Uber ar putea renunța la serviciile de ride-hailing în California: compania critică o lege care impune ca șoferii să fie angajați full-time

de Paul Cosma
Joi, 13.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a anunțat că ar putea să renunțe la serviciile de ride-hailing în statul american California, dacă autoritățile nu vor modifica legea prin care șoferii trebuie să devină angajați full-time ai companiei.

O lege a statului California impune ca șoferii ce efectuează curse în sistem Uber sau Lyft să nu mai fie clasificați drept “contractori independenți”.

Potrivit actului normativ, acești șoferi, dar și curierii care livrează mâncare, printre alții, trebuie să devină angajați cu normă întreagă ai companiilor cu care lucrează.

Uber a criticat legea și susține că ar putea să renunțe la serviciile de ride-hailing în California, dacă va fi obligată de autorități să schimbe modelul de business.

“Dacă legea nu va fi modificată, este greu de crezut că vom putea trece la un model de business bazat pe angajări full-time în California într-un timp scurt,” a spus CEO-ul Uber.

Compania spune că eventuala închidere a activității din California i-ar afecta puternic pe șoferii săi, care nu ar mai beneficia de veniturile obținute în urma prestării serviciului de ride-hailing.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru