Masini autonome

Joi, 11 Iulie 2019 | Masini autonome

Toyota începe testele cu mașini autonome în Europa: un Lexus LS echipat cu senzori și camere video se va conduce singur în Bruxelles

Toyota începe în Bruxelles primele teste cu mașini autonome desfășurate pe drumuri publice din Europa. Japonezii vor evalua performanțele unui Lexus LS echipat cu senzori și camere video.
Vineri, 05 Iulie 2019 | Masini autonome

Waymo a primit “undă verde” să transporte primii pasageri cu mașini autonome: testele vor avea loc în California

Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a primit aprobarea autorităților americane pentru a începe să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure”. Testele se vor desfășura în statul California, în zone alese cu atenție, iar un șofer va fi în permanență la volan.
Joi, 20 Iunie 2019 | Masini autonome

Alianța Renault-Nissan a semnat un parteneriat cu divizia Waymo de la Google: servicii de mobilitate cu mașini autonome

Renault și Nissan vor colabora cu divizia Waymo de la Google pentru dezvoltarea unor servicii de mobilitate cu mașini autonome, atât pentru pasageri, cât și pentru transportul de mărfuri. Mașinile autonome ar putea fi testate în Franța și Japonia, însă oficialii companiilor nu au stabilit o dată pentru lansarea comercială a vehiculelor.
Marti, 11 Iunie 2019 | Masini autonome

Renault și Nissan au inaugurat un laborator de cercetare la Tel Aviv: cei doi constructori dezvoltă senzori pentru mașini autonome

Renault și Nissan au inaugurat un laborator de cercetare la Tel Aviv unde vor dezvolta împreună senzori pentru mașini autonome și sisteme de securitate cibernetică.
Marti, 21 Mai 2019 | Masini autonome

Mașinile autonome ar putea reduce traficul cu 35%: sistemele de comunicare între mașini vor fi esențiale

Mașinile autonome au potențialul de a reduce traficul cu 35% în cazul în care acestea ar comunica permanent unele cu altele, potrivit unor simulări realizate în Marea Britanie.
Luni, 20 Mai 2019 | Masini autonome

Studiu: Peste jumătate dintre șoferi ar plăti cu până la 20% mai mult pentru o mașină autonomă

Un studiu realizat pe 5.500 de clienți arată că 56% dintre șoferi ar fi dispuși să plătească cu până la 20% mai mult pentru o mașină autonomă, în timp ce 25% nu ar plăti niciun ban suplimentar.
Vineri, 17 Mai 2019 | Masini autonome

Funcții noi pentru Nissan ProPilot: sistemul colaborează cu aplicația de navigație și permite condusul fără mâini pe volan pe autostradă pe aceeași bandă

Nissan a îmbunătățit sistemul ProPilot, care se integrează acum cu aplicația de navigație și permite condusul fără mâini pe volan atunci când mașina este pe autostradă și își păstrează banda de circulație.
Miercuri, 15 Mai 2019 | Masini autonome

Renault lansează un experiment pentru un sistem de transport cu vehicule autonome: trei unități Zoe și un autobuz lângă Paris

Renault a lansat miercuri un experiment pentru un sistem de transport cu vehicule autonome în campusul universitar Saclay din apropierea Parisului, cu scopul de a testa cele mai noi sisteme autonome pe trei unități Zoe și pe un autobuz.
Marti, 23 Aprilie 2019 | Masini electrice si hibride

Noi declarații controversate din partea lui Elon Musk: "Anul viitor lansăm taxi-uri autonome, în 2021 vom face o mașină fără volan și pedale"

Elon Musk susține că Tesla va lansa anul viitor taxi-uri autonome în anumite regiuni din Statele Unite și că va lansa în 2021 o mașină autonomă fără volan și pedale.
Sambata, 20 Aprilie 2019 | Masini autonome

Uber a atras un miliard de dolari pentru investiții în mașini autonome: americanii vor fi ajutați de Toyota cu scăderea costurilor de producție

Uber a reușit să atragă un miliard de dolari de la mai mulți investitori pentru divizia sa dedicată mașinilor autonome. Printre ei se numără și Toyota, care va ajuta Uber cu scăderea costurilor de producție în următorii 3 ani.
Vineri, 19 Aprilie 2019 | Industrie

Toyota mizează pe mașinile autonome: japonezii investesc într-un parteneriat cu Uber

Toyota și furnizorul de componente Denso vor investi aproape 600 de milioane de euro în dezvoltarea mașinilor autonome împreună cu serviciul de ride-sharing Uber.
Vineri, 12 Aprilie 2019 | Masini autonome

Ford dă înapoi pe subiectul mașinilor autonome: "Am supraestimat sosirea acestora pe piață"

În 2016, Ford anunța printr-un comunicat de presă că mașinile autonome fără volan și pedale vor fi o realitate în 2021. Astăzi, oficialii companiei nu mai sunt atât de optimiști cu privire la acest termen.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 03 Aprilie 2019 | Masini autonome

Volkswagen a început testele cu mașini autonome: cinci unități e-Golf folosesc un traseu de 3 kilometri din Hamburg

Volkswagen efectuează primele teste cu mașini autonome de nivel 4 din 5 pe un traseu de 3 kilometri din Hamburg. Cinci unități e-Golf au fost echipate cu senzori, camere video și radare pentru a naviga singure în traficul urban.
Miercuri, 27 Martie 2019 | Tehnologie

Analiză: BMW, la granița dintre o companie auto și o companie de tehnologie

Începe cel mai important deceniu din istoria automobilului, iar bavarezii vor să fie în fruntea revoluției. Spre deosebire de unii dintre clienții săi, BMW semnalizează încă de pe acum direcția în care își va concentra eforturile.
Luni, 25 Martie 2019 | Masini autonome

Mercedes-Benz lansează o competiție de dezvoltare de jocuri pentru mașini autonome: "Vrem să oferim o nouă metodă de a petrece timpul în trafic"

Mercedes-Benz a lansat o competiție care are ca scop dezvoltarea de jocuri pentru viitoarele mașini autonome, cu scopul de a oferi o nouă metodă de petrecere a timpului atunci când ești în trafic.
Joi, 28 Februarie 2019 | Masini autonome

BMW și Mercedes-Benz extind colaborarea: germanii vor să dezvolte împreună tehnologii pentru condus autonom pe autostrăzi

BMW și Mercedes-Benz au anunțat că intenționează să dezvolte în comun tehnologii pentru condus autonom pe autostrăzi care să fie disponibile pe piață în preajma anului 2025.
Duminica, 24 Februarie 2019 | Masini autonome

Noi declarații controversate din partea lui Elon Musk: "Până la finalul anului viitor, șoferii Tesla vor putea adormi la volan"

Elon Musk susține că până la finalul anului viitor modelele Tesla vor fi echipate cu sisteme autonome atât de avansate, încât șoferii vor putea chiar să adoarmă la volan.
Luni, 11 Februarie 2019 | Tehnologie

Cum vom recunoaște o mașină autonomă în trafic? Mercedes-Benz a dezvoltat lumini turcoaz pentru "comunicarea" cu pietonii și bicicliștii

Pentru a putea să comunice cu cei din jur, o mașină autonomă va avea nevoie de sisteme speciale "empatice" prin care pietonii vor recunoaște imediat intențiile acesteia. Mercedes ne-a demonstrat la Stuttgart cum vor funcționa luminile LED "comunicative".
Joi, 07 Februarie 2019 | Masini autonome

Renault și Nissan ar putea dezvolta mașini autonome împreună cu Google: parteneriatul va fi anunțat în primăvară

Alianța Renault-Nissan va semna un parteneriat cu Google pentru dezvoltarea unor mașini autonome care să fie folosite ca taxi-uri și pentru alte servicii, potrivit unor informații neoficiale.
Miercuri, 06 Februarie 2019 | Masini autonome

După Mercedes, BMW și Audi, a venit și rândul PSA: grupul francez a primit licență să facă teste cu mașini autonome în China

Grupul PSA a obținut aprobarea pentru a începe testele cu mașini autonome în sudul Chinei. Un exemplar Peugeot 4008 va fi special modificat pentru a fi pus la încercare în orașul Chongqing, ce are circa 30 de milioane de locuitori.

Tag-uri similare

BMW, masini autonome, cruise control adaptiv, ConnectedDrive, cruise control BMW, depasiri BMW
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru