Informații neoficiale: Uber vrea să cumpere Free Now, serviciul de ride-hailing dezvoltat de Daimler și BMW

de Paul Cosma
Marti, 29.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber vrea să achiziționeze Free Now, serviciul de ride-hailing dezvoltat de Daimler și BMW, pentru a-și mări cota de piață în Europa, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Reprezentanții Uber și BMW au refuzat să comenteze, în timp ce Daimler a transmis că nu va comenta speculațiile.

La începutul anului trecut, grupul BMW și Daimler au anunțat detaliile colaborării istorice pentru serviciile de car sharing, închirieri auto, încărcare de mașini electrice, info parcări și car hailing, care au în total 60 de milioane de clienți.

Parteneriatul lor are la bază 5 direcții de dezvoltare, printre care și Free Now, serviciul prin care BMW și Daimer oferă o alternativă la serviciile oferite în prezent de Uber, Taxity sau Lyft (SUA) prin intermediul unei baze de date de 250.000 de șoferi disponibili în cadrul platformei.

Înainte de Free Now, producătorii ofereau acest serviciu prin intermediul a nu mai puțin de 4 aplicații (Mytaxi, Chauffeur Prive, Beat și Clever Taxi). În total, cele 4 aplicații cumulează peste 21 milioane de clienți în Europa și America de Sud.

Surse citate de Bloomberg susțin că Uber și-a manifestat intențiile de a cumpăra Free Now de la Daimler și BMW, cu scopul de a-și mări cota de piață în Europa. Aceste informațiile neoficiale au apărut după ce joint-venture-ul nu a reușit să atragă și alți investitori pentru a depăși criza provocată de noul coronavirus.

Aceleași surse spun că tranzacția va fi dificil de negociat și încheiat, pe fondul condițiilor dificile de piață cu care se confruntă companiile ce activează pe sectorul ride-hailing.

Reprezentanții Uber și BMW au refuzat să comenteze pe marginea informațiilor publicate de Bloomberg, în timp ce un purtător de cuvânt de la Daimler a spus că producătorul german nu va comenta speculațiile.

Via Bloomberg

Comentarii (1)

  • Nu ma mira, Free Now este la ora actuala cel mai bun serviciu de ride, era de asteptat sa trezeasca interesul pe piata.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru