Presa germană: Uber a oferit peste un miliard de euro pentru achiziția Free Now, serviciul de ride-hailing deținut de Daimler și BMW

de Paul Cosma
Joi, 22.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a oferit mai mult de un miliard de euro pentru achiziția Free Now, serviciul de ride-hailing dezvoltat de Daimler și BMW, potrivit informațiilor neoficiale din presa germană. Daimler ar fi acceptat oferta americanilor, în timp ce BMW se gândește doar la o vânzare de acțiuni către Uber.

La începutul anului trecut, Daimler și BMW au anunțat detaliile colaborării istorice pentru serviciile de car sharing, închirieri auto, încărcare de mașini electrice, info parcări și car hailing, care au în total 60 de milioane de clienți.

Parteneriatul lor are la bază 5 direcții de dezvoltare, printre care și Free Now, serviciul prin care BMW și Daimer oferă o alternativă la serviciile oferite în prezent de Uber, Taxity sau Lyft (SUA) prin intermediul unei baze de date de 250.000 de șoferi disponibili în cadrul platformei.

Publicația germană Manager Magazin susține că Uber ar fi făcut o ofertă de peste un miliard de euro pentru cumpărarea aplicației Free Now, ce este deținută și dezvoltată de grupurile Daimler și BMW.

În urmă cu mai multe săptămâni au apărut primele informații neoficiale potrivit cărora Uber este interesată de achiziția serviciului de ride-hailing.

La vremea respectivă, reprezentanții Uber și BMW au refuzat să comenteze, în timp ce Daimler a transmis că nu va comenta speculațiile.

Presa germană susține acum că Daimler ar fi acceptat oferta americanilor, în timp ce BMW este mai degrabă dornic să vândă doar un pachet de acțiuni Free Now către Uber.

Înainte de Free Now, cei doi producători germani ofereau acest serviciu prin intermediul a nu mai puțin de 4 aplicații (Mytaxi, Chauffeur Prive, Beat și Clever Taxi).

În total, cele 4 aplicații cumulează peste 21 milioane de clienți în Europa și America de Sud.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • netam-nissan
    toate bune cind iei miliarde dar nu am habar ca anti-poliglot ce e aia ride hailing sau heil riding poate.
    15 0
  • Io i-as plati numa' in monede de un euro doar asa sa-mi bat joc de ei.
    11 13
  • @Tatraurs
    grohaiala de haterist, atat poti
    9 16
  • Hunter
    O sa scriu dupa doua puncte excat ceea ce sunt :
    12 1
  • @hunter ;)))
    5 2
  • Dintre toate 4 aplicatiile din cadrul Free Now, cred ca la est europeni si rusi, cel mai bine o sa prinda aplicatia Beat.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru