Victorie pentru mașinile autonome în California: Mercedes-Benz bate Tesla pe teren propriu

de Alexandru Monenciu
Vineri, 09.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a primit aprobarea de a comercializa modele (Clasa S și EQS) echipate cu sisteme de conducere autonome, de nivel 3, în California.

Noile Mercedes-Benz Clasa S și EQS pot fi echipate cu tehnologia Drive Pilot. Adică un sistem care permite un condus autonom de nivel 3, în anumite condiții.

Pe scurt, odată activat, șoferul poate lua mâinile de pe volan și nu mai este nevoit să fie atent la drum. În schimb, poate citi sau se poate juca prin intermediul sistemului multimedia al mașinii. Desigur, trebuie tot timpul să fie pregătit pentru a prelua controlul.

Acum, constructorul german de automobile a primit toate aprobările necesare pentru a comercializa mașini echipate cu acest sistem în California. Adică pe teritoriul celor de la Tesla.

Și aceștia din urmă au un sistem asemănător, denumit Autopilot, dar este de nivel 2.

Pentru un plus de siguranță, autoritățile din California au impus câteva limite. Spre exemplu, sistemul Drive Pilot va fi disponibil doar pe timpul zilei, pe anumite porțiuni de autostradă și până la viteze de 64 km/h.

Tehnologia Drive Pilot este disponibilă deja și pentru clienții Mercedes-Benz din statul american Nevada.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Concurenţa e bună
    3 0
  • deputy
    nu cred ca Tesla mai investeste asa mult timp in asa ceva. poate ma insel. sau poate o sa vina un update cu autopilot level 3 fara prea multa publicitate
    0 0
  • Mircea Badea
    pe autostradutza, ziua, pana la 64kmh...i-a rupt!
    2 0
  • andrei
    Deci pe Tesla e 10k ăla și nu investește in el? Lol. Tesla a mințit cu ăla. E plin de buguri. Dar. E e aia 64 pe autostrada???? Pai apar accidente.
    0 0
  • oricine
    Dar ai voie să mergi cu 64 km/h pe autostradă ?
    Deci ai voie cu el maxim 3 secunde până depășești 64 km/h. Și până la urmă la ce ar ajuta ? Să mai stai o juma de oră cu ochii în ecran sau cu ochii după păpușele (sau păpușoi -chestie de preferințe).
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru