Continental provoacă studenții din Iași la o nouă competiție: construirea unei mașini autonome care să ruleze în trafic semaforizat

de Daniel Popescu, Foto: Continental
Miercuri, 11.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental a lansat o competiție în care va oferi premii de 9.500 de euro pentru studenții din Iași care construiesc mașini autonome care să ruleze în trafic semaforizat.

Compania de tehnologie Continental a lansat în Iași o nouă oportunitate pentru studenții de la universitățile tehnice pentru a pune în pratica noțiunile teoretice studiate.

Continental îi provoacă pe studenți pe construiască mașini autonome capabile să ruleze în condiții de trafic semaforizat.

Printre abilitățile pe care trebuie să le aibă mașina autonomă înscrisă în concurs se număra respectarea unui traseu predefinit, recunoașterea și respectarea semnelor de circulație și a culorilor semaforului, detectarea posibilelor obstacole frontale și evitarea acestora, oprirea la trecerea de pietoni sau detectarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice.

"Se vor bifa astfel funcționalități de natură mecanică, hardware și software, iar participanții vor concura în baza unui sistem de scoring similar jocurilor pe calculator. Astfel, pentru a trece în următoarea etapă trebuie să fie îndeplinite anumite cerințe", a declarat Rareș Antăluț, președintele juriului noii competiții.

Probă practică pe un traseu care simulează traficul

Finala competiției este programată în luna mai, atunci când echipele participante își vor prezenta proiectul în fața unui juriu format din specialiști Continental.

În cadrul finalei va exista o demonstrație practică pe o pistă special amenajata care va simula traficul din oraș.

Noua competiție lansată de Continental a primit numele iDEAS, un acronomic pentru Intelligent Driving, Engineering and Autonomous Systems. Înscrierile în cadrul concursului se fac până în 22 decembrie, iar valoarea totală a premiilor este de 9.500 de euro.

În paralel, Continental va derula alte două competiții: iDEAS Software, care va aborda probleme specifice de programare, și iDEAS Hardware, în cadrul căreia studenții trebuie să construiască pe loc un circuit electric.

În România, Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Cărei, Nădab, Brașov şi Iaşi. La sfârșitul anului 2018, compania avea peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

Via Continental

Comentarii (3)

  • gretaxatu
    daca nu bifeaza c-un scoring ceva si gropanele de pe trasee tot degeaba
    si musai tre'sa traseze aplicatia marcaje pe asfalt unde nu-s
    as da orice sa aflu ce ar gandi despre directia directivelor Brave New World genialul ex-iesean I.P.Culianu de pe lumea ailalata
    10 1
  • Cristi
    Daca fac si prima masina autonoma care se poate descurca si fara marcajele rutiere, au rezolvat problema!
    4 1
  • fara marcaje rutiere :), nu suna rau ... poate la anu
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru