Noi declarații controversate din partea lui Elon Musk: "Anul viitor lansăm taxi-uri autonome, în 2021 vom face o mașină fără volan și pedale"

de Daniel Popescu
Marti, 23.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk susține că Tesla va lansa anul viitor taxi-uri autonome în anumite regiuni din Statele Unite și că va lansa în 2021 o mașină autonomă fără volan și pedale.

Elon Musk a organizat luni seară un webcast în care a oferit informații despre dezvoltarea sistemelui Autopilot pentru Tesla.

Oficialul american a publicat un clip video în care arată modul în care funcționează sistemele semi-autonome pe modelele Tesla și dezvăluit că acestea utilizează un nou chipset hardware care a fost dezvoltat de Samsung. În ciuda faptului că este promovat drept "Full Self-Driving", sistemul are în realitate funcții autonome de nivelul 3 din 5.

Cu toate acestea, Musk a făcut și câteva predicții optimiste pentru perioada următoare, afirmând că Tesla va lansa anul viitor taxi-uri autonome în câteva regiuni din Statele Unite. "Probabil că peste doi ani vom face o mașină fără volan și pedale", a mai precizat el în cadrul webcast-ului.

Interesant este că Ford a anunțat cu câțiva ani în urmă că va lansa o mașină autonomă fără volan și pedale tot în 2021, însă oficialii au admis recent că predicția a fost una prea optimistă, care nu se va materializa într-un interval de timp atât de scurt.

În plus, Musk a făcut o serie de declarații lipsite de profesionalism la adresa rivalilor din industria auto. "Mesajul fundamental pe care ar trebui să-l înțeleagă clienții este că, din punct de vedere financiar, este o nebunie să cumperi orice altceva în afară de Tesla.

Este ca și cum ai cumpăra un cal", a mai precizat el.

Via Autoblog

Comentarii (8)

  • Rudolf D.
    Foarte interesant. Insa pe mine nu m-ar satisfice o masina fara volan si fara pedale. Eu nu sunt o marfa sa fiu transportat pe unde si probabil cum si unde vrea calculatorul.
    Iar despre ce merita sa cumperi, dpdv vedere financiar, eu zic sa mai asteptam cativa ani sa ne convingem.
    Curios, bogatii isi cumpara si Tesla si cal!
    Cel putin in Germania.
    11 8
  • ACE - Craiova
    1. SOFERII indisciplinati fac foarte multe victime, in traficul rutier.
    2. LIPSA AUTOSTRAZILOR dauneaza grav sigurantei rutiere.

    Tocmai din aceste motive principale, in Romania, anul trecut, au murit aproape 1.900 de persoane.....DUBLU fata de media europeana

    Vezi articolul de mai jos

    http://www.ziare.com/stiri/accidente-rutiere/5-romani-mor-zilnic-in-accidente-rutiere-sosele-noastre-raman-cele-mai-insangerate-din-intreaga-ue-1558454

    MASINILE AUTONOME - chiar daca unii nu cred INCA acest lucru - VOR FI MULT MAI SIGURE decat soferii de astazi ,ocupati sa vorbeasca la telefon, ultra-grabiti, obositi, stresati, beti, drogati, preocupati sa dibuiasca politistii ascunsi prin cele mai neobisnuite locuri, etc.....
    12 4
  • Interesant ce fumeaza Elon Musk? Vrem si noi sa aflam...
    10 12
  • Care este problema dacă vrei să cumperi un cal ?
    8 7
  • Un cal este mult mai frumos decat masinile Tesla, care sunt urate in draci.
    6 10
  • E o nebunie sa cumperi un Golf/Civic/308/Mz3 cu 15-20 mii cand poti cumpara o Tesla cu 43 de mii.
    In aritmetica paralela a lui Musk e un paradox faptul ca nu au dat faliment toti producatorii auto din lume de cand face Tesla masini de 2 ori mai ieftine si mai multe decat concurenta si care merg gratis primul milion de km.
    Gizas!
    12 8
  • Ma bucur sa vad ca oamenii inteleg ca EV-urile sunt pur si simplu o tehnologie perdanta in momentul asta. In lipsa unei revolutii a bateriilor, pur si simplu n-au niciun viitor.
    3 1
  • @PMC Masinile electrice au viitor. Depinde foarte mult de cum vor evolua bateriile. Cu actualele baterii, electricele vor ramane un produs de nisa.
    In SUA nisa electricelor s-a cam umplut si acolo sunt mult mai ieftine decat in UE chiar cu subventiile in diminuare si pe cale de disparitie pe alocuri. Ramane sa vedem cat de repede se va umple nisa in Europa unde Tesla e mult mai scumpa (transport, TVA, alte taxe) si unde majoritatea masinilor vandute sunt compacte si subcompacte cu pret mediu de 15-20k euro.
    Sunt motive serioase pentru care toyota, desi au 20 de ani de experienta cu hibrizii si electrificarea, nu s-au aruncat sa faca electrice pure. Motivele sunt bateriile. Prea mari, prea grele si prea instabile pentru masini de masa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru