Cu fabrica din California oprită din cauza Coronavirusului, Elon Musk amenință: "Mutăm Tesla în Nevada sau Texas"

de Mircea Meşter
Duminica, 10.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile responsabile de biroul de Sănătate Publică din California obligă Tesla să mențină închisă fabrica din Fremont. Musk amenință cu mutarea, unii americani îl acuză: "Te gândești doar la bani".

Cunoscut pentru modul său nonconformist de comunicare a deciziilor importante legate de Tesla, Elon Musk a făcut din nou valuri în Statele Unite după ce a anunțat ieri, într-un tweet, că va muta sediul companiei din California din cauza faptului că autoritățile nu permit redeschiderea producției la uzina din Fremont. 

Localitatea Fremont se află în districtul californian Alameda, iar regulile de restricție din cauza virusului SARS-CoV-2 spun că doar companiile care exercită activități "esențiale pentru societate" pot să-și deschidă porțile până la finalul lunii mai. 

"Este picătura care a umplut paharul. Tesla va muta cu efect imediat sediul și viitoarele programe de dezvoltare în Texas sau Nevada. Vom păstra fabrica din Fremont doar în funcție de modul în care compania Tesla va fi tratată în viitor. Tesla este ultimul producător auto rămas în California", a scris Musk în tweet-ul respectiv.

Conform șefului Tesla, compania va acționa în judecată districtul Alameda, susținând că măsurile luate de directorul interimar al biroului de Sănătate Publică este "ignorant că acționează contrar Guvernatorului, Președintelui, libertăților constituționale și bunului simț".

Declarațiile lui Musk au fost întâmpinate cu reacții amestecate de urmăritorii săi de pe Twitter. Dacă unii au lăudat atitudinea caustică a omului care conduce compania și consideră că mutarea fabricii reprezintă o decizie corectă în context economic, alții susțin că Musk, "un tip cu un istoric negru când vine vorba de nerespectarea Codului Muncii", ignoră realitatea cifrelor din SUA: "Bunul simț? Țara ta înregistrează cel mai mare număr de decese din întreaga lume și printre cele mai agresive creșteri a ratei de decese la nivel mondial. De asemenea, vă numărați printre țările care au controlat cel mai prost pandemia chiar dacă densitatea medie a populației este mică".

"Ideea asta, care vine de la proprietarul companiei, e teribil de proastă.

Ne-ai demonstrat că, la fel ca în cazul tuturor celorlalți miliardari, nu te interesează deloc siguranța și sănătatea, ci doar profitul companiei", comentează un alt urmăritor.

Comentarii (6)

  • Inainte de orice altceva, omul e un afacerist. O fi avand el accese de socialism verde si jocuri de scena indreptate direct spre tinereii cu apucaturi socialiste de prin US si aiurea, dar cand ajunge cutitul la os, capitalistul iese la iveala si e bine ca se intampla asta. Inseamna ca nu chiar toti si-au pierdut mintile in vremea Covrigului.

    Toata povestea asta a fost dusa pana la exasperare si politicienii, creaturi fara scrupule si suflet-negru, s-au prins rapid ca in lipsa milioanelor de morti, pot sa-si puna rapid pe tapet agenda electorala si furtisagurile la care intr-o vreme normala nu pot nici visa. Asa ca s-au pus pe taiat libertatile fundamentale ale cetatenilor, i-au blocat in case fara nici cea mai mica strabatere si jena pentru poate zecile de mii de oameni care au murit fara Covrig, ci de alte boli pe care le aveau demult. Din pacate am avut chiar in familie un caz in care ambulanta a spus ca nu poate sa duca bolnavul la spital, pentru ca nu are Covrig. Deci sa moara, asta este. Sau sa reziste pana trece Covrigu'. Cand o fi aia... intrebati-l pe Arafat!

    "If you don't make stuff, there's no stuff" - E. Musk.

    https://www.youtube.com/watch?v=xE8eOpfZ_4g

    PS: nimeni nu va sti niciodata cati au murit si o sa mai moara de acum inainte din cauza porcariei-isterie-planetara; nu exista statistici cu ei, nu exista rubrica pe worldmeters si alte site-uri asemenea; nimeni nu stie, nici nu va sti niciodata; ce s-a intamplat la noi s-a intamplat peste tot - spitale tinute goale, personalul tinut acasa cu bani imprumutati din banci. Bolnavii care umpleau acele spitale unde sunt si de ce nu le pasa mizerabililor de vietile si suferinta lor?
    17 7
  • Ah da, si am uitat ceva, ma scuzati pentru graba. Am uitat cel mai important: fun factor. :)

    Deci omul asta umbla de cativa ani cu basca-n mana pe la guverne socialiste de prin Europa. Motivul? Evident, subventii de la stat pentru masinutzele cu baterii.

    Ei bine, e mai mult decat incantator si distractiv cand un asemenea caracter anunta cu surle si trambitze ca muta fabrica din statul democrat (aka socialist) California, mandria progresistilor, intr-un stat republican (aka capitalist) ca si Texas. :))))

    Socialistii declarati ma umplu de respect din nou si din nou: lupta pentru salariu minim garantat de stat, vor ajutoare de la stat, spun ca proprietatea privata e naspa si e bine ca toate sa fie ale tuturor, deci a nimanui, ca viitorul e verde, ca mor de grija planetei etc etc etc. Repet. Ma umplu de respect. :) Dupa care ZBAAAANG! sunt pocniti peste moaca EXACT de porcariile pe care le predica cu narile umflate in reviste colorate. Ah... ce placere... :)
    16 6
  • @PMC
    s-a prins ca prostia e ami periculoasa decat pandemia...
    Vad ca aici e permis inca sa scrii rau de politicieni si de ineptiile lor.
    Pe hotnews nu-ti mai publica comentarii, s-au dat carpele cu guvernarea, felicitari Automarket ca rezistati...
    11 4
  • @PMC

    Nu exista statistici, agenda electorala, libertile fundamentale, guverne socialiste

    Ti-e grea viata, a?
    5 11
  • Edikkk
    Deşi sunt pentru izolarea socială pentru partea socială - terase, restaurante, şcoli, pentru muncă ar trebui mutat online ce se poate muta, dar restul fabricilor trebuie încurajate să reia activitatea !

    Cu toate măsurile, mănuşi, măşti, dezinfectaţi de cea mai bună calitate binenţeles, cu maşini personale sau taxi plătit, chiar şi cu tratamentul de acasă plătit 100% în caz că angajatul se îmbolnăveşte.

    Este clar că distanţarea socială ajută la limitarea propagării virusului sub un nivel, care să poată fi gestionat de sistemul sanitar dar turismul la vilă de exemplu

    Mergi cu familia la munte, la o vilă toată închiriată, cu maşina personală.
    Trebuie permisă !

    Mai repede prinzi virusul cât te duci la cumpărături la supermaket !!
    10 4
  • Musk nu s-a intrebat pana acum de ce doar Tesla a ramas in California ? Toti au plecat cu mult inaintea pandemiei, deci is something wrong with California, la faza asta n-a fost deloc vizionar.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru