Hyundai va lansa în noiembrie un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome: proiectul va fi desfășurat în California

de Paul Cosma
Luni, 28.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Hyundai va lansa un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în statul american California, începând cu luna noiembrie 2019. Producătorul spune că vrea să studieze comportamentul clienților într-un “mediu cu mașini autonome”.

Hyundai, în colaborare cu alte două entități ce oferă servicii de mobilitate, vrea să pună la punct un proiect prin care să dezvolte transportul cu vehicule “care se conduc singure”.

Producătorul sud-coreean va lansa, în noiembrie, un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în statul american California.

Flota de vehicule autonome va fi alcătuită din 10 exemplare Hyundai Kona, special modificate pentru acest proiect. Mașinile cu funcții autonome vor avea în permanență la bord doi “operatori” care să preia controlul volanului în situații de urgență.

Potrivit Hyundai, serviciul va fi lansat în data de 4 noiembrie. Recent, constructorul a anunțat investiții de 30 de miliarde de euro în mobilitate și tehnologii noi până în 2025.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru