsoniera si nu ai nici unde sa fai un pipi/dus
    5 1
  • andrei
    se pare ca au clienti, altfel nu scoteau masina. un cort pe roti nu face oricine :d.
    sunt multe masini care sunt mai scumpe ca o garsoniera si care nu iti permit sa faci pipi in ele, nu pricep de ce legatura. de unde pana unde o masina trebuie sa fie mai ieftina ca o garsoniera!!!!
    0 2
  • Eu nu inteleg masinile astea, e plina europa de ele. Sa faci ceva in ea tre tot timpul sa o modifici, toaleta nu ai... care e faza ca le vezi peste tot...
    1 0
  • Este pur și simplu varianta Multivan transformată în autorulotă pentru că producția modelului T6.1, tocmai ce a fost oprită.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru